Rejsetips til Skagen

Rejsetips til Skagen

www.kortforsyningen.dk

Disclaimer: Disse rejsetips til Skagen er skrevet i coronaland og bygger på mine erfaringer samt gode råd fra venner. Jeg ved ikke, om de pågældende restauranter, attraktioner m.m. er åbne denne sommer, så det er vigtigt, at du selv tjekker det, inden du tager afsted.

Skagen er Danmarks nordligste punkt og er samtidig et af Danmarks mest populære rejsemål. Især uge 29 og 30 har ry for at være lidt af en oplevelse. Men Skagen kan skam sagtens nydes på andre tidspunkter, hvor der er lidt mere ro på. Gå gerne en tur mellem de lave gule huse eller langs havnens røde pakhuse og nyd stemningen, eller kig forbi de mange små butikker og boder, der kan byde på lidt af hvert.

Foto: Skagens Kunstmuseer
Foto: Skagens Kunstmuseer

Seværdigheder

Skagen er blandt andet kendt for Skagensmalerne, så det er oplagt at besøge Skagen Kunstmuseum eller Anchers Hus. I det hele taget kan Skagen byde på meget spændende kunsthåndværk, så gå endelig på opdagelse hos de lokale gallerier og værksteder. Personligt har jeg en svaghed for farverig keramik og fantasifulde glasværker, og her kan Skagen friste med mange spændende ting.

Er du mere til historiske oplevelser, så kan du også besøge Skagen Bunkermuseum, hvor du kan se en rigtig bunker indefra samt effekter fra Anden Verdenskrig. Eller tag forbi Kystmuseet Skagen, der både er et frilands- og udstillingsmuseum, og som giver et indblik i Skagens historie.

Vest for byen finder du den tilsandede kirke, som har været lukket i over 200 år, fordi dele af kirken er begravet under sandet. Det virker lidt surrealistisk at gå rundt om kirkens top og vide, at en stor del af selve kirken ligger under ens fødder.

Naturoplevelser

Du kan nærmest ikke have været i Skagen uden også at være ude på Grenen – Danmarks nordligste punkt. Smid skoene eller sandalerne og vad ud i vandet, så du kan stå med et ben i Kattegat og et ben i Skagerrak. Det er en særlig oplevelse – ikke mindst fordi området er så enkelt og smukt.

De hvide sandstrande i Skagen er i det hele taget en betagende oplevelse, og selv hvis du synes, at vandet er for koldt at bade i, så sørg alligevel for at gå en lang tur langs vandkanten. Sønderstrand er et rigtig godt valg, for den er tæt på byen og meget velegner til små børn. Søger du i stedet til Nordstrand, der ligger på vej mod Grenen, så vær opmærksom på, at det er et mere vildt sted at bade. Hvis bølger lige er dig, så kan du ofte finde det ved Gammel Skagen.

En anden Skagen-klassiker er Råbjerg Mile, der er Danmarks største vandreklit. Den bevæger sig over 15 meter årligt i retning mod Kattegat og er et flot syn.

Damsted Klit nord for Kongevillaen er et godt sted, hvis du og resten af familien gerne vil tumle rundt i sandet.

Brøndums Hotel, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Skagen

Restauranter

Skagen har et fint udvalg af spisesteder i alle prisklasser. En af klassikerne er Brøndums Hotel, hvor du om sommeren kan spise frokost i den smukke have – det er dansk idyl, når det er allerbedst. Du kan også tage på Ruths Hotel, hvor du finder både Ruths Gourmet og den mere prisvenlige Ruths Brasserie. Jeg kan nu også godt tænke mig at kigge for Restaurant Holger, næste gang jeg er langt mod nord.

Må det gerne være lidt billigere, så kunne det være en idé at besøge Skagen Bryghus, hvor det også er muligt at se selve bryggeriet. Eller en rigtig Skagenklassiker som Hyttefadet, der godt nok mest er kendt som et af de hippe feststeder. Menukortet skriger ikke ligefrem år 2020, men stedet skulle have et rimeligt fornuftigt udvalg af retter – og en god udsigt med mulighed for at følge med i bylivet. Jeg må dog nok indrømme, at Café Knuth’s Skagen trækker mere i mig.  

Er vejret godt, så ville jeg tage på Anchers Café, der satser på økologi og som også har et meget charmerende udeområde.

Shopping

Skagen er – trods den beskedne størrelse – et ret godt sted at shoppe. Her finder du adskillelige butikker, der sælger delikatesser og specialiteter, et fint udvalg af gallerier og værksteder, der sælger kunsthåndværk samt flere outlets med dyre tøjmærker. Skagen dyrker det lækre og eksklusive, så vil du gerne forkæle dig selv, er der rig mulighed for det. Du kan dog også sagtens finde mere budgetvenlige løsninger, for i bund og grund er det mest spektakulære ved Skagen (efter min mening) den storslåede natur og den hyggelige stemning.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *