Restaurant Alexandre

restaurant alexandre, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

Denne anmeldelse af den belgiske Restaurant Alexandre har været et hængeparti, som jeg længe har ønsket at få klaret, men først havde jeg ikke tid, så manglede jeg menubeskrivelsen, og så gik tiden. Anyway – Restaurant Alexandre er en af mine bedste restaurantoplevelser i år, så selvom nogle detaljer er gået tabt, så bliver jeg nødt til at vise billeder fra vores besøg tidligere i år.

restaurant alexandre, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

Restaurant Alexandre ligger i Bruxelles og hører til blandt byens bedste restauranter, selvom den dog ikke har fået en Michelin-stjerne (endnu). Vi valgte en stor menu, som ligger på 900-1000 danske kroner, og så lagde vi ud med en drink. De fleste af os valgte gin & tonic – jeg fik en yderst lækker variant lavet på blandt andet Nordes Gin, som er en forholdsvis blomstret og elegant gin. Jeg blev faktisk så vild med den, at jeg søgte efter den og fandt den i en dansk webshop.

restaurant alexandre, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

Ingen fancy restaurant uden sjove appetizers, og sådan er det også hos Restaurant Alexandre. Den første appetizer var disse bittesmå og sprøde kræmmerhuse lavet på gulerødder. Så fine og delikate.

restaurant alexandre, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

Den næste appetizer var små fine tomater kombineret med tomat-sfærer samt basilikumpesto. Meget intens og lækker tomatsmag, der selvfølgelig gik fantastisk sammen med pestoen.

restaurant alexandre, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

Den sidste appetizer var disse små dumplings. Jeg mener, at de var fyldt med fisk, men jeg er desværre ikke helt sikkert.

restaurant alexandre, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

Nu kom vi til første forret – en virkelig smuk forårsserering lavet på grønne og hvide asperges sammen med pinjekerner og estragon samt forskellige smukke forårsurter. En meget smuk ret der var spændende at gå på opdagelse i.

restaurant alexandre, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

Næste forret var denne fine ret med stegt havbars, strimlet fennikel og fuldfed kaviar. Den gyldne creme i midten husker jeg desværre ikke. Men igen en ret hvor elementerne passede smukt sammen, omend kaviaren mere var en flot gimmick fremfor et styrende element i forhold til smagen.

restaurant alexandre, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

Den sidste forret bestod af et fjerkræslår – jeg mener, at det var agerhøne, men er ikke helt sikker – samt foie gras, trøfler, blomkåls-couscous og en gorgonzolacreme. Meget fin og delikat anretning hvor gorgonzolacremen var tilpas skarp til at give lidt modspil til den fede foie gras.

restaurant alexandre, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

Og så var vi efterhånden nået til hovedretten, som selvfølgelig var lige så smukt anrettet som de forrige retter. Retten bestod af langtidstilberedt lammekød med yderst saftig midte, der blev serveret med gulerødder, bolsjerødbeder, bambus samt en mild sherrysauce.

restaurant alexandre, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

Vi var næsten igennem menuen – nu manglede kun desserten. Inden da kom tjeneren dog med denne lille anretning. Jeg kan desværre ikke længere huske, hvad den lille mundfuld bestod af, men det var en fin overgang til selve desserten.

restaurant alexandre, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

Og så kom desserten. En af de smukkeste, jeg har spist i år. Den bestod af frisksyltede rabarber samt marengsflager med rabarber, en skefuld fuldfed creme fraiche og nyplukkede violer. Det kunne næsten ikke blive mere sommeragtigt! Så fin og lækker på samme tid.

restaurant alexandre, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

Man skulle tro, at det stoppede der, men nej – der var søreme også nogle petit fours at slutte dagen af med! Disse fine eclairs smeltede på tungen…

restaurant alexandre, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

… ligesom disse dejlige chokoladetrøfler, der gemte sig mellem store stykker chokolade…

restaurant alexandre, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

… og sidst men ikke mindst disse enkle men velsmagende madeleine-kager.

