I lørdags havde jeg besøg af Ninjaen, og da vi skulle noget meget vigtigt (hvilket inkluderede at holde zombiebestanden nede her i verden), så bestod frokosten af en hurtig anretning, så vi kunne komme i gang med de vigtige sager.

Feta-trekanter er så hurtige og lette at lave, at jeg ikke forstår, hvorfor jeg ikke laver det noget oftere. Det skyldes nok, at jeg aldrig har butterdej i huset, men jeg fandt for nylig et par ruller på køl i supermarkedet, da jeg skulle lave butterdejsmedaljoner, og så var det oplagt at gemme noget af dejen til denne hurtige hapser.

Du skal bruge:

– frisk butterdej
– feta
– timian
– pisket æg

Rul butterdejen ud på et bord. Rør feta* og timian sammen i en skål. Skær dejen ud i firkanter – størrelsen bestemmer du selv, men lad være med at lave dem alt for små – der skal også være plads til fyld. Læg lidt af fetablandingen i et af hjørnerne af firkanten og fold den anden halvdel af firkanten over, så den dækker fetaen. Tryk kanterne sammen og læg feta-trekanten på en bageplade med bagepapir. Fortsæt indtil du løber tør for fyld eller butterdej. Pensl trekanterne med æg og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. ti minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Serveres med det samme – i dette tilfælde sammen med en salat og en klat hummus.

*ok, jeg indrømmer, at det ikke var rigtig feta – dvs. græsk – men en tyrkisk variant, jeg havde købt hos den nærmeste grønthandler! Jeg tillader mig dog stadig at kalde det feta-trekanter – ha!

Nu var det jo en let anretning, så om eftermiddagen var der også plads til et par ostebidder, som blev serveret med knækbrød og pære-havtornemarmelade. Den lyse ost er Morbier, mens en funky grønne er cheddar med pesto. De senere år har spændende smagsvarianter af cheddar og gouda for alvor hittet herhjemme, og har du endnu ikke smagt denne grønne ost, så skal du prøve. Og nej – bare fordi den er grøn, betyder det ikke, at den smager af mug 😉