Madoplevelser i New York

Drink fra Boulud Sud, New York, cocktailNu har jeg allerede skrevet om de fleste af de restauranter, vi spiste på i New York, men der er også mange andre spændende madrelaterede oplevelser, som du bør unde dig selv, hvis du en dag kommer til The Big Apple. Her har jeg samlet en række anbefalinger til gode madoplevelser i New York.

Drinks – nu nåede vi desværre ikke at gå på bar, men vi udskiftede vin med cocktails til en række af måltiderne, og det fortrød vi bestemt ikke. Det med drinks har man helt styr på i New York, så husk endelig at få en cocktail eller to, hvis du besøger byen.

Fishs Eddy, køkkenbutik, køkkenredskaber, New York, shoppingKøkkenredskaber og service – det er noget, jeg dyrker alt for lidt på mine rejser, men der er faktisk gode muligheder for at finde spændende, smukke og unikke køkkenredskaber i andre lande, og USA er ingen undtagelse. Vi besøgte blandt andet Fishs Eddy, der ligger tæt på Union Square, og her var mange gode basisting, men også en række mere specielle fade m.m. Meget tæt på denne ligger Whisk, som både havde masser af kagepynt og andre uundværlige ting.

bogpose, Strand Books, boghandel, New York, shoppingKogebøger – jeg køber sjældent kogebøger på engelsk, men denne gang blev jeg simpelthen nødt til at gøre en undtagelse. Oprindeligt havde jeg planer om at tage i en specialboghandel for kogebøger, men så langt nåede jeg ikke, for hos Strand havde de hundredvis af spændende kogebøger, så her endte jeg med at købe et par stykker. Hvis du vil se hvilke – og i øvrigt læse lidt mere om de boghandlere, vi besøgte – så tjek Den lille Bogblog.

Whole Foods, New York, shopping, madindkøbSupermarkeder – nu kastede jeg hurtigt min kærlighed på Whole Foods og fik derfor ikke oplevet så mange af de almindelige supermarkeder, og af samme grund så jeg heller ikke så mange af de mere underlødige madvarer, som USA blandt andet er kendt for. Shopping i supermarkeder er en af mine foretrukne måder at få et indblik i et andet lands madkultur og traditioner, for udvalget på hylderne siger jo meget om, hvad befolkningen plejer at spise. Her er Whole Foods ikke repræsentativt – til gengæld er det tæskelækre kvalitetssager, man kan købe der!

[slideshow id=19]

Madmarkeder – jojo, det er der skam også i New York, og selvom det ikke var helt så overdådigt som i Paris eller Barcelona, så var det stadig ret hyggeligt. Vi tog til Union Square, hvor der er grøntmarked hver onsdag, fredag og lørdag kl. 08.00-18.00, og det var sjovt at se de forskellige produkter, som de lokale producenter solgte. Vi købte selvfølgelig ahornsirup – og smagte i øvrigt nogle ganske glimrende doughnuts, som ekspedienten i førnævnte køkkenbutik, Whisk, anbefalede os. Det gælder også om at få gode tips af de lokale 🙂

dining concourse, New YorkDelikatessebutikker – dem er der selvfølgelig også en del af i New York. Et af de steder, som jeg havde fået anbefalet, er underetagen på Grand Central Terminal, hvor der både er delikatesseboder og en lang række restauranter, hvor du kan få en hurtig frokost til en fornuftig pris. Jeg var ikke så imponeret, som jeg havde regnet med at blive, men stedet har nu sin charme, og jeg kunne godt finde på at vende tilbage hertil.

kage på diner, New York, Spis lokalt – husk at prøve et par af de små, jordnære steder, der aldrig opnår en Michelinstjerne. Det er muligvis ikke den største kulinariske oplevelse, men du skal da forbi en diner, når du er i USA. Vi nåede et par stykker i New York, og det var sjovt at opleve, selvom maden som sagt ikke var noget, der er værd at bruge et helt blogindlæg på.

etiopisk madSpis eksotisk – når du er i storbyer som New York eller London, så er det en fantastisk mulighed for at opleve hele verdenskøkkenet. Der er masser af gode, spændende og anderledes restauranter med autentiske retter – noget, der kan være svært at opspore i et så lille land som Danmark. Vi var for eksempel på Meskerem – en etiopisk restaurant i Midttown West, hvor maden blev serveret på pandekager, som man så spiste sammen med selve kødretten. Ret anderledes men meget hyggeligt.10 thoughts on “Madoplevelser i New York”

 • Jeg får sådan lyst til at tage til New York igen efter alle dine indlæg… Jeg elsker byen og hele dens stemning 🙂
  – Camilla

  • Det er også en by, man kan bruge lang tid på – der er masser at opleve! Jeg tager gerne dertil igen 🙂

 • Meget spænende og inspirerende at læse – jeg ville ønske vi havde grøntmarkeder her flere gange om ugen, men nu begynder snart Farmers Market ved Dyssekilde Station igen 🙂

  • Ja, det kan jeg huske, du har talt godt om. Jeg kan også se, at der er kommet langt flere grøntsagsboder inde ved Torvehallerne, så jeg tror, jeg snart skal på rov derinde igen 🙂

 • Siden du er begyndt at skrive om din tur til New York er min inspirationsliste simpelthen vokset til det doppelte. Tusind tak for alle de gode fif!

  • Hehehe! Det er godt at høre – nu er der kun et par NY-indlæg tilbage ‘i skuffen’ 🙂

 • Uhh nu glæder jeg mig blot endnu mere til jeg skal med et par veninder til NY næste år!
  – Kan være jeg må have mig en solodag, og nogle stunder hvor jeg tager en foodwalk …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *