Saltbagte kastanjer

ristede kastanjer, saltbagte kastanjer, kastanjer, snack, saltHvad er et efterår uden kastanjer? Nu er det mest almindelige ikke-spiselige hestekastanjer, jeg støder på, men tidligere på ugen var jeg på jagt efter spise-kastanjer og fandt en håndfuld i Irma. Dem skulle jeg nemlig bruge i forbindelse med denne måneds benspænd, da jeg ville lave saltbagte kastanjer – yay!

Saltbagte kastanjer er yderst lette at lave. Du skal bruge spise-kastanjer og groft salt. Derudover skal du bruge lidt smør og salt til selve serveringen. Som sagt – superlet.

Saltbagte kastanjer
2 personer

ca. 200 g spisekastanjer
2 dl groft salt

Tør kastanjerne af med køkkenpapir. Hæld saltet op i et lille ildfast fad eller skål. Skær et kryds i toppen af hver kastanje – gerne lidt større end dem, jeg skar, for det gør det lettere at skrælle de saltbagte kastanjer bagefter. Tryk kastanjerne ned i saltet og bag dem i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter.

Tag de saltbagte kastanjer ud af ovnen og lad dem hvile i 5-10 minutter. Skræl dem og spis dem sammen med lidt blødt smør og salt.

Note: Mmm! Saltbagte kastanjer smager som en mellemting mellem et sødt bagt brød og varme nødder. En rigtig efterårs-lækkerbisken, som varmt kan anbefales.

ristede kastanjer, saltbagte kastanjer, kastanjer, snack, salt

3 thoughts on “Saltbagte kastanjer

  1. Sådan nogle kastanjer smager rigtig dejligt. Vi har tidligere fået dem som tilbehør til en steg, hvor de også blev spist med salt og smør. Det er svært at beskrive smagen, men jeg ville også sige, at den er nøddeagtig. Og har også haft problemet med det lille kryds før. Det er dog arbejdet værd, når de kommer ud af skallen 🙂

    • God idé mht. at bruge dem som tilbehør. Det er egentlig underligt, at de er så svære at finde her i DK, når det er meget almindeligt i mange andre europæiske lande. Det kunne være en fin variant i forhold til de mange gadesælgere, der udbyder brændte mandler (som jeg dog også godt kan lide :)).

      • Ja, det kunne være et fint alternativ 🙂 Dog lidt sværere at spise, tror jeg. Men lækre. Da jeg boede hjemme, lå der et gods i nærheden, hvor der stod nogle stykker af de træer i parken, og der har vi hentet spisekastanjer nogle gange. Ellers har jeg faktisk ikke set sådan et træ i naturen før eller siden. Vores lokale Kvickly har vist af og til haft dem om efteråret, ellers er de også svære at skaffe i butikkerne her i Udkantsdanmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *