Food & Friends

Food & Friends

Lid tidligere på måneden var gemalen og jeg et smut forbi Vejle, og her spiste vi frokost på byens ældste café, Food & Friends. Jeg havde nemlig set, at man kunne få et bredt udvalg af slidere, og det kunne jeg naturligvis ikke stå for.

Cafeens udvalg centrerer sig om sliders og pizzaer, men du kan dog også få enkelte stykker smørrebrød samt nogle salater. En slider koster 49 kr, men Food & Friends har et tilbud, hvor du kan få tre sliders + tynde fritter + dip til 145 kr, og det snuppede vi.

Jeg havde prøvet at vælge nogle sliders, der var så forskellige som muligt, og det lykkedes meget godt. Jeg kan ikke huske navnet på den første, men den bestod af en friturestegt ærtebøf med avokado, tomat, mayo og syltede løg. Den var lidt mere syndig, end jeg havde forventet (på grund af det tykke paneringslag på ærtebøffen), men den smagte skønt, og slideren var dejlig saftig. Den tykke panering gjorde dog, at ærtesmagen ikke var så tydelig.

Den næste slider var en Greasy Peacy med BBQ-marineret nakkefilet, coleslaw, mayo og syltede løg. Jeg havde forventet, at denne slider ville være supersaftig, og den skuffede bestemt ikke. Smagen var til den søde side, og krydringen kunne godt have været lidt stærkere, men alt i alt en ganske vellykket slider.

1401 Food & Friends, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Vejle

Den sidste slider var en Dirtbag med hakkebøf, trøffelmayo, smeltet camembert, karamelliserede løg og små kartoffelchips. En sjov detalje med chipsene, der gav lidt crunch. Selve bøffen føltes lidt kompakt men smagte fint, og så var de karamelliserede løg superlækre.

Alt i alt var jeg mere end tilfreds med mit valg af sliders. Desværre var gemalen ikke nær så heldig, da to af hans sliders var lige lovlig tørre (den traditionelle slider var den ene). Fritterne var udmærkede, men jeg bliver aldrig rigtig fan af tynde fritter, og min aioli-dip måtte gerne have været kraftigere.

Hvis jeg kommer forbi Vejle Midtby igen på et tidspunkt, så kunne jeg godt finde på at smutte forbi Food & Friends, selvom de har en hård konkurrent i Onkel A, som jeg også er ret vild med.

Jeg ender på fem stjerner til Food & Friends.4 thoughts on “Food & Friends”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *