Juni: Vietnamesisk mad

I denne måned kaster jeg mig over en af de madkulturer, jeg holder mest af – nemlig vietnamesisk mad! Det er faktisk ikke et køkken, jeg selv har eksperimenteret så meget med, men jeg har nydt det mange gange på restauranter eller hos venner. Jeg forbinder det med friske krydderurter, masser af grøntsager og en god syrlighed, og det er noget, jeg sætter stor pris på. Desuden er det jo helt perfekt her om sommeren, hvor supermarkederne bugner af friske, lækre sommergrøntsager.

Så hvad bliver hovedingredienserne i denne måneds benspænd? Jeg kommer helt sikkert til at bruge en masse nudler (som jeg vil købe i det lokale asiatiske marked, hvor udvalget er stort og godt), men der vil også være masser af lime, koriander og mynte samt rå mængder af grøntsager. Nåja, også lidt kød hist og her, men det er sjældent, at det er dominerende for retterne i det vietnamesiske køkken (det er i hvert fald mine erfaringer).

Sig til, hvis der er vietnamesiske retter, du synes, jeg skal prøve. Jeg kommer helt sikkert til at lave et par supper og et par salater, men hvis du for eksempel kender en god vietnamesisk dessert, sig byd endelig ind.



11 thoughts on “Juni: Vietnamesisk mad”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *