Total yndlingsgin!

I løbet af den sidste måneds tid har jeg lavet flere indlæg om bestemte ginner, som jeg synes er interessante, men er der ikke også plads til et indlæg om mine absolutte favoritter? Selvfølgelig er der det.

Kategori: Dry Gin
Skal jeg blande en helt straight forward simpel gin & tonic (evt. med en skive citron/lime/agurk i – eller lidt sort peber), så foretrækker jeg Geranium eller Berliner Brandstifter. Sidstnævnte lyder måske sprængfarlig, men det er en virkelig lækker gin. Og har smagsmæssigt intet med ild at gøre.

Jeg er også lidt fristet til at smide Whitley Neill ind under denne kategori. Det er dog en gin med så mange smagsnuancer, at jeg næsten hellere vil nyde et lillebitte glas rent, for en tonic neautraliserer desværre en del af nuancerne, når man tilsætter den.

Kategori: Floral Gin
Jeg er normalt ikke så meget til floral smag i mad og drikkevarer, men i løbet af det sidste år er jeg stødt på flere florale ginner, jeg godt kan lide. Først og fremmest er der Nordes Gin, som jeg forelskede mig i sidste år, og så er der naturligvis også Blue Velvet Gin, som jeg prøvede for første gang i starten af marts. Det er ginner, jeg typisk vil nyde om foråret og sommeren.

Kategori: Frugtet Gin
Bevæger vi os over i frugt og bær, så kan jeg ikke komme uden om Copenhagen Orange Gin. Oh my, det er en lækker gin med masser af appelsinsmag – uden at det dog bliver lidt så sødt og intenst som Cointreau. I frugtkategorien er der selvfølgelig også slåen gin, hvor min favorit pt. er Elephant Sloe Gin. Tydelig bærsmag men ikke nær så sød som for eksempel Plymouth.

Kategori: Krydret Gin
Min favorit her er samtidig nok min ældste yndlingsgin – nemlig Opihr. Der er skruet godt op for blandt andet kardemommekapsler, og den er superlækker sammen med krydret mad eller bare en solrig dag.

Hvad er din yndlingsgin?
1 thought on “Total yndlingsgin!”

  • Ophir er også en yndling hos mig.
    Jeg kan også anbefale skjoldmø gin, den er ikke helt let at finde, men jeg har købt den via coop crowed funding.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *