Cincinnati chili

Cincinnati chili, oksekød, hakket oksekød, løg, hvidløg, chilipulver, chili, allehånde, kanel, spidskommen, cayennepeber, kakaopulver, tomater, HP sauce, chilisauce, hvidvinseddikeLørdag var det tid til at afprøve en af retterne fra den spændende kogebog med amerikanske opskrifter. Jeg havde udvalgt en opskrift fra Midwest – Great Lakes området. Jeg havde ikke Worcestershire sauce på lager, så den erstattede jeg med lidt HP sauce samt noget ond thailandsk chilisauce. Vi havde heller ikke østers chips (eller rejechips for den sags skyld), som man også spiser til retten, så det måtte vi undvære. Jeg har oversat målene til dansk sådan på slump.

Cincinnati chili
ca. 5 personer

½ kg magert hakket oksekød
1 stort løg, hakket
1 fed hvidløg, presset
1 spsk chilipulver
1 tsk knust allehånde
1 tsk kanel
1 tsk spidskommen
½ tsk cayennepeber
½ tsk salt
1½ spsk kakaopulver
1 dåse hakkede tomater
1 spsk HP sauce
1 spsk stærk chilisauce
1 spsk hvidvinseddike
1½ dl vand

serveres med:
– kogt spaghetti/pasta
– løgringe
– røde kidneybønner
– revet ost
– stærk chilisauce

Svits oksekød, løg, hvidløg og chilipulver sammen med lidt olie i en gryde, indtil kødet har taget farve. Tilsæt alle krydderierne samt kakao, hakkede tomater, hvidvinseddike, HP sauce, stærk chilisauce og vand. Læg låg på gryden og skru ned for varmen, så retten står og småsimrer i 1½ time.

Servér den sammen med ovenstående ting.

Note: Kakaopulveret giver en tyngde til retten, som jeg godt kan lide. Jeg tror, jeg har hørt om tricket på et tidspunkt, men jeg har ikke prøvet det før nu. Det er en god ret med masser af smag, uden at den dog bliver tung og voldsom. Den varmer også godt – uden at brænde, hvilket chiliretter ellers let kan komme til. Jeg havde i øvrigt ikke almindelig spaghetti, så jeg brugte nogle pastasløjfer med chokolade i – deraf de brune striber. Jeg syntes dog ikke, jeg kunne smage chokoladen i dem, men det hævdede et par af de andre, at de kunne.



9 thoughts on “Cincinnati chili”

  • Det var da en spændende ret. Jeg tror den ville falde i god jord herhjemme. Jeg syntes den pasta ser rigtig flot ud, men spøjst at der er chokolade i -s-. Hvor har du købt den henne ?

  • Åh, hvor ser det godt ud! 😀
    Chili er jo en stor ting i USA og enhver med respekt for sig selv, har sin “egen” opskrift……
    Jeg kan godt lide chokolade/god kakao i chili, det giver det ligesom lidt dybde – ligesom kaffe og øl kan gøre det…

    Jeg ville rigtig gerne være på kost hos dig i denne måned – ok, også årets andre måneder – men især denne måned 😉

    Mange hilsner
    Birthe

  • Det ser dælme godt ud. Jeg bruger ofte kakao i chili, men kan også anbefale virkelig kraftig chokolade (havde en 100% med hjem fra Italien), det smager skønt.

  • NYBH – hæhæ, det kunne være hyggeligt 😀
    Jeg er spændt på, hvad du vil sige til de kommende ugers indlæg – om der også vil være nogle overraskende retter imellem for dig 🙂

  • Signe – wow, 100%? Den lyder heftig. Jeg har selv en 85% liggende, som skal bruges til noget madlavning, men jeg har ikke set dem højere end dem. Det må være en ret overvældende smag 🙂

  • Wauw, det lyder virkelig spændende, Piskeris! Pasta med chokolade har jeg ikke hørt om før 🙂 Den ret skal prøves her – tak for herlig inspiration!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *