SPOT Dessert Bar i New York

SPOT Dessert Bar, restaurant, restauranter i New York, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, New YorkLad os lige vende tilbage til New York-turen igen, for jeg bliver nødt til at fortælle om denne sjove og ret anderledes bar, vi var på. Det var ikke blot en dessertbar – det var en asiatisk dessertbar, så desserterne havde lige fået et twist eller to!

SPOT Dessert Bar ligger to steder i byen og serverer kager i alskens afskygninger. Der er en del at vælge imellem, men gemalen og jeg var ikke i tvivl om, at vi skulle have dessert tapas. I denne kategori var en lang række af stedets mere specielle og spændende kager, og her valgte vi at bestille fire, som vi delte (nej, der blev ikke plads til aftensmad den dag!).

SPOT Dessert Bar, restaurant, restauranter i New York, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, New YorkMens vi ventede på den første dessert hos SPOT Dessert Bar, fik vi serveret drikkevarerne. Jeg havde straks spottet (pun intended), at dessertbaren blandt andet havde bubble tea på menukortet, og det blev jeg simpelthen nødt til at prøve! Det kom til Danmark sidste år, men det er først nu, jeg har prøvet det – og ja, det var pænt mærkeligt 🙂 Jeg valgte en kold udgave, og det var lidt ligesom at drikke halvsød te med mælk i. Spøjst men ikke væmmeligt. I bunden af glasset var der så en masse ‘bubbles’, som er lavet af tapioka og mest af alt minder om små kugler vingummi.

Altså… det var først og fremmest sjovt for et legebarn som mig, men den store smagsmæssige oplevelse var det nu ikke. Jeg vil dog ikke afvise, at jeg kunne finde på at indtage det igen, for det var nu ret anderledes.

SPOT Dessert Bar, restaurant, restauranter i New York, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, New YorkTilbage til desserterne. Første dessert var denne ‘Yuzu Eskimo’, der bestod af en frossen japansk citrus-cremebar, chokoladeperler og friske jordbær. Nu er jeg jo pjattet med citrus, så denne kombination havde fra start fået et ekstra point fra min side, men jeg var lidt overrasket over, hvor frisk og interessant den samtidig var – slet ikke så flødefed som europæiske isdesserter ofte kan være. Mmm!

SPOT Dessert Bar, restaurant, restauranter i New York, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, New YorkNæste dessert var den, jeg faldt for på SPOTs hjemmeside, da jeg undersøgte deres hjemmeside inden afrejsen til New York. Desserten hedder “Chocolate Green Tea Lava Cake” og består af en varm chokoladekage med flydende chokoladesauce indeni, grøn te ganache og en kugle grøn te-is.

Denne utrolig smukke dessert er jo ikke til at stå for, og selvom jeg normalt hader grøn te i desserter, så blev jeg nødt til at overgive mig her. Det viste sig at være et klogt valg, for selvom vi sagtens kunne smage den grønne te, så var den slet ikke så dominerende. Tværtimod var den med til at tage lidt af chokoladens fedme og gav lige desserten lidt ekstra kant. Meget betagende.

SPOT Dessert Bar, restaurant, restauranter i New York, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, New YorkTredje dessert i rækken var også lun – det var nemlig denne “Sweet Potato Cake”, som bestod af en varm og luftig sweet potato-kage, en krydret creme, stegte æblebåde, creme fraiche samt mandelflager. En dejlig og rar dessert – sådan efterårsagtig og hyggelig på samme tid uden på nogen måde at hviiiine af sukker. Det er nok den mest almindelige af de desserter, vi smagte, men det gjorde ikke noget, for den var vellavet og lækker.

SPOT Dessert Bar, restaurant, restauranter i New York, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, New YorkSidste dessert i rækken blev denne kække anretning, “Smoked Coconut Cheesecake”, som bestod af en kokos-cheesecake, der var røget (ha, perfekt til månedens benspænd!) med aromatiske thai-duftlys og serveret sammen med kokosis med basilikumfrø og syltede frugter. Jeg er lidt usikker på, hvad de kompakte ‘geléfirkanter’ var. Det var en ret anderledes og kæk fortolkning af cheesecake, men ikke desto mindre en rimelig vellykket en. Man skulle lige vænne sig til den letrøgede smag, men det var bestemt ikke en dum idé.

SPOT Dessert Bar et hyggeligt sted, og betjeningen hurtig og høflig. Der var mange glade asiatiske teenagere på baren, da vi besøgte stedet, hvilket gav en god stemning, og desserterne var som sagt spændende, innovative og velsmagende.

SPOT Dessert Bar er helt sikkert et sted, jeg vil anbefale, hvis du har mod på at opleve noget nyt og ikke har superkonservative smagsløg.14 thoughts on “SPOT Dessert Bar i New York”

 • Wow – det ser forrygende ud, og der må være en masse ideer, du kan arbejde videre med i dit eget køkken 🙂 Jeg ønsker mig en SPOT Dessert Bar her i nærheden …

 • Hold da helt op. Har næsten lyst til at tage til USA blot for madens skyld. Tror jeg har taget 3 kg. på efter at have læst om den skønne mad,
  Charlotte

  • *hehehe* Vi gjorde det i hvert fald til en rigtig madtur – og modbeviste, at USA kun har kedelig, fed fastfood – New York bød på virkelig mange gode madoplevelser 🙂

 • Hej Piske

  Åhh, nej, se nu, hvad du har fået mig til 😉 Jeg har lige for 1 time siden bestilt en billet til New York/Connecticut!

  Et par dage i New York – resten i Connecticut. Jeg glæder mig meget og planlægger at tage en tom kuffert med. I et af dine tidligere indlæg mener jeg, at du skrev, at du senere ville komme med en liste over ting, der var værd at købe med hjem. Dette indlæg glæder jeg mig meget til!

  Venligst Birte

  • Gnækgnæk! 😀
   Jeps, der kommer et indlæg med nogle af de skønne sager, jeg købte med hjem – sandsynligvis i næste uge.

 • Aiii, Piske du har været i NY! Og på dessertbar! Må virkelig huske disse indlæg til næste gang jeg er i NY.

  • Jeps! Og det var fedt! Har stort set kun haft gode oplevelser i NY, så jeg håber, du kan blive inspireret af de mange ting, jeg har fortalt om fra turen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *