Blommemarmelade med valnødder
Denne blommemarmelade er inspireret af en opskrift, jeg så i Boligliv, da jeg var hos frisøren. Ja, jeg er faktisk en af dem, der kigger dameblade, når jeg får klippet hår 🙂
Mens blommerne kogte, satte jeg også en gryde med æbler over, så jeg kunne koge en portion æblesirup.
Blommemarmelade med valnødder
1 kg blommer
700 g sukker
½ vaniljestang
saften fra en halv citron
50 g valnødder
Udsten blommerne og skær dem i mindre stykker. Læg blommerne i en gryde, tilsæt sukker, vanillestang og citronsaft. Rør rundt og lad det koge i 15 minutter ved svag varme. Tilsæt valnøddekernerne og lad det simre i 5 minutter. Hæld marmeladen på skoldede glas.
Note: Lækker og kraftig – tror den vil være god til ost eller is.
Æblesirup
Æblerne vaskes og skæres i kvarte. Hvis der er stødte pletter, ormebid eller lignende, fjernes det selvfølgelig. Æblestykkerne puttes i en gryde, og de dækkes af vand. Koges i 20-25 minutter. Væsken sies, og den koger i yderligere 10 minutter. Sukker tilsættes – jeg brugte rørsukker, hvilket gør smagen mere kraftig, men også lidt mindre æbleagtig – samt en lille smule vaniljesukker. Væsken sies igen og hældes på flaske.
Note: Spændende og anderledes måde at bruge æbler på – i hvert fald for mig. Det må jeg eksperimentere videre med på et andet tidspunkt, for det er en god måde at få brugt æbler på!
Det skulle undre mig, hvis den marmelade er god til en blåskimmelost.
Knus
Vibeke
Vibeke – det har jeg også på fornemmelsen. Jeg er ellers ikke så god til blåskimmeloste i rå form, men blommemarmeladen ville kunne give den kamp til stregen! 🙂
Hvor ser det lækkert ud. Tror, at du har ret i af en ostemad vil blive taknemmelig for sådan en klat blommemarmelade.
Sjovt at læse din æblesirup, vi lavede det anderledes ved først at rive æblerne og presse mosten ud af dem, før vi så kogte mosten op og reducerede den og sukkeret så blev tilsat. Mon ikke vi kan bruge siruppen i nogle kager? Jeg har 1 L – så der skal findes på nogle anvendelsesideer.
Ha' en god uge … lige nu er det svært at komme igang på arbejde, derfor lige lidt bloggeri;)
Din blommemarmelade med valnødder lyder helt vildt lækker, Piskeris! Den må jeg absolut prøve – der er jo blommer alle vegne lige i øjeblikket 🙂
Det var synd, du var skuffet over filmen. Vi var ret begejstrede – men det var kun husbond, der havde læst bogen. Han syntes til gengæld, at filmen var langt bedre end bogforlægget.
Jeg har virkelig lært at sætte pris på blåskimmelost, som jeg synes er en lækker spise – faktisk skal jeg tvinge mig selv til ikke at spise for meget 🙂
Jeg synes faktisk at “Mænd der hader kvinder” var en god film, som var rimeligvis tro mod bogen og jeg glæder mig meget til at se “pigen der legede med ilden”, som er min yndlings af de 3 bøger….
Mange hilsner
Birthe
Sikke mad-aktiv du har været i denne weekend….Det ser vildt spændende ud og lækkert..Uhmmmm
Hanne – jeg vil i hvert fald gemme lidt til i næste uge, hvor vi serverer ostebord for et vennepar, der kommer på besøg 🙂
Jeg læste også en opskrift, hvor man skulle bruge æblemost, jeg havde ikke nogen remedier til at presse saft med, så det blev den anden version denne gang.
Pøjpøj med arbejdet 🙂
Madame – jeg har også forelsket mig i en blommekage, som jeg snart må få lavet! Skal dog lige have nogen, det kan 'gå ud over', da vi ikke har plads til den i fryseren 😉
Det er skægt mht. din mands præference – jeg var meget begejstret for bøgerne, men vanen tro er det svært at få alle gode detaljer og forklaringer med i en filmatisering. Det havde jeg heller ikke forventet, at filmen kunne, men da mange fans af bogen har været vilde med filmen, så kunne det jo være 🙂
NYBH – jeg forsøger også at blive bedre til dem – sådan stille og roligt 🙂
Jeg svinger lidt mellem, om jeg bedst kan lide 2'eren eller 3'eren, men alt i alt kan jeg nok bedst lide 3'eren, fordi den er så retfærdig 😉
Mrs Cakeaholic – mange tak! Desværre varer det ikke ved i denne uge, hvor vi stort set ikke spiser hjemme en eneste dag, men så må jeg jo tage revanche på et andet tidspunkt 😉
Jeg har set din opskrift på æblesirup, den vil jeg prøve. På min hjemmeside http://www.bak-gaarden.dk kan du læse om en frugt eddike jeg har prøvet at lave. Den er ligeledes god at lave når man har mange æbler til rådighed.
Venlig hilsen
Anne-Dorthe
Tak for tippet! Jeg har desværre ikke en æblepresser, så har du et godt tip til, hvordan jeg så lettest får saften ud af æblerne?