Ovnbagt rødfisk med tørrede limefrugter og salat med mynte
For et stykke tid siden fik jeg nogle kogebøger fra forlaget Klematis – heriblandt ‘Mellemøstlige køkkener’. Jeg havde egentlig først tænkt mig at kaste mig ud i at afprøve opskrifter derfra efter jul, men nu kunne jeg ikke nære mig længere! Jeg kan vældig godt lide simremad og alle de tunge retter, som hører efteråret og vinteren til, men nu trængte jeg efterhånden også til nogle friske sprøde grøntsager og et ordentligt skud krydderier, så jeg kastede mig ud i en fiskeret og en salat fra bogen. Af fisk foreslår den oprindelige opskrift en hel torsk, laks eller lignende, men jeg brugte nogle rødfiskfileter, som vi havde i fryseren, og så undlod jeg derudover tomatkoncentrat i retten.
Ovnbagt fisk med tørrede limefrugter
3 personer
500 g rødfisk
2 tørrede limefrugter
1 lille løg, finthakket
2 tsk presset hvidløg
en stor håndfuld bredbladet persille, hakket
2 tomater, hakkede
2 tsk karry
2 tsk groft salt
1 spsk olivenolie
Smør et ildfast fad med olie og læg fisken i. Fjern kerner fra limefrugterne og hak resten groft. Bland de hakkede limefrugter med løg, hvidløg, persille, tomater, karrypulver og salt og fordel det over fisken. Sæt fadet i ovnen ved 180 grader og lad det stege i ca. 35 minutter.
Note: Let måde at få fisk på – og dejlig frisk og krydret. Limefrugterne bliver dog noget parfumerede, hvilket var en ret pudsig duft, men det blev ikke for dominerende, og retten smagte ganske godt.
Salat med mynte
2-3 personer
1 agurk i små tern
3 tomater i små tern
1 rødløg, finthakket
2 spsk finthakket frisk mynte
Dressing:
4 spsk olivenolie
5 spsk citronsaft
salt og peber
Bland alle grøntsagerne i en skål. Bland dressingen og hæld den over grøntsagerne. Lad salaten trække i 10-15 minutter før servering.
Note: Frisk og sprød – især mynten er lige med til at give det sidste pift.
Du ved nok, at jeg er en kræsenpind, der ikke spiser fisk – men alt det andet ser forrygende lækkert ud, Piskeris 🙂
Ha' en god søndag aften!
Madame – det var også et dejligt skud friskhed og krydderier – lige hvad jeg trængte til her i den mørke tid 🙂
Tak og i lige måde! Vi får gæster om en time, så jeg har travlt i køkkenet – altså bortset fra at gemalen støvsuger derude lige nu, og så kunne jeg holde pause her ved computeren 😉
Det ser lækkert ud, jeg elsker fisk og kan godt lide hvis der kommer lidt farve på 😉
Lene – tak skal du have. Ja, jeg synes også, det lyser godt op – især her i den kolde tid 🙂
Ser virkeligt lækkert ud – en farvestrålende og indbydende tallerken!!
Ej, hvor ser det lækkert ud – jeg må da helt klart få afprøvet den fiskeret, når jeg igen kan stå op 🙂
Smukke farver på salaten, det ser helt sommerligt ud…..
Mange hilsner
Birthe
Hanne – mange tak. Det var også skønt med den farveeksplosion på tallerkenen! 🙂
NYBH – mange tak, den kan også anbefales! Og så gjorde det bestemt ikke noget, at den også var pæn at se på 😉
Uhm, lækker topping til rødfisken. Jeg har sådan fortrudt at jeg ikke købte de tørrede limefrugter i Bazaren. Åh, well – så må jeg derud igen 😀
Klidmoster – hehe, til gengæld har jeg til mange, mange retter endnu, for der er godt nok mange i en pose! Sig gerne til, hvis du kan anbefale nogle opskrifter med dem i 😉
Jeg får lige Tine-kagedåse på banen, hun bor sammen med en iransk mand der kan alle mulige retter med dem. Hun har lovet mig et par opskrifter at dele ud af 🙂
Klidmoster – cool, det glæder jeg mig til 🙂