Fiskekrogen

Fiskekrogen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgGöteborg er blandt andet kendt for at have en del gode fiskerestauranter, så det måtte vi naturligvis prøve, da vi besøgte byen sidste weekend. Jeg havde læst flere anbefalinger af Fiskekrogen og ikke mindst deres skaldyrsbuffet, som de tilbyder to gange om ugen – fredag mellem kl. 17.00 og 19.00 samt lørdag ved frokosttid. Om fredagen kunne vi ikke nå det (men der spiste vi så på Magnus & Magnus i stedet), så vi bestilte bord på Fiskekrogen til om lørdagen.

Fiskekrogen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgFiskekrogen var stilfuldt indrettet – sådan lidt oldfashioned uden at man dog følte, at man skulle have gallatøjet på. Der var i øvrigt god plads, så vi havde såmænd ikke behøvet at bestille bord.

Fiskekrogen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Göteborg

Udstyret var i orden – der var også en ‘pirkekrog’ (til at fiske kødet ud af krabbekløerne), men de lå oppe ved buffeten.

Fiskekrogen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgVi sad lige ved siden af restaurantens imponerende udvalg af spiritus, så vi havde en god udsigt – og nød at kunne studere flaskerne, mens vi spiste.

Fiskekrogen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgVi bestilte begge fiskebuffet, men da vi begge havde fået vinmenu aftenen før – og havde planer om også at drikke vin samme aften på den restaurant, vi skulle spise på der – så valgte vi at bede om en øl hver. Tjeneren præsenterede den ikke (gad vide, om de kun har én?), men mon ikke det er en Eriksberg, som der står på glasset? En glimrende og forholdsvis sød øl, som gik ok til skaldyrene.

Fiskekrogen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgInden vi kunne kaste os over buffeten, skulle vi dog først igennem en hummerbisque. Det var jeg ikke så vild med – altså at den blev serveret, inden vi kunne gå i gang med det, vi reelt set havde bestilt. Jeg følte lidt, at det var en tvangsret – også selvom jeg sandsynligvis ville have taget en portion, hvis den havde stået på selve buffetbordet. Men på denne måde var der ikke rigtig noget valg, og det irriterede mig – især fordi portionen var lige lovlig stor (det er altså en tung og flødefed ret, og det hjalp ikke, at brødet dryppede af smør!). Smagen var fin – selvom den dog slet ikke kom på højde med den lækre bisque, som vi fik hos Restaurant ET for et par år siden.

Fiskekrogen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Göteborg… og så var det endelig tid til skaldyrene! Bordet var ikke så stort og imponerende, som jeg havde forventet, men der var da lidt at vælge imellem. Der var jomfruhummere, rejer, røgede rejer, blåmuslinger og krabbekløer.

Fiskekrogen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Göteborg… og så var der også lidt blandede retter såsom rejesalat, en mayonnaise-tung skaldyrssalat, en salat med brød, en salat med rødbeder og feta samt nogle små firkanter med karrysmag. Derudover mindes jeg også, at der var røget laks, 1-2 slags sild, brød, to oste samt lidt forskellige dressinger.

Fiskekrogen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgJeg måtte selvfølgelig smage jomfruhummerne, som jeg sjældent får, og de var ganske fine. Den lille ‘karryfirkant’ var jeg ikke så vild med. Smagen var egentlig ok, men den passede slet ikke sammen med de andre retter, og sådan havde jeg det også med de to salater, som jeg beskrev ovenover. Rejesalaten var til gengæld ganske fin omend ret fed.

Fiskekrogen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgVed anden omgang prøvede jeg de to typer rejer, og det var imponerende så kraftige de røgede rejer duftede. Jeg havde taget noget mayonnaise til at dyppe de pillede rejer i, men det droppede jeg, for den mayo brød jeg mig ikke om. I stedet smurte jeg lidt smør på brødstykkerne og lavede mig et par fine rejemadder.

Skaldyr mætter temmelig godt, og der var ikke sparet på mayo og fede mejeriprodukter i retterne, så vi blev hurtigt mætte.

Jeg var ikke imponeret over udvalget på buffetbordet – jeg havde forestillet mig, at det var et større og mere imponerende udvalg, for jeg nåede omkring det meste blot på de to tallerkner, jeg har vist ovenover. Jeg savnede især noget mere spændende tilbehør – for eksempel nogle gode (kål)- salater, for vi endte hurtigt med blot at spise brød til skaldyrene, eftersom det meste af tilbehøret ikke rigtig passede til.

Buffeten koster 395 kr, hvilket pt. svarer til 334 danske kroner. Selvom skaldyr generelt er dyrt, så syntes jeg ikke, at niveauet for buffeten var højt nok til at kunne kræve så mange penge for det – og slet ikke, når vi syntes, at der var flere ting, der manglede eller blot ikke smagte os (og læser du ofte med på bloggen her, så ved du, at jeg ikke er kræsen).

Vi ender på 3 stjerner med pil op for oplevelsen hos Fiskekrogen – og går nok på en anden fiskerestaurant, når vi forhåbentlig tager til Göteborg igen en dag.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *