Ørnberg Vin

Ørnberg Vin

I år dedikerer jeg en række blogindlæg til danske vingårde, og nu er turen kommet til Ørnberg Vin. Det er pt. min yndlingsproducent af dansk vin og dem, jeg anbefaler først, når talen falder på danske vinproducenter (nej, jeg er ikke sponsoreret :D).

Ørnberg ligger på Sjællands Odde – nok en af de bedste placeringer i Danmark til vinproduktion. Her er chancen for nattefrost meget lav om foråret, det er et af de områder i Danmark med flest solskinstimer, jorden er veldrænet, og så ligger vinmarkerne højt, så det lufter godt. Vinden sørger for at holde fugten fra selve druerne og minimerer dermed risikoen for skimmel.

Vingården er grundlagt i 2007, hvor de første 2200 vinstokke blev plantet, og siden er der plantet til flere gange – senest dette forår, hvor der blev plantet 11.000 vinstokke. Totredjedele af dem er af druen Solaris, hvilket også er den primære drue hos Ørnberg, hvor fokus er på hvide og mousserende vine. Men der er også kommet blandt andet Pinot Noir, Sauvignon Gris og Johanniter til. Der er nu over 20.000 vinstokke, der skal passes.

Ørnberg fik hurtigt succes med deres vine og vandt allerede i 2011 førstepladsen ved Danish Wine Show med deres dessertvin Mynster. Sidenhen er der fulgt en lang række priser, og du kan se alle diplomerne i den lille salgsbutik på vingården.

ørnberg vinvogn

Det er nemlig muligt at besøge Ørnberg her om sommeren. Tjek åbningstiderne på deres hjemmeside. Vingården samarbejder med Ørnberg Vinvogn, der serverer små tapasanretninger, ligesom du selvfølgelig kan købe et glas Ørnberg-vin. Der er stillet borde og bænke op langs vinmarken, så du kan nyde anretningen i smukke omgivelser.

Det er en rigtig god idé at kigge forbi vingården den kommende tid. Ikke blot fordi du får mulighed for at smage vinene, inden du beslutter dig for, om du vil købe – men også fordi rygtet om Ørnbergs høje kvalitet har spredt sig så meget, at de ganske enkelt ikke kan følge med efterspørgslen. Der er rift om flaskerne, så det gælder om at være tidligt ude, hvis du ønsker at købe dem.

Personligt er jeg ret glad for Paulus, der skulle være klar til salg i løbet af sommeren (jeg er dog ikke klar over, om hele partiet er udsolgt på forhånd), men også den mousserende Perle, som de har på lager nu, er en liflig sag, der vil gøre sig godt på terrassen, når sommervejret kommer.

Ørnberg Vin, hvidvin, rosévin, mousserende vin


2 thoughts on “Ørnberg Vin”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *