Momofuku Noodle Bar i New York
En af de mere pudsige madoplevelser på turen til New York var vores besøg på Momofuku Noodle Bar. Da jeg fandt ud af, at den seje amerikansk-asiatiske kok, David Chang, står bag restauranten, besluttede jeg mig straks for, at der måtte vi hen – også selvom det ikke er et sted, hvor man kan bestille bord i forvejen (og det plejer jeg at foretrække, så vi ikke går forgæves).
Der er ret megen hype omkring Momofuku Noodle Bar, og da vi dukkede op lidt i otte på en hverdag, stod der ca. 10 personer og ventede på at få et bord i det lille lokale. Vi blev skrevet på ventelisten og ventede pænt på, at det blev vores tur. Det er ikke et sted, hvor du sidder og hygger i flere timer, så der var et godt flow i udskiftningen af gæster, og jeg tror ikke, at vi ventede meget mere end 15-20 minutter. Da vi gik omkring kl 21 stod der til gengæld 25-30 mennesker i kø, så vi kom åbenbart på det helt rigtige tidspunkt.
Vi var ikke så sultne, da vi havde spist en ret solidt måltid tidligere på dagen, så vi valgte at bestille én hovedret hver – samt ovenstående soyaæg (som det hed på menukortet). Jeg havde nok forventet noget mere interessant/udfordrende, for der var ikke megen soya over den servering. Det smagte mere som hårdkogt æg kombineret med ristede løg. Spøjst.
Vi valgte at dele de to hovedretter ligeligt. Den første ret var denne salat med grillet blæksprutte, avokado, kartofler og yuzu. En ret funky kombination jeg ikke kunne stå for, og den var da også ret alternativ men ikke desto mindre lækker, sprød og balanceret. Portionen var ikke så stor, men det måtte den godt have været, for den kunne jeg sagtens have spist mere af!
Den anden ret var en krydret miso ramen med røget kylling, bladbede, sesam, æg, nudler og salat. Den var jeg til gengæld ikke så vild med, men nu er jeg heller ikke vanvittig god til misosuppe i det hele taget. Det var dog først og fremmest den varme, slatne salat jeg ikke kunne forlige mig med – salat i suppe skal man efter min mening virkelig bruge med omtanke.
Det var ret sjovt at opleve en restaurant som Momofuku Noodle Bar, der var så hektisk og nede på jorden på samme tid. Stedet tiltrak en hel del unge hipstere og folk, der vil være med på noderne (os selv inkl., haha!), og i det hele taget var klientellet ret ungt og afslappet.
Maden på Momofuku Noodle Bar levede ikke helt op til mine forventninger, men det var sjovt at prøve et sted, der havde en markant anden stil end de andre restauranter, som vi spiste på under denne ferie. Vi ender på fire stjerner her, hvor det stemningen og de lidt skæve påfund, der trækker op.
Uh, den havde jeg også på min NYC-liste. Men nåede den ikke. (Jeg er til asiatiske restauranter). Ville gerne læse din anbefaling af Hanjan, en moderne, hip koreansk restaurant, hvor jeg var. Lyder som samme stemning som Momofuko og med samme ventetid og udskiftning. Men det var virkelig lækkert og forholdt sig balanceret i referencerne til det traditionelle koreanske køkken og det nye hippe (fusionsagtige).
Det lyder som et spændende sted! I det hele taget er der mange spændende retter i det asiatiske køkken, som jeg slet ikke har udforsket nok. Har du billeder derfra?