Æggesalat på den sunde måde

Her til aften havde vi gæster – dog ikke til aftensmad (hvilket er ret usædvanligt hos os, men jeg kom sent hjem fra træning, så der var ikke tid til at bikse noget større sammen). Lige inden gæsterne kom, fik jeg blandet dejen sammen til det lækre rugbrød. Denne gang havde jeg opblødt rugkernerne inden, og det gjorde dejen noget mere flydende. I morgen finder jeg ud af, om det er godt eller skidt… men da jeg kiggede til den i køleskabet lidt senere på aftenen, blinkede den til mig… det kan da næsten kun være et godt tegn…

Nå, men udover rugbrød har jeg lovet at tage æggesalat med til påskefrokosten i morgen. Faktisk var det ud fra konceptet “må jeg ikke nok tage en æggesalat med?”, hvor der var to bagtanker:
a) jeg har nogle æg, der snart skal bruges
b) jeg har en opskrift, jeg vil afprøve

Jeg skelede til en opskrift fra en udgave af bladet Kiwi, som kan fås gratis hos Netto.

Æggesalat
4 personeræggesalat, æg, peberfrugt, rødløg, kapers, karry, pålæg, pålægssalat

4 kogte og pillede æg
1 rødløg
2 spsk kapers

Dressing:
1 spsk hvid balsamico
1 dl yoghurt
salt og peber
2 tsk karry
½ bundt friskhakket purløg

1 bakke karse

Hak peberfrugt, rødløg og æg meget fint. Bland dressingen i en skål. Vend æg, dressing peberfrugt og rødløg sammen. Smag til med salt, peber og karry.

Anret salaten i en skål eller på rugbrød, klip karse ud på æggesalaten og drys med kapers.2 thoughts on “Æggesalat på den sunde måde”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *