Restaurant Smaca

Restaurant Smaca

Vores sidste restaurantbesøg i sommerferien blev hos Restaurant Smaca i Kristianstad. Her kunne man få en fem retters menu til 645 svenske kroner, men så sulten var jeg ikke, så jeg kombinerede i stedet min egen tre retters menu. Inden da skulle vi dog til noget meget vigtigt…

… nemlig drikkevarer! Og når jeg pointerer, at det var vigtigt, så var det naturligvis fordi, at jeg fik en yderst lækker cocktail! Fremragende start på måltidet.

Der kom også lidt kuvertbrød på bordet sammen med lidt smør (her slipper du for foto), og så var det ellers tid til retterne.

restaurant smaca, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Sverige

Min forret var en mild men lækker servering, der bestod af syltede gule beder med ristet boghvede, purløgscreme, cheddarbidder samt brøndkarse. En frisk og behagelig ret men også en anelse forsigtig – der måtte godt have været skruet lidt mere op for smagen.

Hovedretten var heller ikke voldsomt krydret, men til gengæld bandt saucen retten godt sammen. Her var et par gavmilde stykker rimmet ørred kombineret med kartofler vendt i friske krydderurter og med spinatblade og små stykker rødbede – alt sammen overhældt med en god skaldyrssauce. Meget lækker – men også en stor portion på sådan en varm sommeraften.

Jeg sluttede naturligvis af med den mest eksperimenterende dessert på kortet – en basilikumsorbet med agurk, saltristede nødder, vaniljesyltede tomater, Brillat Savarin samt frisk basilikum. En ret spændende dessert der næsten kunne fungere som forret. Ikke min yndlingsdessert den sommer men bestemt en virkelig interessant og velsmagende servering.

Betjeningen hos Restaurant Smaca var aldeles glimrende. Vi fik hyggesnakket lidt med tjeneren (og havde en sjov samtale om Systembolaget, som han bestemt ikke var fan af), og vi fik god vejledning i forhold til vores valg af drikkevarer undervejs (vi fik også lidt vin, men jeg noterede ikke hvilke).

De tre retter kostede til sammen ca. 400 danske kroner, så det var ganske rimeligt. Jeg mener, at cocktailen lå nogenlunde på niveau med cocktailpriser i Kbh – måske lidt lavere.

Jeg ender på fire stjerner med pil op til Restaurant Smaca.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.