Marts: Chokolade

Marts: Chokolade

Der er visse benspænd, jeg glæder mig ekstra meget til. Dette er en af dem. Jeg har længe tænkt på at lave et chokolade-benspænd, og nu skal det være!

Der er flere gode grunde til at lægge dette benspænd i marts måned. Først og fremmest har jeg snart fødselsdag, hvilket er en perfekt anledning til at bage en masse kager, men det er også i marts, at den store Chokolade-festival bliver afholdt, og senere på måneden kommer den århusianske madfestival, Sweets, til Nørrebrohallen i København. Marts er i det hele taget en sød måned!

Chokolade behøver dog ikke at være noget, du udelukkende spiser som slik eller bruger i desserter – chokolade kan såmænd også bruges i det salte køkken, så det vil jeg naturligvis også gøre. Det er oftest den mørke chokolade, man ser i det salte køkken, men jeg har nu også tænkt mig at hive den hvide chokolade frem og lade den optræde i en hovedret eller to…

Her er lidt chokoladeinspiration:
Saftig chokoladekage med chokocreme
Savlende lækker chokolade-cappucinokage
Chokoladecheesecake
Kirsebær-chokoladekage
Chokoladetærte med bærmascarpone
Fransk chokoladeroulade
Chokoladecheesecake med kaffelikør
Supersyndig chokoladecheesecake
Chokoladecupcakes med macademianødder
Dessertlasagne med hvid chokoladecreme
Kiwicheesecake med hvid chokolade og citron
Jordbærkage med hvid chokoladecreme
Hvid chokoladekage med citron og hyldeblomster
Islagkage med rabarber og hvid chokolade
Mexicansk chokoladebudding
Chokoladeis med chokoladestykker
Vaniljeis med brownie og sukkerristede valnødder – Ben & Jerry-style
Chokoladetrøfler med lakrids og hindbær
Varm chokolade med kokosflødeskum
Chokoladekarameller
Konfekt med kaffe og hvid chokolade
Chokoladetrøfler med gorgonzola

Og så nogle stykker til særlige anledninger:
Chokolade-kastanjekage – uden mel
Vegansk chokoladekage
Chokolade-kakaokage – LCHF-venlig

Velkommen til søde marts 🙂



15 thoughts on “Marts: Chokolade”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *