Blomkålsbearnaise til bøffen

blomkålsbearnaise, bearnaise, sauce, blomkål, smør, estragon, løg, ægI forbindelse med mit blende-benspænd er det oplagt at lave en sauce eller to, så hvorfor ikke en blomkålsbearnaise? Hvis du nu tror, at det er et eller andet helse-eksperiment uden smør, så tager du fejl – der er skam smør i denne version, og du kan sagtens bruge mere smør, end jeg har, hvis du har lyst.

Jeg så på et tidspunkt en opskrift på blomkålsbearnaise hos Ravfood, og den tog jeg udgangspunkt i. Jeg havde ikke bearnaiseessens, så jeg brugte kun tørret estragon. Har du frisk estragon, er det efter min mening endnu bedre, men det kan mit krydderibed altså ikke præstere på denne årstid. Jeg tilføjede desuden noget citronsaft, for jeg synes, at bearnaise også skal have en vis syrlighed.

Blomkålsbearnaise
3-4 personer

250 g blomkål
½ løg, skåret i både
60-85 g smeltet smør
2 spsk tørret estragon (erstat evt. den ene spsk med bearnaiseessens)
1 æg
salt og peber
citronsaft

Skær blomkålen i mindre stykker og kog det sammen med løgene, indtil begge ting er møre. Hæld vandet fra (gem det eventuelt til en anden suppe eller sauce) og blend grøntsagerne sammen med æg, smør og estragon. Smag din bearnaisesauce til med salt, peber og citronsaft. Servér den med det samme.

Note: Jeg var lidt spændt på dette eksperiment, men vi var heldigvis begge enige om, at det var en succes. Jeg brugte omkring 60 g smør til min blomkålsbearnaise, og det gav noget fedme, som en bearnaise skal have, men den kunne også sagtens have tålt lidt mere smør. Smag dig frem.

blomkålsbearnaise, bearnaise, sauce, blomkål, smør, estragon, løg, æg

2 tanker om "Blomkålsbearnaise til bøffen"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *