Skønt fødevaremarked og sidste pip om Paris

Ovenstående er vores indkøb i Frankrig – godt vi havde masser af plads i kufferten! Der blev også købt en række oste, som ikke er med på billedet, samt et par småting, der ikke har noget med mad at gøre. Indkøbene omfattede blandt andet verdens største dåse confit de canard (!), Valrhona (til halv pris – genialt), sennep med estragon, sennep med valnødder, sennep med safran (jeg har et eller andet med sennep…), lidt kage- og drinksingredienser, sjove pastaer og den obligatoriske pose smølfevingummier 🙂

Vores sidste dag i Paris druknede desværre i regn. Vi startede dagen med at tage på marked – nærmere bestemt Marché Richard Lenoir, som siges at skulle være et af de bedste i Paris. Det var bestemt også et dejligt skue, for der var mange, mange boder med alskens smukke, lækre, indbydende og helt friske råvarer. Hovedvægten lå på grøntsager, frugt, fisk, kød og ost, og så var der enkelte boder, hvor de tilberedte mad, man kunne nyde på stedet. Der var en håndfuld boder med ikke-madrelaterede varer, og ellers var fokus på råvarer. Helt perfekt!

[slideshow id=7]

Den kæmpekrabbe, som indgår i galleriet, var faktisk levende, da jeg fotograferede den, så sig ikke, at råvarerne ikke var friske! I det hele taget var det fiskehandlerne, der imponerede mig mest med mængder og udvalg, der slår selv de bedste fiskehandlere herhjemme. Her købte jeg gerne ind på daglig basis! Men men – netop friskheden gjorde, at det var ret begrænset, hvad vi kunne købe med, da vi jo skulle have det med i kufferten, og der er fisk ikke særlig egnede…

Regnen fortsatte med at falde tungt, så vi tog atter til Lafayettes, hvor vi brugte flere timer både i den ‘almindelige’ del af magasinet og i fødevareafdelingen.

Vi spiste ved en af boderne i fødevareafdelingen, og vi fik hver især en rigtig frisk og velsmagende asiatisk salat.

Vi købte også fire små macarons hos Sadaharu Aoki – en asiatisk chokoladeforhandler – da de havde ret spøjse udgaver. Vi fik således en med wasabi (den bedste af de fire), en med sesam, en med yuzu og en med haizacki (ok, jeg indrømmer, at jeg ikke kan huske, hvordan den sidste smagsudgave staves, men det var noget i den stil). Det var et sjovt eksperiment, men de var alle ret milde i smagen og gjorde ikke det store indtryk.

Vi tog ud til lufthavnen i god tid og begik den fejl at tjekke ind, så snart vi kunne komme til det – og det kan ikke anbefales i Paris, hvor der var ret kedeligt i venteområdet! Det skyldes måske, at lufthavnen er under ombygning, men jeg var i hvert fald glad for, at jeg havde medbragt to bøger til ventetiden + flyveturen – begge blev læst.

Og det var så afslutningen på vores Paris-tur. Det næste indlæg, jeg skriver, vil handle om mad, jeg selv har lavet… 😉

 19 thoughts on “Skønt fødevaremarked og sidste pip om Paris”

 • Det har virkeligt været nogle dejlige indlæg om jeres tur, sikke mange lækre ting i har spist! Har været lækkersulten hverevig eneste gang jeg er kommet til at kigge for godt på billederne:)

  • Det er jeg glad for at høre – håbede på, at folk havde lyst til at høre om det og ikke blot tænkte “ikke mere Paris-snak – lav så noget mad!” 😀

   De sidste par dage har jeg faktisk forsøgt at holde mig til meget enkle retter og gamle klassikere, så jeg ikke kom for meget bagud med indlæg, men jeg har selvfølgelig lavet flere retter den sidste uges tid, som jeg snart blogger om 🙂

 • Enig, super lækre indlæg! Minder mig om, det er alt for lang tid siden, jeg sidst har været i Paris – det er jo en fantastisk by 🙂 Super lækker mad, og sejt du vælger frølår, når nu det er Paris. Har aldrig smagt dem sprøde, kun stegt på panden med masser af hvidløg og persille, hvor de også var vildt møre og smagfulde – men dine så nu super lækre og indbydende ud.

  • Mange tak. Uh, de var gode! Jeg kan huske, at jeg som barn var ret fascineret af, at franskmændene spiste frølår – det var jo ret mærkeligt 😉

   Kommer du til Paris i nærmeste fremtid, kan jeg varmt anbefale det spisested!

 • Uhm’ hvor det ser lækkert ud det hele. Uheldig med regnvejr, men så er det jo godt med lidt shopping.
  Her er vi fortsat uden regn.
  God weekend!

  • Ja, og vi var heldigvis ret enige om, at vi blev nødt til at søge til stormagasinet, så ingen mukken fra nogen af os 😉

   Mange tak og i lige måde!

    • Nej, for da vi bestilte bord, var det inden, de åbnede (og jeg bestilte et par måneder før). Generelt er det en god ide at bestille flere måneder før hos den type restauranter, men omvendt kender jeg en, hvor hendes forældre havde forsøgt at bestille bord – uden held. De kiggede dog forbi restauranten en aften for at se, om det skulle være muligt at få bord alligevel, og det fik de, da der var et andet par, der ikke var dukket op 🙂

 • Det er forrygende at læse! Jeg synes, det er tankevækkende, at Marché Richard Lenoir-markedet har masser af grøntsager og frugt – det manglede i den grad, da jeg var i Torvehallerne forleden dag.

  • Ja, det har jeg også hørt. Mon ikke det kommer med tiden? Det bliver spændende at se, hvordan Torvehallerne vil udvikle sig.

 • Hejsa,

  Det lyder som enrigtig dejlig tur og sikke lækre ting du har fåe tmed hjem i kufferten 😀 Jeg gad også godt en lille bitte smuttur til Paris… og lure på alle de skønne markeder der findes og bare nyde stemningen…. 😀

  Knus Rikke

  • Det skal du gøre! Det er en dejlig by – er glad for, at jeg endelig oplevede Paris, for det er en spændende by, der byder på mange oplevelser – både kulturelle og gastronomiske.

  • Godt – for I slap ikke 😀
   (og det gør I heller ikke, når jeg en dag skal af sted igen… ;-))

 • Hold nu op hvor har I købt mange skønne ting. Det må da absolut være den største dåse Confit de Canard! Og selvfølgelig fandt du smølfeslik 🙂 Jeg må huske at læse alle Paris indlæggene igennem inden jeg skal til Paris (fik en rejse til Paris af gemalen). Det kan være at jeg kontakter dig for at høre om hvad du kan anbefale.

  • Det gør du bare! Og hvis du har ekstra plads i kufferten, så husk at smugle mig med 😀
   Der var også mange ting, vi IKKE nåede – hvilket jo blot betyder, at vi må dertil igen om nogle år. Men det gør mig ikke noget, for Paris gjorde et rigtig godt førstehåndsindtryk 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *