Bognæs Vingaard

Bognæs Vingaard

I min lille serie over danske vingårde er jeg nu nået til en af de yngste – nemlig Bognæs Vingaard, der ligger på Tuse Næs nord for Holbæk. Vingården blev etableret i 2018, hvor de første 2000 vinstokke blev plantet – alle Solaris, der er en af de mest populære vinsorter i Danmark, da den egner sig godt til det (upålidelige) danske sommervejr.

Laura og Kristian, der står bag Bognæs Vingaard, fortæller dog, at det bestemt ikke var et let år at udplante flere tusinde vinstokke, for som bekendt var 2018 året, hvor Danmark havde en usædvanlig varm og tør sommer, så der var brug for at vande planterne flere gange, hvis de skulle overleve.

Vingårdens første hvidvin blev sendt på markedet sidste år og fik navnet ‘Karla Solaris’ efter datteren Karla. Det blev til 450 flasker for årgang 2020, og de var lette at sælge, for kvaliteten var høj. Bognæs Vingaard fik her god hjælp fra vinmageren Anders fra Ørnberg Vin, der har ret godt styr på, hvordan en god dansk vin skal skrues sammen.

2021 blev dog ikke kun året, hvor Bognæs Vingaard kunne sælge de første flasker vin – der blev også plantet flere vinstokke! 1600 ekstra Solaris vinstokke samt 900 Souvignier Gris vinstokke blev det til. Der kommer til at gå et par år, inden der kan høstes fra de planter, men det åbner op for flere muligheder, når der kommer en ekstra drue i spil i forhold til vinproduktionen.

Da jeg kiggede forbi vingården for nylig (ja, jeg inviterede mig selv – så høflig er jeg nemlig :)), fik jeg også købt den nyeste hvidvin, der er baseret på vinhøsten sidste år. Ooooog den er lækker! En hvidvin med en ret fyldig og sødmefuld duft og en lidt mere afdæmpet rund smag med noter af grønne æbler og stikkelsbær. Den har en nærmest cremet mouth feel. Meget vellykket vin.

Bognæs Vingaard, dansk vin

Hvis du er interesseret i at vide mere om Bognæs Vingaard og eventuelt besøge stedet, så kan du kontakte dem via deres Facebookside.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *