April: Æg og kylling
Det er forår, og påsken nærmer sig. Jeg kan derfor ikke nære mig og har valgt et meget ‘påsket’ benspænd denne måned – nemlig æg og kylling! Æg behøver dog ikke i dette tilfælde at være hønseæg – der sniger sig nok også andre typer æg ind undervejs.
Men hvad kan man lave af spændende ting med æg og kylling – og er der overhovedet noget, som jeg ikke allerede har prøvet at lave? Det bliver en af udfordringerne ved dette benspænd, for æg og kylling er jo ret almindelige råvarer, så dem bruger jeg tit i madlavningen.
Har du nogle ideer til, hvad jeg skal kaste mig over, så sig til. Indtil da kan du læse mere om, hvordan jeg fik 10 måltider ud af én kylling, ligesom jeg har lavet en liste over et lille udvalg af de mange ægge- og kyllingeretter, jeg har blogget om gennem tiden.
Æggeretter:
Æggemuffins med bacon
Æggesalat
Italiensk æggekage
Skidne æg
Svigersøn-æg
Croque Madame
Omeletmuffins
Kylling-bacon-æggekage
Kyllingeretter:
Kyllingenuggets
Hønsesalat og kyllinge-bacon (sprødt kyllingeskind)
Kentucky-inspireret kylling
Appelsinmarineret kylling
Kyllingeleverpostej
Rabarberkylling
Thai-inspireret kyllingesuppe
Kyllingehjerter i tomat-rødvinssauce
Kyllingelevermousse
Grøn kyllingegryde
Romkylling på grill
Kylling i jordnøddesauce
Spændende hvad du finder på med æg og kylling i påskemåneden 🙂
Ja, jeg er rigtig i tænkeboks lige nu 🙂
Ville påskeæg ikke være oplagt… 🙂 Marcipanudgave (uanset fyld) eller en helt anden slags påskeæg. Spændende med æg (og kylling) som benspænd.
Jeps! Det har jeg også overvejet – det ville være godt i påskeugen 🙂
Det kunne være en god sønderjysk ret som solæg
God idé – tak 🙂
Jeg kunne godt tænke mig at se noget caribisk kylling fra din hånd 😉
Det er en rigtig god idé! Tænker du på en bestemt ret eller ‘bare’ en mere sødmefuld ret med frugt?