Tomatsmåkager med chokolade
Der har været lidt stille mht. de virkelig sjove eksperimenter de sidste par uger, men nu vender de tilbage! Månedens benspænd lægger jo ikke ligefrem op til kage- og desserteksperimenter, men det holder ikke mig tilbage. Derfor skulle jeg selvfølgelig putte tomat i en portion småkager den anden dag! Tomat og chokolade går som bekendt fint sammen – der er for eksempel mange, der gerne putter lidt chokolade i, når de tilberede chili con carne – så hvorfor ikke kombinere det i en småkage?
Hvis der sidder et par småkage-fanatikere derude og synes, at det er en anelse blasfemisk, så må jeg undskylde mig med, at jeg ikke plejer at være særlig meget til småkager og primært bager dem, når jeg skal bestikke nogen eller vil forkæle gæster. Disse her blev dog så spændende, at jeg har spist langt flere af dem, end jeg ville gøre med traditionelle småkager.
Tomatsmåkager med chokolade
ca. 32 stk.
1 tsk bagepulver
lidt salt
200 g blødt smør
150 g lyst rørsukker
1 dl mørk sirup
100 g bruschetta med tomater og oliven (en slags pasta/pesto på glas)
2 æg
2 spsk mørk kakaopulver
1 tsk flydende vaniljeekstrakt
200 g grofthakket mørk chokolade
100 g grofthakkede hasselnødder
300-350 g hvedemel
Pisk smør, sukker, sirup og vaniljeekstrakt til en cremet masse. Pisk æggene og bruschettaen i. Rør herefter hvedemel, kakaopulver, bagepulver og salt i. Tilsæt til sidst chokolade og nødder. Form dejkugler på størrelse med bordtennisbolde og læg dem på en bageplade – der kan godt være 4×4 stk. Bag småkagerne ved 175 grader i ca. 17-20 min.
Note: Der er en ret tydelig smag af tomat og chokolade i disse småkager, og det var en ret funky kombination! Samtidig er småkagerne ret saftige (af samme grund holder de ikke så mange dage, så lav ikke flere, end du og evt. gæster kan spise på et par dage), og det fik dem til at virke mere som snacks end som deciderede kager. Hvis du laver denne udgave og synes, at tomatsmagen er for tydelig, så kan du evt. smøre lidt smeltet chokolade oven på småkagerne, så det dæmper tomaten. Hvis du er mere forsigtigt anlagt, kan du også starte med en portion, hvor mængden af tomat er halveret (dvs. til 50 g), og så kan du altid putte mere i en anden gang, du laver dem.
Hej Piskeriset!
Jeg beklager, at jeg lige spørg her – men hvilket kamera bruger du til at tage alle de flotte billeder? 🙂
Kærlig hilsen Marie
Jeg bruger Olympus XZ-1 – dejligt kamera, som jeg dog ikke har sat mig nok ind i endnu, for det kan mange ting 🙂
Måske skyldes det, at det er lidt tidligt på dagen, men hvad dækker ‘bruschetta med tomat og oliven’ over? Jeg kan ikke lige fange den. Godmorgen, iøvrigt:)
Et glas med en bruschettablanding – sådan som en slags pasta/pesto – bestående af tomat og oliven 🙂
Og god morgen 😀
Du finder godt nok altid på mange skøre ting:)
Når du skriver “100 g. bruchetta”, hvad mener du så? Er det en krydderieblanding?
Et glas med en bruschettablanding – sådan som en slags pasta/pesto – bestående af tomat og oliven 🙂
Du er en crazy lady …
Så fangede jeg også, hvad du mente mht bruschettaen ;D
Taktak 😀
Hold nu op så sejt 🙂 Speciel kombination, som jeg aldrig selv ville have fundet på. Godt gået, den lyder slet ikke så tosset 😉
Jeg må indrømme, at jeg faktisk har haft svært ved at holde fingrene fra dem, og det plejer jeg ellers ikke med småkager. Men disse er knapt så søde og kageagtige og virker derfor langt mere som en mellemsnack end som noget usundt… og det er jo farligt 😉
Hvor er det fedt med en ny smagskombination i småkager! 🙂
Ja, jeg tænkte, at nu skulle der ske noget 😉
Hold da op, sikke en kombination, den havde jeg ikke lige set komme 😉
Mange hilsner
Birthe
Det er godt, jeg stadig kan overraske 😀
Det er jo et fusionskøkken, der vil noget – wow, hvor er du modig og eksperimentende! Jeg vil gerne tro, det er lækkert, men får næppe husbond med på ideen … 😉
Altså du behøver jo ikke at fortælle ham, hvad der er i… 😉