Junior’s i New York

Junior's, restaurant, restauranter i New York, New York, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDet sidste spisested, jeg vil fortælle om fra vores New York-tur, er Junior’s. Jeg havde læst flere anbefalinger af deres cheesecakes, så da jeg opdagede, at de blandt andet har en Junior’s i Brooklyn, hvor vi opholdt os en af dagene, skulle vi naturligvis besøge restauranten. Både gemalen og jeg er ret glade for cheesecakes, så det var en af de ting, vi på forhånd havde besluttet os for at prøve i USA.

Junior's, restaurant, restauranter i New York, New York, restaurantanmeldelse, madanmeldelseJunior’s er det tætteste vi kom på fordommen om amerikansk mad på vores tur – store, kalorierige portioner, der selvfølgelig kunne suppleres med gratis sodavands-genopfyldning undervejs. Maden smagte fint, men mættede sindssygt meget!

Mens vi ventede på maden, fik vi det obligatoriske glas vand og derefter to skåle med syltede sager – en med blege rødbeder og en med syltet hvidkål, gulerødder og agurker.

Junior's, restaurant, restauranter i New York, New York, restaurantanmeldelse, madanmeldelseIdeen er sådan set meget god og hyggelig – udførelsen var dog ikke. Det smagte lige lovlig fabriksfremstillet (hvilket det sikkert også var), og vi nippede kun lidt til det – vi skulle jo bevare appetitten til selve måltidet.

Junior's, restaurant, restauranter i New York, New York, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDer var mange fristende ting på menukortet, men inden jeg tog af sted, havde jeg lovet mig selv, at jeg skulle prøve en Reuben sandwich i New York, så det blev jeg nødt til at vælge. Nu havde jeg bevidst undgået at besøge Katz’s Delicatessen, da jeg synes, de putter vulgært meget kød i sandwichene, og dem, jeg fik på Junior’s var også temmelig voldsomme. Der var virkelig gods i dem, men de smagte godt – på den der lidt fedtede diner-måde.

Junior's, restaurant, restauranter i New York, New York, restaurantanmeldelse, madanmeldelseGemalen og jeg delte en portion sweet potato fries til – igen en af de ting, der stod på listen over mad, jeg skulle smage i New York, for det havde Maden i mit liv anbefalet på et tidspunkt. De var dog en anelse for søde til min smag, men det skyldtes måske, at jeg i forvejen skulle kæmpe mig igennem en stor Reuben sandwich, så der var ikke plads til så mange fritter undervejs. Junior's, restaurant, restauranter i New York, New York, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Jeg drak sodavand til, mens gemalen kastede sig over en vanilje-milkshake, hvilket jeg var lidt misundelig over. Jeg havde dog – allerede inden vi fik maden – en mistanke om, at portionerne var store, så jeg ville ikke ‘spilde’ appetit på en heftig milkshake, og så synes jeg heller ikke, at milkshakes passer synderlig godt som tilbehør til sandwiches. Men jeg fik lov til at smage milkshaken, og den var temmelig god!

Kommer jeg til New York en anden gang, så skal jeg helt klart have milkshake(s).

Junior's, restaurant, restauranter i New York, New York, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSom I nok allerede har regnet ud, så var vi helt og aldeles mætte, da vi havde spist sandwiches, så der var ikke plads til cheesecake. Heldigvis har Junior’s også take-away, så på vej ud gik vi forbi cheesecake-hjørnet og købte et stykke med. Vi ville egentlig gerne have købt to stykker, men de er ret store, så vi nøjedes med ét stykke cheesecake.

sakuraSådan en frokost ligger tungt i maven, så vi gik en lang tur i Brooklyns botaniske have. Indrømmet – det er ikke den bedste årstid at gå i botanisk have på, da udendørsarealerne var noget tamme, men det første træ i kirsebærlunden var allerede sprunget ud, og selvfølgelig havde et par japanere straks indfundet sig. Japanere og kirsebærtræer har et særligt forhold til hinanden… 🙂

Tjek i øvrigt den botaniske haves kort over, hvornår de enkelte kirsebærtræer blomstrer – ret nørdet!

Efter den lang gåtur i den botaniske have, hvor vi også besøgte drivhuse med frodige planter og kaktusser samt en sjov udstilling med bonsai-træer, var det tid til cheesecake!

Junior's, restaurant, restauranter i New York, New York, restaurantanmeldelse, madanmeldelseStort stykke ikke sandt? Der var rigeligt til to personer! Ikke så sært, at vi ikke spiste særlig meget til aften den dag.

Vi havde valgt et stykke Red Velvet cheesecake hos Junior’s, hvor vanilje-flødeostecremen var cremet og fyldig. En glimrende kage, hvor flødeostelaget dog godt måtte have været lidt mindre – det var lige lovlig voldsomt og ikke så elegant. Ikke desto mindre smagte det ganske glimrende – især når man sad på en bænk i forårsvejret!8 thoughts on “Junior’s i New York”

 • Jeg er nok mest misundelig på dine oplevelser i Brooklyns botaniske have med drivhuse, frodige planter, kaktusser og bonsai-træer 🙂 Men cheesecakes har en høj stjerne her – fik du inspiration til at lave dem på en ny måde?

  • Ikke rigtig – vi prøvede kun den ene. Jeg tror dog ikke, at gemalen ville klage over, hvis jeg blev inspireret af HØJDEN på disse cheesecakes 😀

 • Hvor ser det lækkert ud på ægte “grillbar” maner!
  Og kagen – yum! Er også bare en sucker for cheesecake <3

  – Anne

  • Cheesecake rocks! Det er godt, det er kommet på mode igen herhjemme – elskede det også som barn 🙂

 • Jeg MÅ altså have lokket mine vendinder til Brooklyn når vi skal overthere …
  Og med sådan et udvalg af kage takeaway lyder det helt oplagt at holde en lille eftermiddagspause i parken.
  Tak for tip.

  • De har også en restaurant (dog knapt så charmerende) under Grand Central Terminal samt en eller to mere på Manhattan – bare hvis I ikke når til Brooklyn 🙂

 • Wow..Red velvet OG cheesecake i en og samme kage? Jeg havde troet jeg var død og kommet i himlen, hvis det var mig. Dog kan jeg godt følge dig i, at flødeost-cremen ser meget overvældende ud i al sin mængde. Ikke at det havde afholdt mig, dog! 😀

  • Jeg var i hvert fald glad for, at vi var to om det stykke, for hold da op, hvor det mættede! Men godt koncept 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *