Sidst på aftenen fik jeg testet endnu en opskrift fra den fantastiske bog ‘Varm på brød og lun på boller’. En af grundene var, at så kan jeg hurtigt flikke et par boller sammen i morgen aften, hvor vi som regel plejer at få hurtig mad, da gemalen øver med bandet om torsdagen. Desværre er det lige blevet aflyst, men jeg tror nu, at vi spiser boller alligevel…

Kerneboller
15 stk.kerneboller, boller, hvedekerner, kærnemælk, solsikkekerner, bagværk

200 g knækkede hvedekerner
4 dl vand
4 dl kærnemælk
50 g gær
1 spsk salt
2 tsk honning
750 g hvedemel
65 g solsikkekerner
1 æg
50 g smør eller 3/4 dl smagsneutral olie

Hvedekernerne koges med vandet, hældes i en skål og afkøles. Hvedekerneblandingen må ikke være for varm – skal være lun, når den blandes med de andre ingredienser. Hvis den er for varm, dør gæren.

Kærnemælk, gær, honning og salt blandes, mel og kerner røres i. Hæver 20 minutter. Formes til brød eller boller. Efterhæver en halv time og pensles med æg. Bager i 12-15 minutter ved 220 grader.

Note: Jeg går ud fra, at alle ingredienserne skal bruges, selvom forfatteren udelader at nævne flere af dem i selve opskriften (som jeg i øvrigt har kortet en smule ned, da der var lidt udenomssnak). Bollerne har svært ved at være på én plade, men da det er ved at være sengetid, blev de møffet lidt sammen, men mon ikke det går?