Peperonatacreme, oliventapenade, asparges-tærte, sød kartoffelsalat og krydrede frikadeller

Peperonatacreme, oliventapenade, asparges-tærte, sød kartoffelsalat og krydrede frikadeller

Vi havde som sagt besøg af Klidmoster og gemal her til frokost, og vanen tro benyttede jeg lejligheden til at afprøve en masse opskrifter. Det var rigtig hyggeligt at få besøg fra blogland – det er faktisk første gang, jeg mødes med en, jeg har lært at kende gennem blogverdenen – og jeg håber, at de havde det på samme måde. Jeg synes i hvert fald, at det var sjovt 🙂

Mht. opskrifter har jeg fået den på aspargestærten fra fri.dk, mens oliventapenade, peperonatacreme og kartoffelsalat er inspireret af ‘Kvinde, kend dine kul’.

Oliventapenade med cognac

4-6 personer

200 g oliven uden sten
2 tsk cognac eller brandy
1 fed hvidløg
½ tsk af dit yndlingskrydderi
1 spsk olivenolie
peber

Blend det hele i en foodprocessor til en fin eller grov konsistens alt efter, hvad du er til og smag den til.

Note: Vi havde alt andet end grønne oliven uden sten, så jeg brugte sorte oliven uden sten samt grønne oliven med rød peberfrugt i denne oliventapenade, og det fungerede fint. Desuden tilsatte jeg en spsk olivenolie.

Nye kartofler med hyldeblomstsmør

4 personer

1 kg nye kartofler
25 g smør
2 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
dildkviste
salt

Kog kartoflerne møre med salt. Smelt smørret og bland hyldeblomstsaften i. Vend forsigtigt kartoflerne i hyldeblomstsmørret og pynt med dildkviste. Servér kartoflerne, mens de er varme eller lune.

peperonatacreme, peberfrugt, hvidløg, valnødder, hvidvinseddike

Peperonatacreme med valnødder

4-6 personer

1 kg gule, røde eller orange peberfrugter
2 spsk olivenolie
1 fed hakket hvidløg
50 g valnødder
5 tsk hvidvinseddike
salt og peber

Halvér peberfrugterne, udkern dem og bag dem med 2 spsk olie i en bradepande med bagepapir ved 175 i varmluftsovn i ca. 45 minutter, til de er gyldne og møre. Vend dem en gang undervejs. Tilsæt hvidløg de sidste 10 minutter.

Rist valnødderne i ovnen i en lille bradepande i 5-7 minutter, ryst dem en gang undervejs. Blend peberfrugterne i en foodprocessor til en ensartet masse, tilsæt nødderne til sidst. De skal være grofthakkede. Vend hvidvinseddike i din peperonatacreme og smag den til med salt og peber.

tærte, asparges-tærte, asparges, bacon, æg, fløde, gedeost, madtærte

Asparges-tærte med gedeost og bacon

4-6 personer

Dej:
100 g smør
ca. 150 g hvedemel
1/4 tsk. fint salt
1 æggeblomme
ca. 1 spsk. koldt vand

Fyld:
1-2 bdt. grønne asparges (gerne lidt tykke)
salt
2 æg
1 dl fløde
100 g frisk og blød gedeost
peber
6-8 tynde skiver god bacon

Tærtebund: Smuldr smørret i melet, rør saltet ud i æggeblommen og saml dejen med æggeblomme og vand. Lad dejen hvile koldt i 2-3 timer. Rul eller tryk dejen tyndt ud og beklæd en tærteform (diameter 24 cm) med den. Prik dejen med en gaffel og lad den hvile yderligere ½ time. Varm ovnen op til 190 grader. Læg bagepapir over dejen og fyld tørrede bønner eller linser i tærteformen. Forbag bunden i ca. 30 minutter. Fjern bønner og bagepapir.

Fyld: Gør aspargeserne i stand og kog dem 1-1½ minut i letsaltet vand. Kom dem i iskoldt vand. Sæt ovnen på 180 grader. Rør æg, fløde og gedeost sammen til en letflydende creme. Smag til med salt og peber og hæld massen i den forbagte tærtebund. Læg aspargeserne i og sæt tærten i ovnen. Bag tærten i 20-25 minutter, til æggemassen er fast og gylden. Lad den køle af til lun.

Steg baconskiverne sprøde imens og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Server tærte og bacon som frokost- eller forret.

Note: Den kan jeg helt sikkert finde på at lave igen – mmm!

Krydrede frikadeller

4-6 personer

ca. 500 g hakket svinekød
3 fed pressede hvidløg
2-3 spsk revet, frisk ingefær
3 spsk hakket, frisk basilikum
salt
1 æg
lidt mel til at samle farsen

Alle ingredienser undtagen melet blandes. Lidt mel tilsættes, indtil farsen hænger sammen. Farsen formes til små dunser og steges på en pande.

Note: Selvkomponeret – ingefæren gjorde frikadellerne lidt ekstra friske i smagen, og det passede godt til den tunge varme, som ligger over landet for tiden.

Til maden var der blandt også flutes lavet ud fra opskriften på kerneboller – dog erstattede jeg solsikkekernerne med græskarkerner i denne version.



13 thoughts on “Peperonatacreme, oliventapenade, asparges-tærte, sød kartoffelsalat og krydrede frikadeller”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *