Barrique i Göteborg

Jeg hopper lige et kort øjeblik tilbage til sidste måned, hvor gemalen jeg spiste hos Barrique, da vi var i Göteborg. Jeg havde læst godt om stedet inden, så jeg sørgede for at bestille bord for at være sikker på at kunne få plads der. Vi kunne kun få bord meget tidligt – dvs. kl. 17.30 og 18.00 eller kl. 20.30 og frem, så hvis vi skulle være sikre på at få kunne nå frem, tog vi den sene tid.

Vi ankom til en næsten fyldt restaurant, hvor støjniveauet var… ret højt. Det var lidt svært at høre hinanden og endnu sværere at høre tjeneren, men det hjalp heldigvis senere på aftenen, da der var færre gæster.

Vi bestilte deres fem retters menu. Man kunne vælge en god vinmenu eller en endnu bedre vinmenu (sådan præsenterede Barrique det selv på kortet). Vi syntes, det kunne være sjovt at smage to forskellige, så vi bad om en af hver. Det kunne dog af ukendte grunde ikke lade sig gøre. Tjeneren prøvede at forklare, at det kunne han ikke finde ud af, og vi blev så paffe over den forklaring, at vi ikke spurgte mere ind til det. Jeg overvejede kort, om jeg skulle nøjes med en drink, men drinkudvalget var ret lille, så jeg endte med også at bestille den ‘bedre’ vinmenu.

Derefter kom der et fint lille udvalg af snacks på bordet.

Jeg fik ikke fat i, hvad alle tingene var, men her var en rygeostcreme med finthakkede purløg og rødløg samt løgrom kombineret med sprøde flager.

Derudover var der en flad, sprød crouton med paté samt små kræmmerhuse.

Det første glas vin var en slags svensk udgave af en sangria – en god og lovende start mht. vinen.

Der var selvfølgelig også lidt forskelligt kuvertbrød. Vi var lidt overraskede over, at der for en gangs skyld ikke var knækbrød iblandt – det plejer der ellers at være på svenske restauranter.

Den første lune ret bestod af laks med en mild hvidløgscreme, blandet grønt samt brændte flager rugbrød. En glimrende ret, hvor tilbehøret ikke overdøvede fisken. Hver tallerken var i øvrigt en deleret, så vi havde små tallerkner ved siden af, som vi fordelte maden på.

Den næste ret blev præsenteret som ‘have tatar’, og jo den kunne da med lidt god vilje ligne tatar. Den bestod af tynde stykker af selleri, æble, cherrytomater, syltede rødløg, løg samt soyamayonnaise. En ret fræk og lækker kombination, hvor man ikke savnede kødet og en ret med masser af smag.

Den næste ret så ret uartig ud med den gavmilde mængde ost, der var drysset ud over den. Den bestod af lange croquetter serveret med trøffelmayo, fintreven pecorino og parmesan samt en smule karse for at give retten bare antydningen af et grønt skær. Det var selvfølgelig en dejlig ret – jeg mener ost og friterede kartofler? Jeg savnede dog et lidt syrligt og frisk pift som modspil til den fede smag.

Den sidste ret undrede jeg mig lidt over, men sådan har jeg det generelt, når jeg ser friske grønne asparges i februar. Det hænger ikke helt sammen, og der var da heller ikke megen smag i dem. Det var der til gengæld i det saftige oksekød, der blev serveret sammen med en klat kartoffelmos vendt med brunet smør samt lidt foie gras mousse og brødkrummer. En udmærket ret men den havde dog ikke helt den pondus, jeg ville forvente af en oksekødsret om vinteren, og det skyldtes især de forvirrende asparges.

Vinmenuen hos Barrique var glimrende men ikke noget særligt. Jeg var lidt irriteret over, at vi ikke kunne få lov til at smage de to forskellige vinmenuer, for jeg kan ikke se det svære i at skænke to forskellige vine op ved et bord – det er trods alt set før på andre restauranter.

Min primære kritik går dog på serviceniveauet. Jeg var ikke specielt imponeret af tjeneren – ikke mindst fordi han konsekvent kun talte til gemalen. Det føltes ærlig talt ret underligt at blive mere eller mindre ignoreret det meste af aftenen. Kombineret med det høje støjniveau og afvisningen i at prøve to forskellige vinmenuer gjorde, at Barrique desværre ikke levede op til forventningerne. En af mine kolleger besøgte dog stedet nogle uger senere og fik en bedre oplevelse, så måske skyldtes det først og fremmest blot, at vi fik den forkerte tjener.

Jeg ender på fire stjerner til Barrique.

Restaurant MAOBAO

MAOBAO, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

For et stykke tid siden havde min belgiske ven og jeg tænkt os at prøve cocktailbaren Gilt, men inden da skulle vi naturligvis have lidt at spise, og her faldt vi over MAOBAO, der lød ret spændende. MAOBAO startede som street food koncept, men flyttede for nogle år siden ind hos cafeen Sidecar, hvor de nu serverer asiatisk mad fra torsdag til søndag. Sidecar sørger så for cocktails, øl og naturvine.

MAOBAO, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Jeg startede med en drink, for udvalget var simpelthen for spændende til, at jeg kunne lade være. Til gengæld fik jeg ikke noteret hvilken en, jeg valgte, men den var ganske dejlig, så jeg fortrød bestemt ikke.

MAOBAO, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Vi havde bestilt en række retter, vi kunne dele. Den første servering bestod af krydrede kødboller lavet på svinemave og serveret med kål, anissauce og ris. Gode saftige boller og spændende sauce – meget fin servering.

MAOBAO, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Vi tænkte, at der også måtte en grøntsagsret på bordet, så vi havde bestilt en squashsalat. Den kom med ingefærspesto, sprøde tempuraflager samt et meget gavmildt lag af revet ost. Det var meget dekadent – men også ganske lækkert!

MAOBAO, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Næste ret var en lidt mindre servering med råmarineret laks med grapefrugt, tangflager og en letkrydret sauce, som jeg desværre ikke ved så meget om. Men en frisk og delikat ret, hvor frugtkødet passede fint til den milde fede fisk.

MAOBAO, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Aftenens muligvis yndlingsret – i hvert fald for mit vedkommende – var nok denne enkle servering med marineret andebryst med en hvid creme samt granatæblekerner. Den var SÅ lækker! Den gled ned som slik (uden dog at være så sød, men smagen var helt i top).

MAOBAO, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Sidst men ikke mindst skulle vi naturligvis også have bao, når nu vi var på MAOBAO. Vi fik en hver med pulled pork, hoisinsauce, syltede agurker og peanuts. En skøn lille hapser, som forsvandt som dug for solen – mmm.

Maden var rigtig god hos MAOBAO, og vi blev fint mætte. Der var et fint udvalg af mindre retter, som man kunne kombinere, som man ville, og det var lidt svært at vælge, for det lød alt sammen lækkert.

Servicen var ganske glimrende, og det virkede på alle måder som et hyggeligt sted, så det er forhåbentlig ikke sidste gang, at jeg kommer forbi MAOBAO.

Fem skinnende stjerner herfra.

Tacos & Tequila i Göteborg

Tacos & Tequila, restaurant, restauranter i Göteborg, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Da vi var i Göteborg for nylig, spiste vi frokost på Tacos & Tequila, som en af mine kolleger havde anbefalet mig. Det er en stemningsfuld mexicansk restaurant, og den slags kan gemalen og jeg jo ikke stå for.

Jeg kunne ikke nære mig og bestilte en god syrlig margherita, mens gemalen prøvede en svensk IPA, som viste sig at være ganske god.

Jeg hungrer efterhånden efter sommergrøntsager, så da jeg så, at der var guacamole på menukortet, bestilte vi det som forret. Den blev serveret med et solidt lag tomattern samt sprøde majschips til. Dejlig start på måltidet.

Gemalen og jeg kan godt lide at dele, så da jeg bestilte en portion tacos, betød det heldigvis, at der kom to stk – saftige, velsmagende og med masser af smag! Nåja, og næsten mulige at spise uden at spilde.

Vi fik en lille skål kålsalat som tilbehør – nok mest til gemalens ret – der var toppet med syltede rødløg og ristede græskarkerner.

