Bún Thịt Nướng – svin med nudler
I sidste uge forkælede vi vores gæster med Bún Thịt Nướng – eller svin med nudler som vi også kan kalde retten. Det er en vietnamesisk ret med masser af smag, og så går den ligesom det meste andet vietnamesiske mad rigtig godt sammen med lys øl. Vi nød blandt andet en lys Grimbergen til og en mild IPA fra Brewdog.
Jeg hentede inspiration fra en opskrift fra The Culinary Chronicles, men justerede dog en række af målene samt udelod agurk og salat.
Bún Thịt Nướng – grillet svin med nudler
4 personer
Marineret svinekød:
400 g nakkekoteletter
2 fed hvidløg, pressede
1 stort forårsløg, finthakket
2 stykker citrongræs i vand, finthakkede
3 spsk frisk koriander, hakket
1 spsk rørsukker
1 spsk honning
1 spsk fiskesauce
friskkværnet peber
Letsyltede gulerødder:
3 mellemstore gulerødder
ca. 2 dl risvinseddike
1 tsk rørsukker
Forårsløgsolie:
½ dl kokosolie
2 forårsløg, finthakkede
Chilisauce:
1 dl fiskesauce
1 dl rørsukker
1 dl limesaft
1 tsk sambal oelek
evt. lidt vand
Derudover:
300-400 g vermicelli nudler
1 bakke bønnespirer
1 dl frisk koriander
1 dl saltede peanuts, groft hakkede
Hæld honning, fiskesauce, soyasauce og sukker i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt derefter hvidløg, forårsløg, citrongræs, koriander og lidt peber. Pisk det sammen. Skær koteletterne i mundrette stykker og vend dem i marinaden. Sæt skålen i køleskabet en halv time.
Skær gulerødderne i tændstiktynde stykker og læg dem i en skål. Hæld risvinseddike og sukker over og kram det let med fingrene. Stil det til side.
Skær forårsløgene i tynde ringe og hæld dem i en lille kasserolle sammen med olien. Varm det langsomt op – det skal ikke koge – i 2-3 minutter og tag så kasserollen af komfuret.
Hæld ingredienserne til chilisaucen i en lille kande og rør det sammen, indtil rørsukkeret er opløst.
Tag svinekødet ud – det skal stå ca. 10 minutter ved stuetemperatur, inden du smider det på en varm pande. Mens du venter på, at kødet er klart til stegning, kan du meget passende putte nudlerne i en stor skål og hælde kogende vand over. Lad dem trække i nogle minutter, indtil de er bløde og lækre.
Steg svinekødet i få minutter og vend det grundigt, indtil det er stegt på alle sider.
Når du skal anrette svin med nudler, lægger du først nudler i bunden af en bred skål. Fordel derefter bønnespirer, gulerødder og svinekød ud over nudlerne. Dryp kødet med forårsløgsolien og drys hakkede peanuts og frisk koriander over retten. Servér svin med nudler sammen med chilisaucen.
Note: Uha, den smagte godt! Svin med nudler er en ret med masser af smag – chilisaucen giver både styrke og syrlighed, mens grøntsagerne har et godt, sprødt bid. Kombineret med det letsødlige svinekød og de salte peanuts er det virkelig en lækkerbisken af en ret 🙂
Jeg vil bare rose dig helt vildt!! Det smager så fantastisk og ikke mindst autentisk
Jeg er selv en vietnamesisk pige, der siden hun flyttede hjemmefra har savnet vietnamesisk mad en hel del. Jeg har følt, at det er ret svært at lave, men det har været SÅ nemt og enkelt.
Jeg bliver nødt til at invitere min mor over en gang, så hun kan se, hvor god jeg er <3
Det var bare den sødeste kommentar – tusind tak <3
Og dejligt at du kan forkæle din mor med god mad, det vil hun bestemt sætte pris på 🙂