Restaurant Nisch i Stockholm

Restaurant Nisch i Stockholm

Jeg nåede også forbi Restaurant Nisch, da vi holdt sommerferie i Stockholm (hvor vi også spiste på Tak og STHLM Tapas). Det var den første restaurant, som jeg bookede, inden vi skulle afsted – og faktisk den eneste af de restauranter, jeg først havde udset mig, der havde åbent i juli måned! Stockholm er åbenbart ikke nær så stor en turistby om sommeren, som jeg troede, for de fleste gourmetrestauranter holdt 3-5 ugers ferie. Men så ved jeg da det til en anden gang.

Restaurant Nisch har en seksretters menu til ca. 560 danske kroner, hvilket er usædvanligt billigt for en Michelin-stjernet restaurant. Vinmenuen ligger i samme prisklasse.

Vi blev spurgt, om vi ville starte med en velkomstdrink, og det springer vi normalt over, men jeg så, at de havde et glas alkoholfri riesling til ca. 50 danske kroner, og det lød simpelthen for interessant til, at jeg kunne ignorere det. Og det smagte overraskende godt!

restaurant nisch, restaurant i Stockholm, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Inden selve menuen kom tjeneren snigende med denne lille smukke servering. Fik jeg memoriseret, hvad den indeholdt? Niks, men den smagte lige så dejligt som den så ud.

Derefter kom første forret på bordet. Den bestod af et par skiver helleflynder i en sauce lavet på blandt andet kålrabi og med tynde sprøde skiver kinaradise til. Og masser af spiselige blomster. En meget indbydende og sommerlig ret, som havde mild, behagelig smag, hvor de øvrige elementer ikke overdøvede fisken. Meget elegant servering.

restaurant nisch, restaurant i Stockholm, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Vi blev i det maritime i næste ret, selvom det ikke ser sådan ud ved første øjekast. Her kom en skål med hummer-stykker, der var dækket af gule tomater … og kirsebær! En rimelig speciel kombination, der faktisk passede godt sammen. Hummerkød i sig selv har en vis sødme, som gik godt sammen med de mørkerøde kirsebær, mens tomaterne havde en letsyrlig smag. Retten ville måske have fungeret endnu bedre med fedt element til (en lille klat mayo måske), men i sig selv en spændende ret, der både havde sødme og syre på samme tid.

Den tredje og sidste forret tog også udgangspunkt i havet – denne gang med havtasken i centrum. Den var godt nok svær at se på grund af skummet lavet på østers og champagne, der blev suppleret af meget tynde skiver courgette. En meget lækker ret, hvor man følte, man gik på opdagelse, når man begyndte at ‘grave’ i skummet.

Der var noget af et stilskifte til hovedretten, hvor der kom svinekød på bordet. Det sousvide-tilberedte kød blev serveret sammen med en bønnemos, hvide bønner samt tynde skiver af trøffel, og selvom der kom et par blomster på, så må jeg indrømme, at retten ikke så særlig indbydende ud – ikke mindst på grund af det blege kød. Retten i sig selv smagte glimrende, men præsentationen manglede en del for at kunne være på højde med de foregående retter.

restaurant nisch, restaurant i Stockholm, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Nu var det tid til de to desserter. Ja, du læste rigtigt – to ud af de seks retter var skam desserter. Godt man var på ferie… hvor intet jo feder.

Nu kan man godt diskutere, om den første faktisk var en dessert, for den var lavet på knoldselleri, yoghurt samt rosenkål! Ja, det lyder ret vanvittigt, men det smagte aldeles glimrende. Måske ikke så sødt som man forventer af en dessert, men ikke desto mindre fint afstemt og velsmagende.

Den sidste dessert var lidt undseelig på tallerkenen. Det var en marengs med lavendelstøv kombineret med en særlig slags blåbær (bilberry) og en mild creme med hyldeblomst. Igen ikke den bedste præsentation men en skøn og sommerlig dessert, der ikke lå tungt i maven.

Der var opmærksom og venlig betjening, og vi fik en fin snak med den ene af tjenerne. Han havde god tid, for der var desværre ikke så mange gæster den aften, selvom det var en fredag, og det forklarer også, hvorfor mange af gourmetrestauranterne har lukket om sommeren. Der er ganske enkelt ikke turister nok (eller i hvert fald ikke turister, der kommer for at spise på gourmetrestauranter).

Vi havde en hyggelig aften hos Restaurant Nisch. Maden var måske ikke helt så mindblowing, som jeg havde håbet, men der var flere spændende kombinationer og interessante valg i menuen. Et par af retterne kunne godt have været anrettet mere indbydende, og hovedretten var ikke så velvalgt til en sommermenu. Vinmenuen matchede i øvrigt maden ganske fint og var bestemt værd at vælge.

Jeg ender på fem stjerner til Restaurant Nisch.



2 thoughts on “Restaurant Nisch i Stockholm”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *