Restaurant Mæxico

Restaurant Mæxico, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Det er ingen hemmelighed, at både gemalen og jeg er ret glade for mexicansk mad, så da jeg opdagede, at Restaurant Mæxico havde åbnet på Nørrebro, så måtte jeg selvfølgelig lokke gemalen med for at besøge stedet.

Det var en varm dag, vi var der, men temperaturen indenfor var heldigvis noget lavere end udenfor. Vi skyndte os dog at bestille noget koldt at drikke.

Jeg valgte en frozen mango-margarita, mens gemalen kastede sig ud i en lagerita – en ret festlig anretning, men den smagte dog lidt for vandet til mig. Så var der mere sødme og smag over min knaldorange drink.

Jeg elsker guacamole men får det meget sjældent, så selvfølgelig skulle vi have det som start-snack hos Mæxico! Den blev serveret med sprøde totopos, som var lige tilpas olierede uden at være fedtede. Guacamolen kunne godt have været krydret lidt mere, men en glimrende udgave ikke desto mindre.

Derefter fik vi hver en lille tallerken med små sprøde kartofler med koriandercreme og fintreven ost. Det er ikke en ret, jeg har prøvet før, men de små stegte kartofler passede godt til den friske creme.

Og så var det selvfølgelig tid til tacos! Når man bestiller tacos, får man to for hver servering, så vi bestilte tre forskellige smagsvarianter, så der var én til hver af hver udgave. Vi snuppede en udgave med pulled beef, syltede løg samt samt chilisalsa, en med kylling, koriander, peanuts og guacamole samt en udgave med svinekød, ananas og koriander. De var alle ganske gode, omend jeg nok bedst kunne lide den med pulled beef, hvor der var skruet godt op for smagen. Selve tacopandekagerne var dog lidt kedelige – jeg savnede mere smag og smidighed i dem.

Nu var jeg godt mæt, men… gemalen havde forelsket sig i den ene dessert, så den skulle han naturligvis prøve. Jeg smagte en enkelt mundfuld af den mexican sundae, han havde bestilt, og det var en syndig sag bestående af en brownie lavet på blandt andet sorte bønner og avokado, der var kombineret med vaniljeis, dulche leche samt peanuts.

Samlet set var det en ganske fin oplevelse på Mæxico. Tjenerne var søde og smilende, og maden smagte glimrende. Jeg savnede dog lidt flere smagsnuancer i de enkelte tacos, og så undrede det mig, at der ikke var en stærk sauce blandt de flasker, der stod på bordet. Nu er jeg ikke til voldsom stærk mad, men mexicansk mad må godt bide lidt, og det gjorde denne her ikke.

Jeg ender på 4 stjerner med pil op til Mæxico.

Dulle Griet – ølbar i Gent

Dulle Griet, ølbar, Gent, restauranter i Belgien, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Jeg hopper lige tilbage i tid til slutningen af april, hvor vi var i Belgien med et vennepar. Her havde vi planlagt at tage på pubcrawl i Gent, men vi endte faktisk med at bruge det meste af tiden på Dulle Griet – en af mest anbefalede ølbarer i byen, hvilket vi hurtigt forstod grunden til. Ølbaren har over 500 forskellige slags øl – hvilket i sig selv er helt vildt – de har også ølglas, der passer til alle typer, ligesom personalet har et indgående kendskab til udvalget. Vi spurgte et par gange ind til, hvad tjeneren ville anbefale ud fra en række kriterier og var godt tilfredse med hans råd og ikke mindst viden om øllene. Ret imponerende når de har så mange på lager!

Dulle Griet, ølbar, Gent, restauranter i Belgien, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Vi skulle selvfølgelig smage lidt forskelligt. Jeg startede med en Gueuze – en af de syrlige øl, som Belgien er kendt for – og det var dejlig frisk start. Jeg er mest til de frugtede udgaver af syrlig øl, men denne her var nu ganske fin og elegant. Stemningen var ret god allerede på dette tidspunkt, for niveauet var ret højt blandt de øl, vi smagte.

Dulle Griet, ølbar, Gent, restauranter i Belgien, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Jeg kastede mig dernæst over en L’Arogante, og på dette tidspunkt valgte vi at dele lidt snacks. Dulle Griet har et lille men fint udvalg af snacks, blandt andet kiks med paté til. Den øl, jeg havde valgt, var udmærket men dog ikke lige min stil. Navnet var til gengæld skønt – og generelt har belgierne mange øl med sjove/skøre navne.

Dulle Griet, ølbar, Gent, restauranter i Belgien, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Nu kunne det jo ikke være lyse øl det hele – jeg måtte selvfølgelig også prøve en af de mørke, og ja – jeg valgte den på grund af navnet (undskyld). Jeg drikker ellers primært mørke øl om efteråret/vinteren, men da jeg har et blødt punkt for mørke, fyldige øl (ikke for søde), så skulle det naturligvis også prøves. Og belgierne kan altså også noget med mørke øl – ja, vores tur bød i det hele taget på en bred vifte af virkelig skønne øl, og det var herligt at se, at der også var et bredt udvalg selv hos de mindre barer.

Dulle Griet, ølbar, Gent, restauranter i Belgien, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Dulle Griet havde ikke blot et imponerende udvalg af gode øl – der var også ganske hyggeligt, selvom stedet er ret stort. Det er ikke helt til at se på dette billede, eftersom baren består af flere lidt snirklede lokaler, der i øvrigt er plastret til med ølskilte- og plakater. Det giver både stemning og er også fin inspiration, når du sidder og spekulerer over, hvad dit næste ølvalg skal være.

Dulle Griet, ølbar, Gent, restauranter i Belgien, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Vi sluttede besøget af med at gå på pommes frites bar. Jojo, det findes selvfølgelig i Belgien, hvor de er meget glade for fritter. Jeg må dog – hånden på hjertet – indrømme, at de ikke var specielt spændende. Ret ærgerligt når nu belgierne har ry for at lave gode fritter, men så er det jo en god undskyldning for at tage til Belgien igen, så vi kan opstøve nogle prima fritter 😉

Varme anbefalinger af Dulle Griet herfra!

Restaurant Motley

Restaurant Motley, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

SPONSORERET INDLÆG

Restaurant Motley kontaktede mig for nylig for at høre, om jeg havde lyst til at kigge forbi for at prøve deres restaurant (tak til Johan, som havde en finger med i spillet), og efter at have læst Johans anmeldelse var jeg bestemt ikke i tvivl – det sted skulle helt klart prøves!

Restaurant Motley, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Motley er en lille hyggelig restaurant, der ligger i Ryesgade i København tæt på søerne. Lokalet er lyst og lidt rustikt, og lige da vi kom, sad der kun folk udenfor, så jeg skyndte mig at tage et billede. I løbet af vores besøg kom der dog godt med folk til.

Restaurant Motley, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Det er lidt svært at sætte Motley i bås, men det minder nok mest om et godt brasserie, der både forstår at lave solide men nuancerede retter og samtidig har et fint lille udvalg af lækre vine. Og så er det også en restaurant, der sætter ost meget højt på menuen, men det vender jeg tilbage til.

Mens vi ventede på første ret, sad jeg og nærstuderede vinkortet, hvor jeg til min glæde så, at restauranten havde valgt at skrive nogle stikord om hver vins smag. Jeg ELSKER, når restauranter og vinbarer gør det, for det er en stor hjælp for gæsterne, når man skal vælge en vin, der passer til maden (eller som bare lyder virkelig spændende). Jeg havde lige nået at forelske mig i en hvidvin, der skulle smage af grønne æbler, eg og karamel, og heldigvis var det også den hvidvin, som værten satte på bordet til os. Herligt! Så kunne jeg samtidig også teste, om smagen passede til beskrivelsen, og her var intet at udsætte – smag og beskrivelse hang fint sammen.

Restaurant Motley, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Vi havde aftalt, at vi skulle lægge ud med nogle små retter. Hos Motley koster de 65 kr stykket – eller 4 for 200 – og det er et fund for de penge. Til dem fik vi selvfølgelig også hjemmebagt surdejsbrød på bordet med luksussmør til (det gemmer sig bag brødet), og det er i øvrigt en ret, man køber for sig (står under snacks på menukortet).

Restaurant Motley, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

… og så var det tid til en af de små retter – alle retter som vi i øvrigt delte, så vi kunne smage så meget som muligt. Vi fik en tallerken med jomfruhummer, grønkålssalat samt en hjemmelavet mayo. En fin servering, hvor mayo-mængden var lige lovlig stor (men vi var artige og spiste ikke det hele af den, selvom det var fristende). Veltilberedte hummere og en fin salat med mange nuancer.

Restaurant Motley, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Derefter kom denne smukke servering på bordet. Et grønt orgie af asparges og kålblomster med en gavmild portion ostesauce oveni. Det smagte virkelig godt – saftige grøntsager med masser af smag samt en dejlig nuanceret ostesauce lavet på fem forskellige oste. Restaurant Motley får grøntsagerne fra Søren Wiuff, som er lidt af en kendis i restaurantkredse, hvor han er kendt for at levere et flot udvalg af kvalitetsgrøntsager. I modsætning til mange andre kan han også levere blomster og vildskud fra grøntsagerne, hvilket Motley så bruger til at pifte retterne ekstra op. Elsker at de bruger alt og ikke bare de gængse grøntsager.

Restaurant Motley, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Den sidste lille ret var hjorte-kebab, som var et lidt spontant indfald, Motley havde fået. Værten havde nemlig fået tilbudt en hjort, og sådan noget siger man jo ikke nej til, for vildtkød er lækkert. Jeg syntes, det var ret spændende forsøg med det saftige kød, og det smagte godt sammen med den tilpas stærke tzatziki samt chiliblandingen, der også kunne bide fra sig. Jeg savnede dog lidt mere vildtsmag i hjorte-kebaben – jeg vil tro, at tilberedningen desværre har dæmpet den.

Restaurant Motley, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Vi skulle ikke snydes for rødvin, så der kom denne sag på bordet – en af restaurantgæsternes absolutte favoritter. Den har det lidt pudsige navn Bread & Butter Pinot Noir, men selvom vi gnækkede lidt over navnet, så måtte jeg hurtigt sande, at det var ganske forståeligt, at den var så populær. En meget lækker og lettilgængelig rødvin med en god sødme – sådan en vin, man let kan drikke sig meget festlig i. Det gjorde vi dog ikke den aften, men det kunne ske en anden gang…

Restaurant Motley, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Så kom der pludselig en snack på bordet lige inden hovedretten! Og det var friteret camenbert med solbærsyltetøj – en ret, det er temmelig svært at sige nej til, for varm smeltet ost er absolut et af mine svage punkter. Ostestykkerne havde en fin størrelse – de var store nok til, at der var en fin mængde smeltet ost, når man skar gennem paneringen, men portionen var ikke så stor, at det blev for voldsomt inden hovedretten.

Restaurant Motley, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Og sådan så dagens hovedret ud – igen en ret, vi delte. Det var et stykke svinerullesteg med en grov kartoffelmos, blandet salat samt sauce til. En velvoksen portion – ikke mindst når vi havde spist flere retter inden – men ikke desto mindre vellavet og nærende. Det er muligt at købe dagens ret som take-away, så den skal også have en vis størrelse for at mætte alle. Heldigvis havde vi god appetit denne dag, så vi behøvede ikke at levne.

Restaurant Motley, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Vi brugte lidt tid på at slå mave og nippe til vin, inden det blev til aftenens sidste ret, som også er stedets absolutte perle. Det store ostebord! Her er et bredt udvalg af danske og også enkelte udenlandske oste, og det er dejligt at se et sted, hvor der i den grad bliver lagt energi i at sammensætte et så bredt osteudvalg. Vi spiste selvfølgelig ikke det hele men udvalgte fire forskellige oste, som ejeren derefter anrettede med lidt forskelligt tilbehør.

Restaurant Motley, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Og sådan så det ud – lidt forskellige milde og halvkraftige oste kombineret med syltede valnødder, syltede løg samt syltetøj. En meget fin og dejlig afslutning på et godt måltid.

Besøget hos Motley var både hyggeligt og en rigtig god spiseoplevelse. Jeg kunne godt lide deres take på det europæiske køkken, hvor der var lånt fra de forskellige madkulturer for at sammensætte retter, hvor smagen og råvarerne var i fokus. Der var ikke meget, der kunne gøres bedre – andet end en lidt tydeligere vildtsmag i hjorteretten.

Kommer du i nærheden af Ryesgade, så kan jeg varmt anbefale stedet – og det havde jeg også gjort, selvom jeg ikke var blevet inviteret. Jeg synes, at maden var vellavet og tilmed uforskammet billig! Du kan sagtens blive mæt for 200 kr (for de fire små retter, som ikke er så små igen) eller endda for 95 kr, som hovedretten koster. Hvis Motley lå tæt på, hvor jeg boede, så ville jeg være fristet til at komme der flere gange om måneden, men nu har jeg indtil videre lovet mig selv, at der skal jeg forbi igen i løbet af de kommende måneder.

Spise/Bar 15 på Frederiksberg

Spise/Bar15, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Vi finder ind imellem tilbud hos Tipster, hvis vi har planer om at mødes med venner i byen eller blot bare vil prøve et nyt spændende sted, og det var også sådan et tilbud, vi brugte, da vi for nylig spiste hos Spise/Bar 15 på Frederiksberg. Det lød som et hyggeligt sted med et fint udvalg af indbydende retter, der ville passe godt til en hverdag.

Spise/Bar15, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Tilbuddet, vi brugte, lød på en fire retters menu, og mens vi ventede på første ret, bestilte vi drikkevarer. Spise/Bar 15 har både cocktails, vin samt enkelte øl, så jeg bestilte en drink med basilikum og vermouth, der lød interessant. Tjeneren vendte dog tilbage og måtte beklage, at den havde de ikke på lager. Der blev jeg lidt paf, for jeg troede egentlig, at de selv mixede deres drinks (og dette var trods alt ikke en af de standard-drinks, man kan finde på flaske). Jeg valgte så en Aperol Spritz i stedet, men det kom jeg hurtigt til at fortryde, for den var temmelig vandet og intetsigende. Æv.

Så kom første ret på bordet, og den bestod af tre slags pølse sammen lidt grøntsager og mørkt rugbrød. Vi studsede lidt over sidstnævnte, da man normalt serverer lyst brød til charcuteriefade, men omvendt var det da også forfriskende med noget andet. Desværre var rugbrødet noget ret kedeligt intetsigende – sandsynligvis noget standardbrød fra supermarkedet.

Selve kødet var fint. Dog lidt ærgerligt at der var tre skiver af to af pølserne – det er lidt bøvlet af dele, når man er to, så det var lidt spøjst, at restauranten ikke havde tænkt over det.

Spise/Bar15, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Næste ret var portionsanrettet og bestod af en rustik laksemousse toppet med små tomater og en ordentlig dusk dild. Dertil fem flotte rejer. Jeg kiggede forgæves efter en vådserviet eller lignende, for det ville have været oplagt, at spisestedet sørgede for at vedlægge det til en ret, hvor man tydeligvis skulle bruge fingrene til at fjerne skallen på rejerne. Men nej, det var der ikke, så vi fik noget ‘fiskede fingre’, selvom vi brugte den almindelige serviet grundigt. Rejerne og laksemoussen smagte dog glimrende. Portionen var lige lovlig stor – ikke mindst fordi den også blev ledsaget af rugbrød. Her virkede det endnu mere sært – og mest af alt som en nødløsning. Vi begyndte at fornemme, at der måtte være noget galt.

Da vi havde spist, fik nabobordet i øvrigt samme ret – denne gang med dip til rejerne. Det virkede i det hele taget som om, at tjeneren var lidt mere opmærksom på de to unge piger, for ved hovedretten fik de også mere tilbehør. Den det var nu ikke fordi, vi savnede noget mht. størrelsen af portionen, men vi undrede os dog over forskelsbehandlingen.

Spise/Bar15, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Og så kom hovedretten på bordet – en ret stor portion, når man tænker på, at vi allerede havde fået to retter, hvor der blev serveret rugbrød til. Serveringen bestod af et paneret stykke fisk, pommes frites, salat, skiveskårne grøntsager samt en dip. Fisken havde et flot tykt lag panering, men den var desværre så tyk i forhold til fiskens størrelse, at fiskens smag gik tabt. Til gengæld var fritterne de bedste, jeg længe havde fået – sprøde, saftige og tilpas salte.

Vi endte begge med at måtte levne, for portionsstørrelsen var altså ret ambitiøs, når der var to retter forinden. Men bortset fra fritterne så var resten af retten heller ikke så spændende igen.

Spise/Bar15, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Nu sad vi ellers og hvile ørerne – eller rettere sagt maven. Tjeneren kiggede forbi for at sige, at restauranten desværre var udgået for dessert (… klokken var på det tidspunkt 19…), men at vi kunne vælge en af fire udvalgte drinks i stedet. Gemalen måtte springe over, eftersom det var ham, der kørte bilen, men jeg tog en Espresso Martini. Den var – udover fritterne – det bedste ved aftenen.

Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal betegne oplevelsen hos Spise/Bar 15 – andet end det var en oplevelse udover det sædvanlige og bestemt ikke på den gode måde. Gemalen og jeg tog det i stiv arm og kunne bagefter grine lidt af oplevelsen, men det var ret surrealistisk at være på en restaurant, hvor alle borde (der var 3 fyldte borde tæt på os) fik at vide mindst én gang undervejs, at den vin, drink eller ret, de ønskede, desværre ikke kunne skaffes den aften. Samtidig var tilbehøret lidt ubehjælpsomt, og portionerne lige lovlig store, og selvom tjenerne var venlige og høflige, så oplevede vi et par gange, at de kom tilbage til bordet, fordi de havde glemt, hvad vi havde bestilt.

Jeg har næsten kun gode spiseoplevelser, når vi er i byen – også når vi bruger Tipster – men denne gang svigtede heldet os. Jeg ender derfor på 2 stjerner til Spise/Bar 15, og de skyldes først og fremmest de gode pommes frites samt den glimrende drink til sidst.

Poechenellekelder – ølbar i Bruxelles

poechenellekelder, ølbar, Bruxelles, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

Vi har lige brugt nogle dage i Belgien sammen med et vennepar, og her endte vi på Poechenellekelder, for man kan dårligt besøge Belgien uden at få en øl eller to. Poechenellekelder ligger lige ved siden af Manneken Pis, og jeg var derfor lidt bekymret for, om det var en sand turistfælde, vi besøgte, men vi blev heldigvis positivt overraskede.

Vi startede ved et af udendørsbordene og var behørigt imponerede over udvalget af øl. Generelt er øludvalget bare stort hos de fleste spisesteder og ølbarer i Belgien, og Poechenellekelder var ingen undtagelse. Jeg måtte selvfølgelig have en af mine yndlingsøl – Trappistes Rochefort 10 – men der var også et fint udvalg af både lyse og mørke øl. De havde dog én ting til fælles – en ret høj alkoholprocent, men sådan er det nu en gang i Belgien.

Vi ville spise en hurtig frokost hos Poechenellekelder, så da det trak op til regn, kom tjeneren og anbefalede os at gå ned i kælderetagen, hvor han ville servere maden. Meget fin service, og så fik vi også set de yderst hyggelige lokaler, som minder mig lidt om cafeen MORMORS, der ligger tæt på Marmorkirken i København. Kan i øvrigt anbefales.

Vi bestilte toasts og blev positivt overraskede, da der også kom lidt grønt som tilbehør, så det ikke blev alt for fedt og tungt. Det var fint uden at være prangende og gik jo godt til øllene.

For ja – det var jo først og fremmest øl, vi var der for (og en hurtig bid mad), så der kom selvfølgelig en mere på bordet. Jeg holdt mig til de tunge øl og prøvede en Delirium Nocturnum, og jeg må sige, at jeg er blevet lidt vild med deres øl. Det hænger naturligvis ikke sammen med, at deres ølglas også er virkelig gennemtænkte (en ‘svungen snabel’ i glas på fod), men både deres mørke og lyse øl kan altså noget.

Poechenellekelder er en ret stemningsfuld ølbar/kro med et glimrende udvalg af øl, et lille men ok udvalg af retter samt virkelig god service. Bestemt værd at besøge hvis du er på de kanter.

Jeg giver Poechenellekelder 4 stjerner med pil op.