Middagen hos Restaurant Alexandre var ikke mindre end fantastisk! Maden var velkomponeret, nuanceret og så utrolig smukt anrettet, at hver ret nærmest var et kunstværk i sig selv. Vi fik vinmenu til maden, og her matchede vin og mad hver gang. Sidst men ikke mindst var servicen, som den skulle være – venlige, smilende tjenere der sørgede for en behagelig stemning.

Det eneste minus ved Restaurant Alexandre er, at det ikke lige ligger i nærheden, for med en beliggenhed i Bruxelles så er det ikke just et sted, jeg kommer forbi i nærmeste fremtid. Det skal dog ikke afholde mig fra at anbefale stedet – seks stjerner til Restaurant Alexandre.

Disotto Ristobar

disotto ristobar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Roskilde

DiSotto Ristobar er en af de nyeste restauranter i Roskilde. Ejerne er de samme, der stod bag pizza-take-away-biksen Disotto, som desværre lukkede i foråret. Men lukningen skyldtes, at de var på jagt efter nye og større lokaler, så de kunne åbne en ‘rigtig’ restaurant, og det skete så for en lille måneds tid siden.

DiSotto Ristobar er en italiensk restaurant, og menuen består naturligvis primært af pizza og pastaretter, men der har også sneget sig nogle kødretter ind samt både forretter og desserter. Da vi allerede vidste hvor gode pizzaer, Disotto plejer at lave (byens bedste pizzaer, punktum!), så valgte vi at gå lidt andre veje denne aften.

disotto ristobar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Roskilde

Vi lagde ud med at dele et bræt med skinke, pølse og ost samt grøntsager, pesto og brød. Jeg vidste fra den oprindelige pizzabiks, at det var noget, ejerne gik meget op i, så jeg tænkte, at det var et godt valg. Og vi blev bestemt ikke skuffede – hjemmebagt lækkert brød, kvalitets-kødpålæg samt et fint udvalg af oste. Og den hvidløgs-smøreost var to die for!

disotto ristobar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Roskilde

Gemalen og jeg havde hver valgt en kødret som hovedret. Jeg tog kalvefilet med gorgonzolasauce og kartofler (sidstnævnte lå under kødet), mens gemalen tog en udgave med tomatsauce og kapers. Og her må jeg desværre indrømme, at gemalen var den heldigste, for min gorgonzolasauce var ganske enkelt for salt. Om det skyldtes osten i sig selv, eller om der var smagt til med for meget salt, ved jeg desværre ikke, men det var lidt for salt til mig.

disotto ristobar, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Roskilde

Der var heldigvis en smule appetit tilbage, så vi besluttede os for at dele en dessert. Til den ville jeg godt have en Espresso Martini, og her fik jeg en fin kraftig udgave. Den kunne godt have brugt lidt mere afkøling, men den havde en god fyldig smag.

Vi delte en portion tiramisu og fik den søreme anrettet på to tallerkner – meget fin service. Desserten var glimrende, men det er jo ret forskelligt, hvordan folk foretrækker tiramisu, og jeg er mest til den svampede udgave. Denne her var bestemt ikke tør, men jeg var nu glad for, at jeg havde drinken ved siden af til at give lidt ekstra kaffesmag.

Madmæssigt levede DiSotto Ristobar fint op til vores forventninger. Antipastien var virkelig lækker, og hvis vi ser bort fra den lidt for salte gorgonzolasauce, så slap de også godt fra både hovedret og dessert. Desværre – og det er jeg ret ærgerlig over at måtte skrive – haltede serviceniveauet noget den aften. Tjeneren var ikke så opmærksom, så vi måtte vente et pænt stykke tid flere gange, ligesom han heller ikke havde helt styr på menuen og tilmed tabte bestik flere gange. Han nævnte på et tidspunkt, at han ikke plejede at være i restauranten, så det er muligt, at han hjalp til, fordi den faste tjener var syg eller havde fri, men det gav desværre et noget rodet indtryk.

Alt i alt ender jeg på fire stjerner til DiSotto Ristobar for førstegangsbesøget men regner bestemt med, at det bliver endnu bedre næste gang. Og så glæder jeg mig til at få endnu en af deres skønne pizzaer.

Restaurant Ãn No

restaurant Ãn No, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Roskilde

Da den vietnamesiske restaurant Ãn No åbnede i Roskilde, talte gemalen og jeg om, at det sted skulle vi helt sikkert prøve – ikke mindst fordi det ligger forholdsvis tæt på, hvor vi bor, og fordi de har take-away. Nu er det godt nok sjældent, at vi bestiller take-away (det kan tælles på én hånd om året), men det er jo altid rart at have gode alternativer i nærheden. At der så kom til at gå alt for lang tid, inden vi fik gjort noget ved det, er så en anden sag…

Ãn No har ligesom ca. 20 andre Roskilde-restauranter indgået et samarbejde med udbringningsservicen Wolt, og det lader umiddelbart til at være en god idé. Dels har det fået flere restauranter, der ikke i forvejen havde udbringning, til nu at tilbyde take-away, dels var alt så frisk, sprødt, varmt og – i tilfældet med limonaden heldigvis koldt – at vi ikke kunne have gjort det bedre selv.

Men ja, vi bestilte blandt andet hjemmelavet limonade, for den lød rigtig lækker, hvilket den også viste sig at være. Der var tilmed isterninger (som ikke havde nået at smelte synderligt), og limonaden passede selvfølgelig særdeles godt til maden.

Vi delte en forret, der bestod af sprødstegte wontons med svinekød og rejer, der var kombineret med chilimayo. Det er nogle af de bedste wontons, jeg nogensinde har fået – godt krydrede og passede fint sammen med dippen.

Vi delte også en banh mi (ja, jeg burde nok have pakket den ud, inden jeg tog billedet), for det er en af de mest populære retter fra det vietnamesiske køkken. Denne var med kylling, mayo, pickles, agurk, koriander, porre og chili. Og den var god! Hold da op. Supersprødt brød og med fyld, hvor der var skruet godt op for smag og saftighed. Den var helt perfekt!

Sidst men ikke mindst delte vi en skål med risnudelsalat, der var kombineret med forårsruller og fiskesauce. En ganske glimrende servering, men forårsrullerne var lidt til den tørre side.

Ãn No levede heldigvis op til vores forventninger. Virkelig lækker mad og i et fornuftigt prisleje – forretten kostede 45 kr, mens en banh mi stod til 65 kr, og nudelsalaten til 95 kr. Det føltes lidt dekadent at bestille drikkevarer til, men limonaden var skøn, og det var jo fredag 😉

Konklusion – Ãn No er bestemt værd at prøve, hvis du er i Roskilde. Der er siddepladser i restauranten, men nu var det take-away vi prøvede i første omgang, og det kan de sagtens levere. 5 stjerner herfra!

BASH Burger & Grill

BASH Burger & Grill, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Roskilde

BASH Burger & Grill er en rimelig ny burgerrestaurant i Roskilde. Den ligger på Ro’s Torv, og det er jo genialt, når man kommer fra træning og gerne vil have noget hurtigt at spise, inden man skal i biografen (og se ’Once Upon a Time in Hollywood’). Så det gjorde jeg tidligere i denne uge.

Som navnet antyder, så har BASH Burger & Grill naturligvis burgere på menukortet, men du kan også få diverse grillretter – blandt andet en kyllingeret med coleslaw, som jeg var lidt fristet af. Jeg havde dog bestemt mig for, at det var tid til en burger, og her var udvalget så varieret, at det var svært at vælge. Jeg endte dog med en Crispy Kicking Chicken, som bestod af paneret kyllingebryst, coleslaw, tomater, pickles, salat og honning-sennepsdressing. Gemalen fik en Philly Style med steak, coleslaw, salat, cajun relish, løg, ostesauce og frysauce dressing.

Begge burgere var dejlig saftige. Mit kyllingestykke var dog lige lovlig kraftigt paneret – det havde klædt kødet at få et minut mindre stegetid. Og så savnede jeg lidt mere grønt i burgeren, både i forhold til det visuelle udtryk samt for at give lidt mere sprødhed og friskhed i smagen. Men generelt en rigtig fin burger med udmærkede fritter til. Gemalens burger var pænt syndig og lækker – og ret snasket!

Burgerne ligger på mellem 110 og 145 kr, men så indgår der også pommes frites og dip i prisen. Det synes jeg er ganske rimeligt i forhold til, hvad man får – det er ikke billigt, men det er heller ikke så dyrt som visse af de københavnske burgerbarer, hvor prisen er skudt i vejret de senere år.

BASH Burger & Grill er et udmærket sted at få sulten stillet inden biografturen, så jeg regner bestemt med at kigge forbi der igen på et tidspunkt for at prøve flere af deres burgers (og måske en af grillretterne).

Fire stjerner med pil op herfra.

Restaurant The Vietnamese

Restaurant The Vietnamese, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Lige inden sommerferien var gemalen og jeg forbi The Vietnamese, som jeg har haft et godt øje til gennem længere tid. Jeg har heldigvis en ret bred og nysgerrig smag i forhold til mad, men skulle jeg udpege mine yndlingskøkkener, så ville det være det vietnamesiske samt det mexicanske køkken. Begge er så fulde af smag og nuancer samt masser af lækre grøntsager og krydderurter.

Restaurant The Vietnamese, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Men tilbage til The Vietnamese, hvor vi selvfølgelig startede med at bestille drikkevarer. Jeg er normalt mest til lidt syrlige og bitre cocktails, men jeg kunne simpelthen ikke stå for drinken 17 Again, som indeholdt prosecco, gin, Velvet Falerum, limesaft og vandmelonlikør. Den lød ret sød, og det var den også, men navnet passede meget godt, for mit 17-årige jeg ville helt sikkert have elsket den. Virkelig sjov og anderledes drink, men lidt for sød til min smag. Gemalen snuppede en øl, som var lavet specielt til The Vietnamese, og den var ganske udmærket – frisk og mild.

Vi kunne også have valgt vinmenu til maden – The Vietnamese tilbyder en ret billig vinmenu, der kan skalere afhængig af hvor mange retter, man bestiller. Jeg syntes dog, at det var sjovere at prøve et par drinks, så jeg har desværre ikke mulighed for at vurdere, om den var værd at gå efter.

Restaurant The Vietnamese, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Vi fik en smage-menu bestående af en appetizer, en forret, en hovedret samt en dessert. Appetizeren var en kammusling i hvidløgssmør, lime, purløg, ristede peanuts samt chili. Lille lækker hapser med masser af smag og friskhed.

Restaurant The Vietnamese, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Derefter kom forretten på bordet. Den bestod af tynde skiver af røget andebryst serveret sammen med strimler af gulerødder, forskellige krydderurter samt syltede agurker i små tern. Igen en frisk og dejlig ret og et fint twist med det røgede kød.

Restaurant The Vietnamese, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Nu nåede vi til hovedretten, som bestod af glaseret oksekød, løg, puffede nudler og grønt. Igen en vellavet ret men desværre en lidt lille hovedret – havde det ikke været så varmt den dag, så ville vi have savnet en større portion.

Restaurant The Vietnamese, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Nu var jeg efterhånden færdig med den søde drink, og så var det tid til en lidt mere frisk og syrlig sag. Det var en, den venlige tjener anbefalede, men jeg kan desværre ikke huske navnet på den. Den var dog vellavet og ganske glimrende.

Restaurant The Vietnamese, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Vi sluttede måltidet af med en dessert, og lige præcis de søde sager er en af de områder, hvor de asiatiske restauranter altid er lidt udfordret i forhold til de nordiske smagsløg (eller måske bare vestlige i det hele taget). Jeg syntes dog, at The Vietnamese slap rigtig godt fra denne appelsinkage med chokolade. En lidt simpel og bastant sag men bestemt velsmagende, og så gjorde det ikke noget, at den mættede godt, når nu hovedretten ikke gjorde det.

Servicen var virkelig god hos The Vietnamese – meget søde, venlige og opmærksomme tjenere. Cocktailskortet er spændende og varieret, og jeg var godt tilfreds med de to, jeg prøvede (at jeg så ikke er til søde drinks, men måtte prøve alligevel er mit eget valg). Maden var også dejlig, men hvor det gav fin mening, at forretten ikke var så stor, så burde hovedretten være større.

Jeg ender på fire stjerner med en stor pil op til The Vietnamese.