Og så var der den krydrede svinekødsret, som gemalen havde valgt, som udover langtidssimret svinekød også bestod af bønnemos, syltede rødløg, tomattern, dressing og majschips. God fyldig ret og især lækkert med bønnemosen, selvom den var noget skjult, da den var lavet på røde bønner og derfor ‘gemte’ sig sammen med kødet.

Tacos & Tequila var en rigtig fin frokostoplevelse. Sød og opmærksom betjening og velsmagende mad. Jeg savnede et lidt større udvalg af drikkevarer samt lidt større spænd i krydringen – det var lige lovlig mildt i forhold til madkulturen.

Tacos & Tequila får 4 stjerner med pil op.

Drinks 20 i Göteborg

Gemalen og jeg var et par dage i Göteborg i sidste uge, og her benyttede vi lejligheden til at droppe fordi Drinks 20, inden vi skulle til koncert. Drinks 20 er en lille hyggelig cocktailbar, hvor du kan få et lille men spændende udvalg af drinks samt et par enkelte retter til at stille sulten.

Gemalen kastede sig over ‘Black and Yellow’ – en drink lavet på whisky, gul chartreuse, cynar samt en orange bitter og en lakrids bitter. Så måtte jeg jo vælge noget andet, og jeg besluttede mig for at gå i en helt anden retning, end jeg plejer, og snuppede en ‘Have You Seen My Swizzle Stick?’ – lavet på rom, falernum, mango, lime og te bitter. Min var til den søde side men heldigvis ikke for sød, mens gemalens drink havde en forholdsvis tung og dyb smag uden dog at blive alt for røget eller skarp.

Vi delte et charcuterie- og ostebræt (de fås også i halv størrelse, hvis man bare skal have til én person), og det viste sig at være en overflod af skinke, pølse, tre slags ost, et glas store saftige oliven ved siden af samt knækbrød og hvedebrød. Der var også lidt syltetøj til den stærke ost. Det var et rigtig fint udvalg, og vi kunne sagtens blive mætte. Jeg savnede lidt mere brød i forhold til mængden af kød (vi kunne muligvis godt have fået mere, hvis vi havde spurgt), og så havde det være lækkert med lidt hjemmelavet pesto til at supplere kødmadderne med, men ellers var alt, som det skulle være.

Vi kunne jo ikke nøjes med én drink, når nu den første omgang havde været så god, så snuppede en mere hver, inden vi skulle videre. Gemalen kastede sig ud i at prøve en ‘Hop(s)scotch’ med whisky, drambuie, italicus, citron og hops. Interessant drink! Jeg snuppede til gengæld en ‘Royal Homage’ lavet på whisky, amaro, sherry og citron. En god lidt fyldig drink at slutte af på.

Servicen var rigtig fin hos Drinks 20, og stemningen var meget hyggelig. Der var alle mulige små kroge, man kunne sidde i, og der var ikke for megen støj, selvom stedet ikke var specielt stort. Bestemt et sted, jeg gerne ville kigge forbi igen, hvis det altså lå lidt tættere på.

The a la Menthé

the a la menthe, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Da jeg mødtes med en af mine venner for nylig, havde jeg lokket hende med på The a la Menthé, der ligger tæt på Ørstedsparken i København. Det er en lille marrokansk café, som serverer samoas, kefta, salater og lidt forskelligt tilbehør – kort sagt et fint eksotisk afbræk i den danske vintermad.

Jeg prøvede en alkoholfri øl, som var udmærket. En mild og læskende smag som vil gøre sig særdeles godt til en varm sommerdag (men som også fungerede fint en kold januaraften).

Stedets samosas kom med forskelligt fyld. Jeg valgte en med hakket oksekød, og så fik jeg rødbedesalat, kikærtesalat, cous cous samt tzatziki til. Det smagte glimrende, og jeg kunne godt lide, at der primært var brugt vintergrøntsager og kikærter.

Servicen var rigtig god – smilende og venlig, og vi følte os meget velkomne hos The a la Menthe. Kort sagt – et rigtig hyggeligt sted.

Jeg kunne godt savne et lidt større udvalg mht. maden, men det, vi fik, var som sagt ganske fint og matchede prisniveauet.

Jeg ender på fire stjerner til The a la Menthe.