Juledrink med snaps og kirsebær
Julen er ovre, men det er stadig muligt at lave en juledrink på resterne fra julefrokosterne. Det er jo synd at smide gode sager ud, og da gemalen og jeg havde snaps til overs fra julefrokosten, måtte jeg tage idéhatten på og finde på noget, at bruge den til. Ingen af os drikker nemlig snaps. Men så opstod ideen til denne juledrink, hvor jeg har kombineret snaps og kirsebærlikør med en lille smule cointreau. Pynten er dog IKKE en grangren (selvom det ligner) men en lille rosmarinkvist 🙂
Vi brugte en Brøndums snaps og en mild kirsebærlikør. Bruger du en kraftig kirsebærlikør, vil jeg anbefale, at du bruger lidt mindre.
Juledrink med snaps og kirsebær
1 drink
2 cl kold snaps
1-2 cl kold kirsebærlikør (afhængig af, hvor kraftig den er)
½ cl cointreau
2 isterninger
1 rosmarinkvist
Hæld snaps og kirsebærlikør i et lille glas, der gerne må have stået i fryseren i en halv time inden. Glasset skal være mindre end 1 dl. Rør rundt og smag til med cointreau. Put et par isterninger i sammen med en rosmarinkvist. Servér med det samme.
Note: Denne juledrink er en kraftig sag. Er du ikke normalt til snaps, bør du prøve denne drink, hvor snapsesmagen bliver dæmpet af kirsebærlikøren og cointreauen. Den har både en fin sødme og et let krydderurtestrejf.