RetroGusto

RetroGusto, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseRetroGusto har længe stået på min liste over spisesteder, jeg gerne vil prøve, så da jeg opdagede, at de var blandt de restauranter, vi kunne bruge et Smartbox-gavekort til, besluttede gemalen og jeg straks for at spise der. Nu er jeg normalt ikke til Smartbox-konceptet, for jeg synes, at der er alt for få interessante restauranter, der er tilknyttet gavekorts-ordningen, men denne gang var vi heldige.

RetroGusto, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseTil forret fik vi denne smukke, enkle salat, der bestod af forskellige skaldyr, fennikel, appelsin, radiser, spinatvinaigrette og en creme farvet med blæksprutteblæk. Den var frisk, velbalanceret og så delikat, at jeg ville ønske, portionen var lidt større. En fin og dejlig forret.

RetroGusto, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseNæste ret på bordet var en mere fyldig sag – nemlig en risotto lavet på sæsonens grøntsager samt parmesanost. Grøntsagerne var med til at give masser af smag og gjorde samtidig risottoen knapt så tung og fed, hvilket var en behagelig variation af den traditionelle risotto. Risotto kan ellers mætte voldsomt meget, og denne udgave var da også rimelig solid, men ikke på den der cremede, ostede måde, som godt kan blive lidt kvalmende på en varm sensommerdag.

RetroGusto, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseAftenens hovedret var denne anretning. Det ligner ganske vist en ren vegetarret ved første øjekast, men nedenunder de smukt svungne squashstrimler lå stegte kalvenyretapper, der var lagt på en persille-jordskokkecreme og serveret med ctrin-timianglace og sprøde jordskokkechips.

Grøntsagerne var igen med til at give retten et pift af sommer og friskhed, og cremen fungerede godt sammen med kødet og de lækre squash. Jordskokkechipsene var so-so – jeg synes tit, at de bliver lidt for fedtede og tørre i smagen, og det var de også denne gang.

RetroGusto, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseAftenens sidste ret på RetroGusto var – selvfølgelig – desserten, der blev præsenteret som en ‘flan’ a la limeblade, karamel, kokos og mynteolie. Det var en fin lille dessert, som var sød og mild på samme tid, men den var samtidig også lige lovlig anonym – ikke en dessert, der efterlod et stort indtryk hos mig.

RetroGusto har en lidt kitchet, 70’er-agtig indretning, uden at det dog tager overhånd, og der var en hyggelig stemning den aften, vi spiste der. Betjeningen var sød og betænksom, og vi havde i det hele taget en dejlig aften hos RetroGusto.

En fire retters menu, som vi spiste, vil normalt koste 395 kr, og til den pris får du en række velsmagende retter, hvor jeg dog savnede lidt mere skarphed i desserten og gerne havde set, at jordskokkechipsene var udskiftet med noget andet sprødt og knapt så fedtet. Vi ender på fem fine stjerner denne gang til RetroGusto.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *