Vildsvinekølle

Vildsvinekølle

Vildsvinekølle er ikke ligefrem hverdagsmad, da sådan en bassegøj snildt vejer 3 kg. I weekenden holdt vi dog en lille julefrokost, hvor den kom på bordet. Det var de samme gæster, der også blev udsat for krondyr osso buco, som jeg bloggede om for nogle dage siden. Og så gjorde det ikke noget, at der var rester, for sådan nogle skiver vildsvinekød kan snildt bruges i en vildtburger eller bruges i en omgang biksemad.

Hvis køllen bliver hurtigere færdig, end du forventer, så sørg for at skrue ovntemperaturen ned til 70-80 grader og hold den der, så du holder kødet varmt. Overhæld den også gerne med lidt af væden fra bradepanden.

Vildsvinekølle

1 vildsvinekølle (ca. 3 kg)
1 spsk salt
½ spsk peber
½ spsk knust allehånde
1 flaske mediumkraftig rødvin
et lille bundt frisk timian
2-3 gulerødder, skåret i skiver

Tag kødet ud af køleskabet 1½ time før, at du vil tilberede den. Bland salt, peber og enebær og gnid kødet grundigt med det. Læg din vildsvinekølle i en dyb bradepande og hæld rødvin i. Tilsæt gulerødder og timian og sæt bradepanden i ovnen ved 110 grader i 3-4 timer, indtil kødet får en kernetemperatur på 68 grader.

Væden i fadet (evt. inkl. gulerødder, du så blender) kan du bruge som base i en vildtsauce. Kødet skæres i skiver og serveres. Her sammen med vildtsauce, rødkålssalat samt smashed potatoes (kartoffelmos er også aldeles glimrende til).

Note: Vildsvinekød er i den milde ende af skalaen, når det kommer til smagsintensiteten i vildtkød. Stegningen gik lidt hurtigere, end jeg havde ventet, så jeg holdt den på lav temperatur, indtil gæsterne var klar til retten.

Du kan vælge at krydre kødet yderligere – for eksempel med rosmarin og/eller hvidløg – men jeg ville gerne have, at smagen var forholdsvis mild, så den fungerede sammen med saucen og salaten.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *