Café La Pausa

Café La Pausa

Det er ved at være et stykke tid siden, men i løbet af efteråret spiste vi på Café La Pausa i København en helt almindelig hverdagsaften. La Pausa har stået på min ‘to-do-liste’ et stykke tid, så jeg var spændt på, hvad den kunne byde på. Jeg faldt over stedet i forbindelse med en artikel, der anbefalede en række spisesteder. Når jeg læste anmeldelser af stedet, var der dog ret blandede kommentarer.

Menukortet bestod af en række snacks, små retter og store retter. Vi lurede lidt på portionsstørrelserne og spurgte den søde tjener til råds, og ud fra hendes anbefalinger valgte vi at tage to snacks og de fire små retter, som vi delte. Vi elsker at smage noget forskelligt – og at dele 🙂

Den ene snack bestod af friterede østershatte med marv, der blev serveret med en creme lavet på røget æggeblomme samt en creme lavet på urter. Uha, den var lækker! Det er altså en meget let måde at spise svampe, og de to cremer gjorde blot snacken ekstra syndig.

La Pausa, café, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Den anden snack levede dog fuldstændig op til den første. Her fik vi polentafritter toppet med trøffelcreme og rå mængder revet parmesan. Og ja, det var lige så syndigt, som det lyder. Hold da magle, det smagte fantastisk!

Ret høj at de to snacks fortsatte vi videre til de små retter, som kom på bordet på samme tid. Jeg lagde ud med at smage på ceviche lavet på østers med syltede stikkelsbær, blå kartofler og grøn æblemost. Det lød som en lidt speciel kombination, og den fungerede desværre ikke. Den var lige lovlig ‘fisket’ i smagen (ikke som om, den var ved at blive dårlig), og smagssammensætningen fungerede desværre ikke.

Den anden ret bestod af brændt porre med trøffel, mojo rojo, sort hvidløg og vesterhavsost. Da vi delte den, fik jeg en et stykke, der var saftigt og smagfuldt, mens gemalens stykke desværre var lige lovlig gennembagt. Så ikke en ret, der var så oplagt at dele.

Den tredje ret var en lækker græskarcreme med gnocchi, kastanjepuré, kastanjer samt salviesmør. Den fungerede godt i sig selv, men var næsten bedre, når den fungerede som tilbehør til den sidste ret…

La Pausa, café, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

… som bestod af braisserede svinekæber med jordskokker, tyttebær og citron-basilikum. Kødet var lige til den tørre side, hvilket jeg ikke har oplevet med svinekæber før. Men kombinerede man denne ret med græskarcremen, så smagte det eminent godt. Virkelig lækker efterårsmad.

Vi havde som sagt en rigtig sød og hjælpsom tjener, som skabte en god stemning og var god til at vejlede, da vi spurgte ind til menukortet.

Maden var lidt svingende, men de serveringer, der fungerede, lyste op som virkelig fremragende retter, der gav os julelys i øjnene – et par måneder før tid.

Jeg kan derfor godt anbefale at tage forbi La Pausa og prøve et udvalg af deres snacks og små retter. Jeg kunne i hvert fald godt finde på at kigge forbi igen.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.