Tapa del Toro, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseI går fik jeg opfyldt et madønske – jeg fik nemlig endelig prøvet at spise tapas hos Tapa del Toro i Torvehallerne. Jeg besøgte stedet ved frokosttid sammen med Onkel Rejsende Mac, inden vi skulle på juleindkøb.

Tapa del Toro har mange små, spændende tapas placeret i glasmontren hele vejen omkring spisebaren, så det er muligt at udse sig nogle spændende tapas, mens du sidder i baren og hygger dig. Jeg savnede dog lidt at kunne have et samlet overblik i form af et menukort eller lignende, for det var ikke muligt at overskue hele udvalget fra siddepladsen.

De tapas, der er i glasmontren hos Tapa del Toro, koster typisk mellem 15 og 25 kr stk., men der er også en række lidt større lune retter, du kan bestille. Vi holdt os dog til udvalget i glasmontren.

Jeg startede med at bestille de fire, der kan ses på det øverste billede. Der var et meget lækkert stykke med sardiner og ristede kartofler og et ret skønt stykke med pølse og balsamico (?).

Tapa del Toro, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseJeg drejede lige tallerknen og tog et billede af de to sidste – forrest en tapas, jeg desværre ikke fik fat i navnet på, men som var ret salt og krydret og en meget cremet konsistens. Den sidste tapas var med artiskokker.

De var ret forskellige smagsmæssigt, men havde generelt en meget fin balance og var fint krydrede. Jeg syntes dog at den cremede tapas (som er vist på ovenstående billede) var lige lovlig salt.

Tapa del Toro, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi kunne ikke nære os og bestilte et par tapas mere – bare sådan for at være sikker på, at vi ikke blev alt for sultne under juleshoppingen – og jeg valgte dette stykke med tomat og ansjoser, som min ven havde anbefalet mig. Virkelig, virkelig lækker.

Tapa del Toro, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSidste hapser var denne servering, som vi delte (de købes parvis og koster 25 kr for to stk). Det var torsk, der var rørt med sauce og friteret, inden de blev serveret med aioli. Absolut en rigtig kaloriebombe men hold da op hvor var de gode!

Tapa del Toro har en fin og afslappet stemning, hvor man let bliver fristet af de mange smukke og indbydende tapas, der er i montren. Man sidder ikke specielt godt (eller også er det bare mig, der ikke er så vild med høje barstole i et travlt område som Torvehallerne), men det er i mine øjne heller ikke et sted, hvor man hænger ud i lang tid. Det er perfekt til en hurtig bid mad, inden man suser videre, og betjeningen er hurtig og effektiv.

Tapa del Toro er et rigtig fint bud på et godt frokoststed, hvis du nyder at kunne smage en masse forskelligt og ikke har brug for at slappe af i en blød stol i længere tid.