Skykitchen i Berlin

Skykitchen i Berlin

Jeg bookede straks bord på Skykitchen i Berlin, da jeg havde læst en række begejstrede anmeldelser af stedet inden vores ferie til den tyske hovedstad. Konceptet med en restaurant med flot udsigt er ellers ikke et, jeg har så megen tiltro til. Jeg har nemlig flere gange oplevet, at man betaler mere for selve udsigten end for en god spiseoplevelse. Men det her sted så alligevel tiltalende ud.

Skykitchen ligger i Østberlin i et kvarter, der mildest talt ikke udstråler gourmetmad. Af samme grund skal man heller ikke spise her på grund af udsigten, for den er ret trist med udsigt til en lang række slidte boligblokke.

Men indretningen af selve restauranten er dog også så smuk og indbydende, at man ikke bruger særlig lang tid på at kigge ud.

Skykitchen har en seks retters menu (+ lidt ekstra) til 149 euro, og den valgte vi begge. Man kan vælge en ikke-alkoholisk drikkevaremenu til, der koster 60 euro, eller en vinmenu, der koster 78 euro. Vi valgte det sidste.

skykitchen, skykitchen i berlin, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Berlin

Mens vi ventede på den første ret, fik vi tre farvestrålende og meget festlige appetizers. Den pink macaron var lavet på hindbær og rødbede, mens den tynde sprøde skål indeholdt små stykker laks. Den bagte kartoffelmos-kugle var toppet med lidt mayo. De var alle tre spændende, velsmagende og sjove at gå på opdagelse i.

Der kom også kuvertbrød med smør på bordet. Jeg kunne dog se på menuen, at vi nok ville blive rigeligt mætte, så jeg prøvede ikke at spise for meget af det. Hvilket krævede lidt disciplin, for det var naturligvis et dejligt saftigt brød med en god krumme.

skykitchen, skykitchen i berlin, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Berlin

Forretten var en lille men spændende servering lavet på makrel, tomatpuré, små stykker artiskok samt passe pierre (en slags tang). En delikat og enkel ret som dog havde en ret nuanceret smag.

Den næste servering var anrettet i en smuk dyb tallerken. Her lå et pocheret æg i en krydderurteolie omgivet af blomkål formet som en blomst samt nøddesmør og friske krydderurter. Det smagte helt fantastisk, da den fede lune æggeblomme gik godt sammen med smørret og de friske urter.

Farvetemaet var det samme i næste ret, men ingredienserne noget anderledes. Her fik vi en stegt kammusling kombineret med fennikelsauce, revet peberrod samt kaviar. Jeg tror ikke, jeg har fået kammusling med peberrod før, men Skykitchen havde formået at afstemme retten, så kammuslingen ikke blev helt overdøvet. Meget fint.

skykitchen, skykitchen i berlin, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Berlin

Det var nu tid til kødretterne. Den første bestod af nænsomt tilberedt perlehønebryst, som blev kombineret med morkler, stykker af hvid asparges og en meget delikat sauce. Igen en velkomponeret ret, som både var en fornøjelse at se på og ikke mindst indtage.

Den anden kødret var også hovedretten i menuen. Den bestod af lam med (endnu) en lækker sauce samt edemamebønner, artiskok og svampe. Retten havde lidt efterårsstemning, men det gjorde ikke noget, da vejret i Berlin den uge bestemt ikke var forårsagtigt!

Inden desserten var der også plads til en spændende osteservering. Her bestod osten af små stykker blåskimmelost (der lå i den milde ende) kombineret med lidt syltetøj og glaserede vindruer. Den havde en fin balance, og jeg nød, at Skykitchen havde lavet en kreativ osteservering og ikke bare serverede tre små stykker ost kombineret med syltetøj.

skykitchen, skykitchen i berlin, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Berlin

Og så var det tid til det søde punktum. Den smukke dessert bestod af hvid chokoladeis kombineret med popcorn, blomsterpollen og en sauce lavet på blandt andet jasmin-te. Meget lækker og frisk – helt som en forårsdessert skal være.

Vi var egentlig ganske mætte, men vi havde det simpelthen så hyggeligt hos Skykitchen, så vi takkede ja til en kop cappuccino. Man fik en lille æggebakke-agtig skål ved siden af med forskellige typer sukker, som man kunne røre i sin cappuccino.

… og så var der naturligvis også lidt sødt til kaffen. De to petit fours var en enkel hjemmelavet vanilje-ispind samt chokolade formet som lille Buddha. Mmm!

Vi fik en virkelig spændende vinmenu til maden, hvor sommelieren havde gjort en dyd ud af at vælge vine fra knapt så kendte vinlande i Østeuropa. Det roste vi hende naturligvis for (ikke mindst fordi vinene var skønne og velvalgte til maden), hvorefter hun hældte endnu mere vin på os i løbet af aftenen 😀

Servicen var i det hele taget fremragende hele aftenen igennem, og vi endte da også med at konkludere, at Skykitchen var en fantastisk oplevelse og bestemt rejsens bedste restaurantbesøg.

Jeg ender derfor på de meget sjældne seks stjerner til Skykitchen!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *