Tapa del Toro

Tapa del Toro, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseI går fik jeg opfyldt et madønske – jeg fik nemlig endelig prøvet at spise tapas hos Tapa del Toro i Torvehallerne. Jeg besøgte stedet ved frokosttid sammen med Onkel Rejsende Mac, inden vi skulle på juleindkøb.

Tapa del Toro har mange små, spændende tapas placeret i glasmontren hele vejen omkring spisebaren, så det er muligt at udse sig nogle spændende tapas, mens du sidder i baren og hygger dig. Jeg savnede dog lidt at kunne have et samlet overblik i form af et menukort eller lignende, for det var ikke muligt at overskue hele udvalget fra siddepladsen.

De tapas, der er i glasmontren hos Tapa del Toro, koster typisk mellem 15 og 25 kr stk., men der er også en række lidt større lune retter, du kan bestille. Vi holdt os dog til udvalget i glasmontren.

Jeg startede med at bestille de fire, der kan ses på det øverste billede. Der var et meget lækkert stykke med sardiner og ristede kartofler og et ret skønt stykke med pølse og balsamico (?).

Tapa del Toro, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseJeg drejede lige tallerknen og tog et billede af de to sidste – forrest en tapas, jeg desværre ikke fik fat i navnet på, men som var ret salt og krydret og en meget cremet konsistens. Den sidste tapas var med artiskokker.

De var ret forskellige smagsmæssigt, men havde generelt en meget fin balance og var fint krydrede. Jeg syntes dog at den cremede tapas (som er vist på ovenstående billede) var lige lovlig salt.

Tapa del Toro, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi kunne ikke nære os og bestilte et par tapas mere – bare sådan for at være sikker på, at vi ikke blev alt for sultne under juleshoppingen – og jeg valgte dette stykke med tomat og ansjoser, som min ven havde anbefalet mig. Virkelig, virkelig lækker.

Tapa del Toro, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSidste hapser var denne servering, som vi delte (de købes parvis og koster 25 kr for to stk). Det var torsk, der var rørt med sauce og friteret, inden de blev serveret med aioli. Absolut en rigtig kaloriebombe men hold da op hvor var de gode!

Tapa del Toro har en fin og afslappet stemning, hvor man let bliver fristet af de mange smukke og indbydende tapas, der er i montren. Man sidder ikke specielt godt (eller også er det bare mig, der ikke er så vild med høje barstole i et travlt område som Torvehallerne), men det er i mine øjne heller ikke et sted, hvor man hænger ud i lang tid. Det er perfekt til en hurtig bid mad, inden man suser videre, og betjeningen er hurtig og effektiv.

Tapa del Toro er et rigtig fint bud på et godt frokoststed, hvis du nyder at kunne smage en masse forskelligt og ikke har brug for at slappe af i en blød stol i længere tid.8 thoughts on “Tapa del Toro”

 • Der er flere dejlige steder at spise i Torvehallerne – er Tapa del Toro kun med fisk? Det ser delikat ud, og mange gange er det en fordel med nogle små hurtige hapsere 🙂

 • Mmmmm, hvor ser det lækkert ud… Jeg er lige ved at splitte din hjemmeside ad og gemme en masse spændende opskrifter til senere mad-forsøg. Jeg er simpelthen nået til det punkt, hvor de der 10-15 retter vi altid laver, er ved at blive alt alt for kedelige, så nu skal der nye retter til og flere madeksperimenter.
  Jeg vil dog lige til dette indlæg sige, at jeg håber du på et tidspunkt kunne finde på, at eksperimentere med de der torske-fritter, for mmmmm hvor ser de altså bare gode ud! =)
  Keep up the good Work!

  • Uha, så er der meget at vælge imellem, for jeg tror, jeg har over 1500 indlæg 😀
   God fornøjelse – og ja, måske kommer torskefritterne til sommer. Jeg pønser i hvert fald på at have tapas som benspænd senere i år 😉

   • Hvis du skal lave lidt anderledes benspænd, så har jeg en ide. Nu har jeg flere gange arbejdet steder, hvor der er nogle som er gluten- eller laktoseintolerante (og lige nu har jeg en kollega som er begge dele), og det er satme svært at lave lidt lækkerier at tage med på job. Jeg er en af de typer, som gerne bager en kage eller laver andet lækkert, men det er faktisk ret svært, når man skal prøve at komme udenom en masse ting. Til gengæld syntes jeg ofte, at den mad de må spise, er ret sund. Oh well, det var bare en ide, for det er pludseligt gået op for mig, hvor mange mennesker der egentligt døjer med gluten og laktose problemer, og hvor svært det er for dem at finde lækre, og måske endda lidt “klassiske” madopskrifter. Hende jeg arbejder sammen med nu, har det i hvert fald ekstremt hårdt, for det er stadig nyt for hende, og hun får bare gang på gang smidt i hovedet, alle de ting hun elsker, men som hun ikke længere kan spise.

    • Jeg henter ofte inspiration i LCHF-verdenen, når jeg skal lave mad uden gluten, men jeg synes til gengæld, at det kan være svært at lave desserter uden laktose – måske fordi jeg selv er så glad for mejeriprodukter 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *