Onkel A og Roberts Isbar

Onkel A og Roberts Isbar

Da gemalen og jeg var på vej hjem fra Skaldyrsfestival sidste weekend, slog vi et smut forbi Vejle for at spise frokost på Onkel A. Jeg gad nemlig ikke stoppe ved en tilfældig rasteplads for at spise på McD, så jeg havde researchet lidt inden og set, at Onkel A i Vejle havde fået rigtig gode anmeldelser. Især deres veganske brunch er superpopulær, men eftersom vi allerede havde spist morgenmad den dag, så havde vi mere lyst til en af frokostserveringerne.

Onkel A har et fint udvalg af smørrebrød, sandwiches og salater, ligesom de har en række brunch-versioner. Det er velvoksne portioner, så jeg valgte at holde mig til ét stykke smørrebrød, mens gemalen tog en sandwich. Det var en ret varm dag – ca. 28 grader – så jeg valgte en frisk, læskende lime-lemonade, som var virkelig dejlig i varmen. Ikke for skarp eller syrlig, ikke for sød eller ligegyldig. Lige tilpas.

Og her er så mit – meget- højtbelagte smørrede! Nuij! En skive lækkert rugbrød smurt med hummus og derefter toppet med hytteost, æg, rejer, avokado, karse og krydderier. En smuk, imponerende og velsmagende servering. Jeg valgte at afmontere den grønne topping med det samme, så jeg ikke risikerede at vælte maden, mens jeg spiste den. Kombinationen af råvarer var rigtig god, og ideen med hummus og hytteost var genial. Dejlig frisk og lækker måde at variere smørrebrød på.

Et stykke smørrebrød koster 75 kr, og det er mere end rimeligt – det er faktisk uforskammet billigt, når det er en så stor og velsmagende servering!

I får også lige et billede af gemalens sandwich øverst oppe, som i den grad kunne mætte den mest sultne gæst. En skøn tunsandwich med en solid hjemmebagt bolle, tunmousse og masser af grøntsager og frugt! Han blev så mæt, at han dårligt kunne rokke med ørerne! Og den kostede 99 kr, hvilket igen var en ganske rimelig pris i forhold til mængde og kvalitet.

Onkel A var en virkelig positiv overraskelse. Lækre serveringer lavet på gode og sunde råvarer kombineret på nye, spændende måder. Og priserne er mere end rimelige.

Fem stjerner med pil op herfra til Onkel A!

Nu var der faktisk en skjult bagtanke med, at jeg kun tog ét stykke smørrebrød, og det var, at jeg havde lyst til lidt is og derfor havde gemt en smule plads til et sødt punktum. Jeg havde researchet mig frem til, at der også ligger en god isbar i Vejle – Roberts Isbar – så der gik vi ned bagefter. Udvalget af is var usædvanligt godt, så det var svært at vælge.

Efter nøje overvejelser tog jeg pistacieis og kokosis. Nu er en vellykket pistacieis desværre et sjældent syn, så jeg bruger ofte denne is som pejlemærke for, om en isbod/isbar er god (nåja, og så naturligvis også fordi jeg elsker en god pistacieis). Og her bestod Roberts Isbar med bravour. En virkelig lækker is med god og tydelig pistacieis. Kokosisen var også rigtig dejlig og gik i øvrigt fint med pistacieisen.

Derfor – kommer du forbi Vejle og har lyst til en is, så kan jeg godt anbefale Roberts Isbar.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *