Restaurant Kagges
Vores sidste aften i Stockholm blev brugt på Restaurant Kagges, som har fået Bib Gourmand-benævnelsen i Michelin-guiden. Og da den svenske krone som bekendt er ret lav for tiden, så får man virkelig meget for pengene.
Restaurant Kagges har et a la carte kort, men også en fireretters menu, som stod til ca. 380 danske kroner. Man kan vælge en matchende vinmenu til 280 danske kroner, og selvom det var fristende, så havde vi tænkt os selv at sammensætte en menu, så vi valgte hver især lidt forskellige retter.
Jeg havde set mig varm på en svensk sour beer, som var både funky og lækker.
Og inden selve maden fik vi en lille hapser samt et fladt kuvertbrød, der lå på et stykke hult træ med smør!
Første ret var røget spidskål, der blev serveret med syrnet fløde, lakserogn, brunet smør samt tørret lavendel. Måske ikke den smukkeste ret men en gennemtænkt smagskombination, hvor de enkelte elementer komplimenterede hinanden rigtig godt.
Den næste ret var smagsmæssigt i en helt anden retning. Her var tynde skiver rødfisk lagt i en lage sammen med gulerodsstykker, gule beder, ærter samt løvstikke. En frisk men dog også smagsmæssigt lidt underspillet ret.
Jeg blev i det fiskede hjørne (!) og fik også røget makrel med courgetter, salat og en mild creme med urteolie. Tilbehøret var skønt, men fisken kunne godt have haft mere smag. Det var lige lovlig anonymt i forhold til grøntsagerne.
Det var også omkring dette tidspunkt, at jeg fik lyst til at prøve restaurantens eneste svenske vin – tilmed en orange vin. Desværre var den tilsat så megen frugtsaft efterfølgende, at den hverken havde balance eller nogen synderlig interessant smag.
Aftenens sidste salte ret var med kød, for her havde jeg valgt tatar med friske løg, saltet og tørret æggeblomme, hasselnødder og karse. Præsentationen var igen meget rustik, men heldigvis var smagen langt bedre.
Vi sluttede af med en efterårs-inspireret osteanretning med blå ost, sirup, valnødder og skovsyre. Måske lidt tidligt for sæsonen men trods alt en spændende og anderledes anretning af ost. Og så går blåskimmelost bare godt sammen med sirup og valnødder!
Restaurant Kagges har en ret uformel stil, og selvom maden generelt var vellavet, så bliver der ikke gjort meget ud af anretningen, for det skulle være hurtig og ligetil bistromad.
Vi sad ved baren og kunne følge med i kokkenes arbejde, hvilket var ganske hyggeligt. Det er dog også et effektivt sted – det er ikke lige en restaurant, hvor du bliver hængende, og det er da også ret oplagt at gå videre for at besøge en af de mange barer i nærheden. Betjeningen var udmærket men ikke helt så nærværende, som stedet ellers indbyder til.
Jeg ender på fire stjerner til Restaurant Kagges.
Jeg tror, du har lævet en hjernefejl
Jeg blev i det fiskede hjørne (!) og fik også røget makrel med courgetter, salat og en mild creme med urteolie. Tilbehøret var skønt, men selve svinekødet kunne godt have haft mere smag. Det var lige lovlig anonymt i forhold til grøntsagern
Med mindre din gris smagte af fisk, i givet fald er det bare med at løbe fra stedet og måske mod nærmeste toilet 😉
Hov! Hahaha, det er en sjov fejl – den er rettet 😀