Rejsetips til Midtjylland

Rejsetips til Midtjylland

www.kortforsyningen.dk

Disclaimer: Disse rejsetips til Midtjylland er skrevet i coronaland og bygger på mine erfaringer samt gode råd fra venner. Jeg ved ikke, om de pågældende restauranter, attraktioner m.m. er åbne denne sommer, så det er vigtigt, at du selv tjekker det, inden du tager afsted.

Her er et lidt vovet forsøg at lave en guide til Midtjylland, for det dækker jo et ret stort område, så det er desværre ikke alle dele af denne landsdel, jeg har nået at besøge. Men jeg synes alligevel, at jeg har oplevet så mange spændende steder i det jyske, at der også bør være en guide hertil.

Husk i øvrigt at Aarhus har sin egen guide.

Vejle

Vejle er Danmarks 9. største by og ligger i den sydligste del af Midtjylland (jeg har også set kort, hvor Vejle ikke regnes med som en del af Midtjylland, men det gør den i denne guide).

Det er en stor handelsby, og da den også ligger ud til fjorden omkranset af grønne områder, så er der også god mulighed for at gå en tur i mere stille omgivelser. Da vi var forbi sidst, ville jeg gerne have nået at være forbi Økolariet, der er et videns- og oplevelsescenter om natur, miljø og opfindelser, men det kunne vi desværre ikke nå, så det må blive på næste tur. Til gengæld kan jeg varmt anbefale Jelling Monumenterne, der ligger lidt nordøst for byen og som er et fint eksempel på, hvordan museumsformidling kan gøre en klogere på fortiden.

Er du sulten, så kan jeg anbefale caféen Onkel A samt Roberts Isbar. Når vi kommer på de kanter igen, håber jeg på at nå forbi Restaurant Remouladen (ikke kun på grund af det sjove navn – men fordi jeg har hørt godt om stedet).

Billund

Byen er i høj grad kendt for LEGO og ikke mindst LEGOLAND. Det er efterhånden mange år siden, jeg har besøgt forlystelsesparken, men mange af børnefamilierne i min omgangskreds er forbi mindst én gang om året, så det tager jeg som et tegn på, at det stadig er sjovt at besøge. Jeg er nok lidt mere til LEGO House, som jeg besøgte sidste år, hvor du både selv kan eksperimentere men også få et indblik i LEGO-historien samt se mange af de flotte kreationer, som LEGO-fans har skabt og udlånt til stedet.

Silkeborg

Sikeborgsøerne og området omkring Silkeborg er meget frodigt og smukt. Det er bestemt en gåtur værd, hvis du er på egnen. I den forbindelse kan du også tage sydøst for Silkeborg for at se Himmelbjerget, der er et af Danmarks højeste punkter. Jeg har en forkærlighed for akvarier, så jeg håber en dag at kigge forbi AQUA Akvarium & Dyrepark.

Ebeltoft

Ebeltoft ligger i den sydøstlige del af Djursland og er en virkelig hyggelig by at gå på opdagelse i. Gå en tur i de smukke gader med gamle bygningsværker eller smut ned ved vandet, hvor der er god mulighed for at bade. Her ligger også det skønne Glasmuseet Ebeltoft, hvor du kan se spektakulære og flotte værker af glas. Der er også et glaspusteri, hvor du kan se, hvordan man puster glas. Og så er frokosten på cafeen i øvrigt udmærket. Tæt på glasmuseet ligger Fregatten Jylland, og her skal du være opmærksom på, at kanonen ind imellem bliver fyret af. Det giver et kæmpedrøn og kan høres helt over på glasmuseets terrasse. Det kan man godt blive ret forskrækket af…

Centralt i byen finder du også Maltfabrikken, der er et center for kultur-, kunst- og gastronomioplevelser. Det var ved at blive istandsat, da vi besøgte byen, så vi fik desværre ikke set det, men det står på ønskelisten, når vi en dag vender tilbage.

Lidt nordøst for byen finder du Ebeltoft Gårdbryggeri. Det er et perfekt sted for børnefamilier og andre, der gerne snupper en ristet pølse og lidt koldt at drikke til frokost. Der er en stor terrasse samt græsområde, hvor man kan opholde sig, mens man nyder frokosten (som man i øvrigt selv rister på en grill).

Det øvrige Djursland

For dem af os, der er bor i meget flade egne af Danmark, så er Djurslands bakkede landskab meget betagende. Har du gode cykelben, så kan du tage nogle flotte cykelture på Djursland. Måske smutter du så også forbi Nationalpark Mols Bjerge eller Kalø Slotsruin. I forbindelse med sidstnævnte vil jeg lige advare børnefamilierne – gåturen ud til ruinen er via en ret lang og stenet sti, som er komplet uegnet til klapvogne. Og så har nogen tilmed været så udspekulerede at placere et virkelig dyrt ishus på tilbagevejen. Så der er en vis risiko for, at der skal ‘udbetales’ is til de trætte børn, når I har været ude ved ruinen…

Vi badede flere gange på Lyngsbæk Strand, som vi havde næsten for os selv. Djurslands mest populære strand, Fjellerup Strand i den nordlige del, skulle dog også være dejlig. Er du til mere ‘barske’ strande, så tag forbi Karlby Klint og Sangstrup Klint. Dem hørte vi desværre først om, da vi var kommet hjem igen, men de høje klinter skulle være et fantastisk syn.

Bevæger du dig så langt mod øst, som du kan på Djursland, finder du Grenaa. Her ligger Kattegatcentret, som er et lille akvarium, hvor hovedattraktionen er glastunnelen, hvor du kan kigge op på de svømmende hajer. Grenaa har i øvrigt også en fin strand, hvis har lyst til at bade.

Har du mod på en virkelig god gastronomisk oplevelse, så besøger du vegetarrestauranten Restaurant Moment. Fortvivl ikke, hvis du er grøntsagsskeptiker – maden smager fantastisk, omgivelserne er meget smukke, og servicen er helt i top. Du kommer ikke til at savne bøffen.

Få mere inspiration hos Visit Djursland.

Midtjylland er mere end det

Midtjylland er jo et stort område, og det er ikke alle afkroge, vi har været i – eller kan huske så godt. Jeg har for eksempel været forbi Randers en del gange, da jeg var yngre, men aldrig hvor jeg har besøgt seværdigheder, så jeg mangler for eksempel stadig at besøge Randers Regnskov. Og vestkysten har jeg naturligvis også besøgt flere gange, da jeg var barn, men desværre i ret begrænset omfang i løbet af de sidste par årtier. Det får jeg forhåbentlig gjort noget ved i løbet af de kommende år.4 thoughts on “Rejsetips til Midtjylland”

  • Sikke en skøn guide 🙂
    Vi har så mange skønne oplevelser i Danmark, så det er jo bare at komme i sving!
    Randers Regnskov skal du klart prøve 🙂
    En god weekend ønskes!

    • Tusind tak! Ja, der er simpelthen så mange skønne steder i Danmark. Glæder mig til at udforske endnu flere egne de kommende år 🙂

  • Jeg kan virkelig anbefale remouladen i Vejle. Jeg har både været der på deres gamle adresse og den nuværende. Den nuværende ligger flot, eneste anke er at den er lidt forretnigsfrokost agtig. Maden er dog stadig top.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.