Den Hvide Hest

Den Hvide Hest

Da vi var i Kolding for et stykke tid siden, spiste vi på Den Hvide Hest om aftenen. Inden vores tur til det jyske havde jeg spurgt Johan om hvilke restauranter, han kunne anbefale i Kolding, og her dukkede ‘hesten’ op som en af de første.

Vi var afsted med vinbønderne, og da vi ankom, opdagede den ene af dem selvfølgelig straks en kasse med Ørnberg-vin på bardisken. Det viste sig, at den ene af Ørnberg-ejerne netop havde været forbi med friske forsyninger til restauranten, så det var helt perfekt timing. Der var nemlig en Sauvignong Blanc iblandt, som vi ikke havde smagt før, så da vi nysgerrigt spurgte ind til vinene, foreslog tjeneren, at han kunne lægge en af dem på køl til os, så vi kunne få den lidt senere på aftenen. Helt fint med os. Der gik dog ikke lang tid, før han var tilbage – med et glas orangevin (også fra Ørnberg), som han tilbød os at prøve gratis, nu hvor vi skulle vente på den bestilte vin. Det var ikke alene god service – det var også en ret spændende vin, vi fik lov til at smage!

Nå, men mens vi ventede på første ret, kom der selvfølgelig lidt lækkert kuvertbrød på bordet.

den hvide hest, restaurant i kolding, koldingrestaurant, restauranter i Kolding, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Den Hvide Hest vandt prisen som Årets Hotdog Konge sidste år, så da jeg så, at de den famøse hotdog som forret, så måtte jeg naturligvis prøve den. Du kan få den i den originale udgave med kaviar til 198 kr eller en udgave uden kaviar til 98 kr. Jeg tænkte, jeg nok måtte gå all in og bestilte den originale udgave. Den består af en pølse lavet på svinekød med mayo lavet på røget marv, peberbacon, kål, urter, æble og ristede løg. Og kaviar i dette tilfælde. En spændende hotdog-fortolkning, som var godt komponeret med smagsnuancer, der komplimenterede hinanden fint.

Var kaviaren strengt nødvendig for smagen? Ikke ifølge mig, så er du ikke stor kaviar-fan, så kan du godt undvære den detalje.

Som hovedret havde jeg valgt en næsten efterårsagtig ret, hvilket passede perfekt til vejret, da det bogstaveligt talt stod ned i stænger! Her fik jeg meget møre stykker dådyrryg kombineret med skovsvampe, kartoffelcreme og en dyb og lækker sauce. Det er den type ret, som smager af så meget, at alene smagsintensiteten betyder, at du ikke behøver en stor portion. Meget fint tilberedt.

den hvide hest, restaurant i kolding, koldingrestaurant, restauranter i Kolding, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Til dessert måtte jeg naturligvis vælge den mest pløk servering, jeg længe har set – The Johan (opkaldt efter førnævnte Johan, der havde anbefalet restauranten). Den bestod – og hold nu fast – af trefarvet is lavet på lever, trøffel og bær og derefter toppet med ristede løg. Lyder det absolut vanvittigt? Absolut – men den smagte aldeles fremragende med det let sødmefulde kombineret med salt og sprødhed. Jeg vil dog advare om, at du er mest til søde og klassiske desserter, så er denne her nok lidt for vovet til dig.

Og apropos Johan så dukkede han faktisk op undervejs og gjorde den hyggelige stemning endnu bedre. Den fremragende service hos Den Hvide Hest havde dog allerede sikret, at vi havde en helt fantastisk aften. En skøn og nærværende betjening med glimt i øjet, så vi følte os i den grad godt tilpas.

Vinene var som tidligere nævnt virkelig gode, og maden var legesyg, nuanceret og velsmagende. Det var det helt rigtige sted for os.

Jeg ender på seks stjerner til Den Hvide Hest og med en klar anbefaling. Absolut fremragende restaurantoplevelse.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *