Juni: Vietnamesisk mad

I denne måned kaster jeg mig over en af de madkulturer, jeg holder mest af – nemlig vietnamesisk mad! Det er faktisk ikke et køkken, jeg selv har eksperimenteret så meget med, men jeg har nydt det mange gange på restauranter eller hos venner. Jeg forbinder det med friske krydderurter, masser af grøntsager og en god syrlighed, og det er noget, jeg sætter stor pris på. Desuden er det jo helt perfekt her om sommeren, hvor supermarkederne bugner af friske, lækre sommergrøntsager.

Så hvad bliver hovedingredienserne i denne måneds benspænd? Jeg kommer helt sikkert til at bruge en masse nudler (som jeg vil købe i det lokale asiatiske marked, hvor udvalget er stort og godt), men der vil også være masser af lime, koriander og mynte samt rå mængder af grøntsager. Nåja, også lidt kød hist og her, men det er sjældent, at det er dominerende for retterne i det vietnamesiske køkken (det er i hvert fald mine erfaringer).

Sig til, hvis der er vietnamesiske retter, du synes, jeg skal prøve. Jeg kommer helt sikkert til at lave et par supper og et par salater, men hvis du for eksempel kender en god vietnamesisk dessert, sig byd endelig ind.

11 thoughts on “Juni: Vietnamesisk mad

  • Den ret har jeg et godt øje til – håber på at få prøvet den i løbet af den næste uges tid eller to 🙂

 1. Jeg er så glad for dine benspænd. Jeg kom ind i din blog, da du var i gang med russiske benspænd. Det er dejligt at følge dig.
  De bedste hilsner
  Helle

 2. Uuuh! Affrogado er lækkert! Det er en iskaffe med kiks i, jeg har fået nogen gange på min yndlings vietnamesiske restaurant. Og bao villr være lækkert 👏🏼 Lise

 3. Hvor jeg glæder mig. Jeg har aldrig selv lavet vietnamesisk mad – det smager jo himmelsk, venter i spænding.
  Charlotte

  • Jeg glæder mig også – pt. får vi prøvet en del, som jeg vil blogge om i løbet af den næste uges tid 🙂

 4. Pingback: Grøn papayasalat - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 5. Pingback: Bánh xèo - vietnamesisk pandekage med fyld - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 6. Pingback: Chá cá - vietnamesisk karryfisk - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *