Restaurant Bror Ditlev

Det var ikke et tilfælde, at jeg endte på Bror Ditlev, da gemalen og jeg var i Kolding i starten af oktober. Et par af mine venner havde nemlig anbefalet stedet – blandt andet Johan, der har skrevet en anmeldelse på sin madblog Johan Johansen.

Bror Ditlev er en forholdsvis ny restaurant, der er inspireret af det danske-franske køkken og med fokus på sæsonens råvarer. Restauranten serverer retter til 95 kr stykket og anbefaler, at man bestiller 3-4 stykker. Vi valgte at lægge ud med at dele tre snacks, som jeg mener enten kostede 95 eller 105 kr og derefter tre forskellige retter hver. Jeg valgte et glas Grüner Veltliner til, for det havde jeg lyst til, og den friske milde vin passede heldigvis godt til de tre snacks.

Til forretten bad jeg tjeneren om at foreslå en vin, og han ærgrede sig, da han opdagede, at jeg allerede havde Grüner Veltliner i glasset, for det var hans bedste bud. Men det gjorde skam ikke noget, for det var en glimrende vin, og så klappede jeg mig selv mentalt på skulderen for at have taget et godt valg fra start.

Min forret var en cheviche lavet på kammusling og savoykål med en dejlig sauce til. En mild ret med fine nuancer i smagen. Gemalen fik en stor portion caprese med grillede tomater, bøffelmozzarella samt syltede og tørrede tomater. Det var en ret med masser af smag i og fin som sensommerret.

Til hovedret fik jeg en klassisk cassoulet lavet på havtaske, skrubbe og jomfruhummer og med frisk grønt på toppen. En dejlig fiskeret med fine smagsnuancer men ikke så tung, som retten ellers let kan blive. Gemalen kastede sig til gengæld over en vegetarret bestående af ravioli med kantareller, comté, svampesauce og trøffel. Cremet, fyldig og meget lækker.

Dessertkortet var lidt usædvanligt, hvilket bestemt ikke afskrækker os. Jeg kunne ikke stå for braisseret fennikel med æbler og lakridsis. Sidstnævnte havde en meget mild smag, så den spillede fint sammen med den møre fennikel og æblerne. Meget spændende dessert og ikke så sød, som desserter ellers ofte er. Gemalen havde brudt sine principper om aldrig at vælge ost til dessert (!), for han kunne ikke stå for friteret gedeost med aroniabær. Og det lød bestemt som om, at han ikke fortrød valget.

Bror Ditlev lever heldigvis til fulde op til det gode ry. Et dejligt sted med lækre, friske retter baseret på årstidens råvarer samt behagelig betjening med et glimt i øjet. Prismæssigt ligger det også ganske fornuftigt – vi delte som sagt en snackservering til 105 kr og valgte derefter tre retter hver til 95 kr stykket. Det eneste, der trak lidt ned madmæssigt var et småkedeligt kuvertbrød uden så megen smag og med tæt krumme.

Er du på Kolding-egnen, så kan jeg bestemt anbefale at kigge forbi Bror Ditlev – fem stjerner med pil op herfra.



1 thought on “Restaurant Bror Ditlev”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *