Restaurant ND122

Restaurant ND122 har ikke det mest mundrette navn, så da jeg skulle fortælle vores venner, hvor vi skulle spise efter besøget hos Østergaard Vinmageri, måtte jeg dobbelttjekke min kalender.
ND122 ligger på Møn og har en frokostmenu på tre retter til 425 kr og en aftenmenu på otte retter til 635 kr. Til sidstnævnte kan man få alkoholmenu til 535 kr (det hedder ikke vinmenu, da der også er cocktail og cider blandt drikkevarerne).
Vi var der om aftenen, så det blev til otte retters menuen, og tre af os til alkoholmenuen.

Mens vi ventede på første ret, kom der lækkert ristet brød på bordet. Vi tøvede alle med at tage af det, da vi ikke vidste, hvor store portioner vi ville få i løbet af aftenen, men jeg kan godt røbe nu, at der heldigvis også var plads til lidt af det velduftende brød.

Første forret var denne yderst smukke servering med dansk blæksprutte i tynde strimler, der lå på et lille leje af broccoli og soya og var toppet med krydderurter. Nu holder jeg i forvejen meget af blæksprutter, men den præsentation tog næsten pusten fra mig. Fantastisk keramik at servere en havret på! Det var en meget mild ret, hvor soyaen heldigvis ikke fik overdøvet de øvrige ingredienser.

Den næste forret havde også havet som tema. Her var små stykker makrel kombineret med en dilddressing, ultratynde kålrabi-strimler samt lupinkarse. Igen en rimelig mild men også frisk og ‘grøn’ ret, hvor fisken nærmest smeltede på tungen.

Nu blev det for alvor festligt, for til den næste ret var der en drink til! Så vidt jeg husker var det en slags slush ice-version af en Cosmopolitan, som skulle gå med … og hold nu fast …

… disse to serveringer. I det høje glas var der puffede kartoffelris vendt med spidskål og græsk yoghurt, som nærmest smagte som tzatziki, og på glastallerkenen var der friske og semitørrede tomater med tomatbouillon og auberginepuré. Det var en vild og legesyg kombination, og jeg knuselskede det! Meget fantasifuldt, sjovt og ikke mindst velsmagende. Det bragte både smil og glæde ved bordet.

Vi vendte tilbage til fiskeriget, da den næste ret bestod af ål (fra skånsom opdræt fik vi at vide), fumétsauce, ræddike og godt med radisespirer. En noget mere afdæmpet ret i forhold til den foregående men ikke desto mindre meget delikat og ikke for fed.

Det var nu tid til aftenens sidste salte ret. Af en hovedret ser den jo ikke ud af meget, men vi havde jo allerede fået adskillelige retter på dette tidspunkt. Den lille servering bestod af svinekød på et leje af skysauce, der blev serveret sammen med salat, grillet zucchini samt salsa. En fin og tilforladelig ret, som hovedretter i menuer ofte er. Men ikke lige så spændende som de øvrige retter i menuen.

Nu skulle vi til den ene af de to desserter (der er en vis barnlig glæde ved at kunne præsentere hele to desserter i en menu!). Den smukke og meget lyserøde servering bestod af hindbærkoldskål med hindbæris, friske hindbær og spiselige blomster. I en lille skål ved siden af var der mini-kammerjunkere, mini-marengs samt frysetørrede bær, som man så kunne hælde over hindbærkoldskålen.
Her spiste man både med øjne og med mund, og den gode mængde hindbær gjorde også, at desserten fik godt med syrlighed, der kunne holde den søde smag i skak.

Aftenens allersidste ret var denne indbydende anretning med en lille panna cotta med lavendel, hibiscus-iste og ferskenstykker – ekstra smukt anrettet på grund af blomsterkeramikken. Igen en meget sommerlig og lækker dessert, hvor sødmen ikke kammede over, selvom den bestemt var der.
Vi havde nogle fantastiske tjenere, som var både søde og charmerende, og Restaurant ND122 var i det hele taget en virkelig hyggelig oplevelse med fremragende og til tider legesyg mad. Og man får et meget højt niveau for en meget rimelig pris.
Jeg ender med fem stjerner med pil op til Restaurant ND122.