Snapphane i Malmø

Snapphane, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i MalmøI går startede Skåne Gastro Week – en event, der skal sætte fokus på de skånske restauranter i Malmø, Helsingborg og Skanôr-Falsterbo, og hvor syv af områdets restauranter tilbyder en tre retters menu til 250 kr. Jeg blev inviteret til at prøve en af restauranterne, og jeg valgte restaurant Snapphane i Malmø, der er ejet af de samme folk, som også står bag restaurant Vollmers, der fik sin første Michelin-stjerne tidligere på foråret.

Hvis du tænker Gøngehøvdingen, når du hører ordet Snapphane, så er du ikke helt forkert på den. Restauranten er opkaldt efter den danske oprørsgruppe, der kæmpede mod den svenske konge i 1600-tallet, og Snapphane skal i denne forbindelse referere til den lokale stolthed over de gode, skånske råvarer (nåja – og nok også et par råvarer fra Danmark). Retterne er enkle – lidt ligesom det italienske køkken – netop for at lade råvarernes kvalitet bære retten.

Snapphane, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i MalmøVi ankom til restauranten og blev spurgt, om vi ville kende menuen på forhånd eller blive overrasket. Det spørgsmål forvirrede mig lidt og her burde vi nok have udfrittet tjeneren lidt mere, men det kommer jeg tilbage til senere i anmeldelsen. Under alle omstændigheder valgte vi, at retterne blot skulle præsenteres løbende. Vi valgte desuden vinmenuen, der passede sammen med maden.

Mens vi ventede på første ret, fik vi fire små puffede brødkugler. To var fyldt med svampekompot, en var fyldt med pastinakcreme og toppet med lakrids og den sidste var med bacon og løg. Lækre, saftige og smagfulde bidder. Lidt svære at dele ordentligt, når nu der kun var én af to af dem, men gemalen og jeg er ret gode til at dele, så det kunne vi godt finde ud af.

Snapphane, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i MalmøForretten bestod af tynde skiver af majroe, der var letmarineret i en sød saft og derefter serveret sammen med stenbiderrogn, agurke-granité, dild og creme fraiche. En spændende servering, der dog ikke fungerede optimalt. Det skyldtes først og fremmest majroe-skiverne, som var lidt for seje og tykke – det føltes lidt som at tykke på tykke kokosflager, og det kom til at virke klodset og malplaceret. Enten skulle man have dampet eller blancheret skiverne, så de var mere møre, eller også skulle man have serveret dem sammen noget solidt kød – for eksempel svinekød. Smagsmæssigt var retten til den friske, rå og naturlige side, og det passede mig glimrende, men konsistensen på retten var ikke god.

Snapphane, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i MalmøHovedretten var til gengæld et hit. Det var nænsomt tilberedt lammehals, der var toppet med tørret, fintrevet lammebryst (!) og serveret sammen med en brændt squashcreme og et stykke squash. Kødet var perfekt tilberedt og smagte fremragende sammen med tilbehøret.

Portionen var lidt lille – især eftersom der ikke var kuvertbrød til maden – men da jeg drak vin til maden, blev jeg mæt nok. Jeg tror dog, at mange ikke vil blive mætte af denne portionsstørrelse.

Snapphane, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i MalmøTredje og sidste ret var denne generte dessert – den var i hvert fald svær at få et godt billede af. Den bestod af syltede rabarber, hvid chokoladecreme, citronverbena-creme, makronflager med citronverbena samt skovsyre. En meget lækker servering, hvor den søde chokoladecreme gik godt sammen med de syrlige rabarber og skovsyre og den funky citronverbena. Vi fik desuden en rød dessertvin til, som jeg desværre ikke fik noteret navnet på. Den havde ellers en god sødme, der ikke var hvinende Asti-sød men også havde lidt syre til at give desserten modspil.

Vi havde en fin oplevelse hos Snapphane. Bortset fra forretten, som ikke helt sad i skabet, så var maden frisk, vellavet og sæsonbetonet – noget jeg sætter pris på hos en restaurant. Køkkenet havde taget et par modige valg mht. råvarer, der sjældent ses på restauranter og i den hjemlige madlavning, og det synes jeg er fedt.

Jeg havde egentlig forventet, at restaurant Snapphane ville servere den menu, de serverer under Skåne Gastro Week, for os, men bagefter fandt vi ud af, at vi havde fået tre retter fra deres normale menu. Det gør det lidt svært at vurdere niveauet for Skåne Gastro Week på Snapphane, for jeg ved ikke, om maden, vi fik, er på samme niveau som under eventugen. I forbindelse med Dining Week i København har jeg et par gange oplevet, at restauranter desværre har serveret lidt kedelige retter, som ikke viser restaurantens normale (gode) niveau. Men går vi ud fra, at Snapphanes menu i eventugen er på niveau med den mad, de serverer til hverdag, så er den værd at prøve. Jeg kunne godt lide, at de turde tage nogle chancer mht. valg af råvarer og sammensætning, og det var i det hele taget spændende og vellavet mad.

Snapphane, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Malmø

 



2 thoughts on “Snapphane i Malmø”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *