Bloom in the Park

Bloom in the Park, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Malmø

Jeg kommer normalt ikke særlig tit i Malmø, men tilbage i maj inviterede vi mine svigerforældre en tur til det svenske, og her endte vi med at spise frokost på Bloom in the Park. Jeg har hørt meget godt om restauranten gennem de seneste år, og da en kollega anbefalede den i forbindelse med turen, valgte jeg at kontakte Bloom in the Park et par måneder før for at høre, om vi kunne bestille bord. Jeg blev nemlig lidt forvirret, da jeg tjekkede deres hjemmeside, da det var uklart, om de havde åbent til frokost den pågældende dag. Men det havde de, så vi kiggede forbi.

Starten på besøget var dog mildest talt ikke så heldigt. Først faldt gemalen ned af en meget glat trappe til restauranten og slog ryggen, og da han fortalte tjeneren om episoden, sagde denne tørt, at den plejede de heller ikke selv at bruge. Dernæst var der en ret ærgerlig lugt, lige når man trådte ind. Først spekulerede jeg på, om den urin-agtige lugt kom fra toiletterne, men der var nogle ret store blomstrende liljer i indgangen, som vi endte med at mistænke for lugtgenerne.

Bloom in the Park har et smukt og meget moderne lokale. Nogle af de bløde stole er ret brede, og tjeneren forklarede, at det skyldtes, at så kunne man have sin taske ved siden af sig. Ganske smart – og sjovt – fundet på.

Restauranten har ikke noget menukort, og faktisk holder de menuen helt hemmelig for gæsterne, hvilket jeg selvfølgelig havde glemt alt om, da bordet var booket flere måneder i forvejen. Så da tjeneren spurgte, hvad vi gerne ville have at drikke, og vi derefter svarede, at det kom selvfølgelig an på, hvad vi skulle have at spise, så var der ikke megen hjælp at hente, for det kunne (aka ville) han ikke svare på. Vi fik heller ikke at vide, hvad den kostede, men vi endte med at vælge et glas hvidvin, og her er en klar forskel på Sverige og Danmark. I Sverige er det ikke særlig almindeligt at drikke alkohol til frokost, og hvis du endelig vælger det, så får du naturligvis kun ét glas.

Bloom in the Park, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Malmø

Og så kom maden på bordet. Først var der to appetizers. En meget luftig creme på asparges og røget smør med små stykker af jomfruhummer. Så fin og delikat.

Bloom in the Park, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Malmø

Og dernæst små sprøde tærteskaller grønne asparges, stenbiderrogn og karse.

Bloom in the Park, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Malmø

Efter de små delikate appetizers var det tid til forretten – en enkel aspargessuppe med hvide asparges, ayran (tyrkisk yoghurtdrik), mandelknas og vilde urter. En glimrende suppe uden de store dikkedarer.

Bloom in the Park, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Malmø

Tjeneren kom dernæst med et fad med brød, og nu kunne han alligevel ikke nære sig og forklarede, at brødet var lavet på surdej, og der var små skåle med baba ganoush ved siden af. Et lidt pudsigt genreskift i forhold til den enkle aspargessuppe men ikke desto mindre velsmagende.

Bloom in the Park, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Malmø

Vi prøvede at lade være med at spise for meget af brødet, for der skulle selvfølgelig også være plads til de næste retter. Hovedretten var dog ikke voldsom stor – til gengæld smagte den fantastisk. Supermørt, mild og perfekt stegt kød med spinat viklet om en krydret pølse (vist nok med jalapenos), radicchio-salat og løg.

Vi var lidt usikre på, hvad det var for noget kød. Det mindede om kalvekød, men smagen var for mild. Da vi havde spist op, spurgte tjeneren os, om vi kunne gætte hvilket dyr, kødet kom fra. Min svigermor gættede på gedekød, og det var rigtigt. Tjeneren fortalte om, hvordan de havde fået gedekødet, og i det hele taget var han pludselig meget snakkesalig, hvilket var utrolig hyggeligt.

Bloom in the Park, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Malmø

Nu troede vi, at det var tid til desserten, men der tog vi fejl, for først skulle denne lille hapser serveres – i røg og damp. Festligt så det i hvert fald ud. Den lille bid var en lychee-kaffir limesorbet sat på pind og overtrukket med en glasur lavet på sake og risvinseddike. En frisk og lidt sød is, der fungerede glimrende som mundrenser.

Bloom in the Park, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Malmø

Og så var det til desserten – en meget fin anrettet sag med mange smagsnuancer. Det var ret svært at gætte, hvad den præcis indeholdt (udover at den helt klart indeholdt mandaringelé), så da tjeneren bagefter spurgte, om vi kunne gætte indholdet, måtte vi melde pas. Og den indeholdt da også et eldorado af meget forskellige elementer – lige fra søde kartofler og brændt miso til røget hvid chokolade og mandaringelé.

En spændende servering at gå på opdagelse i!

Bloom in the Park, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Malmø

Vi blev spurgt, om vi ville have kaffe, og det var der flere i selskabet, der takkede ja til – heldigvis, for det betød, at der også kom et fad med petit fours på bordet. De forskellige smage var praliné, solbær + pandan (skruepalme!), peanutbuttergelé samt sakar para (indisk snack).

Som afslutning kom tjeneren med et lille visitkort til os hver, hvor der var en QR-kode på. Som jeg havde gættet i løbet af måltidet, så ville vi få udleveret menuen, og ganske rigtigt – ved at scanne koden fik vi en hjemmeside frem, hvor menuen var præsenteret.

Levede maden op til forventningerne hos Bloom in the Park? Absolut. Aspargessuppen var lidt anonym, og valget af brød var lidt pudsigt, men resten var spændende, nuanceret og smagte skønt.

Selve starten af besøget var som sagt lidt op ad bakke, men heldigvis tøede tjeneren op undervejs, så der var god stemning til sidst. Vi gik fra Bloom in the Park med smil på læberne og en god oplevelse at tale om.

Jeg ender på fem stjerner til Bloom in the Park.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *