Restaurant Pivo

Restaurant Pivo

Tidligere på måneden brugte vi en weekend i Göteborg, og her spiste vi på Restaurant Pivo den første aften. Pivo er en restaurant med fokus på vildtkød, og det lød så spændende, at jeg fik overtalt mine medrejsende til at prøve stedet.

Restauranten har en treretters menu til 565 svenske kroner (dvs. træk ca. 30% fra prisen) og en treretters vegetarmenu til 400 svenske kroner. Vi syntes dog, at det var sjovere selv at sammensætte menuen, så det gjorde vi.

Vi spurgte tjeneren til råds med hensyn til vinvalg, da vi skulle have noget ret forskelligt mad (og derfor som udgangspunkt havde brug for forskellige vine). Af en eller anden mystisk grund insisterede han på, at vi alle tre skulle have den samme vin, og det endte vi med at gå med til. Men lidt mærkeligt.

På dette tidspunkt havde vi ventet en del. Faktisk nåede vi op på en hel time fra, at vi ankom og til serveringen af forretten. Det er ganske enkelt ikke i orden. Heldigvis havde vi ikke noget, vi skulle nå bagefter, så vi tog det stille og roligt.

Min forret var ret usædvanlig, for den bestod af røget bæver sammen med bagte blommer, syrnet fløde og saltristede mandler. Ja, jeg indrømmer det – jeg måtte selvfølgelig prøve noget, jeg aldrig har smagt før. Jeg har dog svært ved at beskrive bæveren, for kødet var ret mildt og havde ikke en særlig kraftig smag – modsat en del andet vildtkød. Det smagte dog dejligt sammen med de semisøde blommer og den syrlige fløde.

restaurant pivo, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Göteborg

Ventetiden var heldigvis knapt så lang i forhold til næste ret. Her havde jeg valgt langtidstilberedt elg med kartoffelmos, kålsauce og karamelliseret kål samt syltede bær. Og her var skruet godt op for portionsstørrelsen, så der var masser af mad på tallerkenen! Kødet var helt perfekt tilberedt og smeltede på tungen, og smagen var fint afstemt i forhold til kål, sauce og kartoffelmos. Den sprøde puffede chips var en sjov og flot gimmick men så heller ikke mere end det.

Det var tid til dessert. Vi var alle tre ret mætte, men vi så, at man kunne få en lille anretning (lidt a la petit fours), som vi bestilte til hver af os. Gemalen og jeg bestilte desuden en Espresso Martini hver. Tjeneren havde dog ikke forstået, at vi alle skulle have en servering, så han kom med én! Og vi gad ikke korrigere ham, så vi endte med at dele den (beklager billedkvaliteten). Til gengæld var min kaffedrink aldeles glimrende – ikke for sprittet, ikke for for bitter.

Maden var vellavet. Måske ikke helt så anderledes, som jeg havde håbet, men bestemt solidt håndværk og velkomponerede retter.

Servicen var dog ikke noget særligt. Dels var der meget lang ventetid i starten (uden forklaring og kun en halvmumlet undskyldning til sidst) samt en tjener, der havde svært ved at rådgive om vin. Og så fejlede han også bestillingen af desserten. Ikke så heldigt.

Jeg ender på fire stjerner til Pivo på grund af den vellavede mad og den hyggelige indretning.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *