Oktober: Russisk mad

Oktober: Russisk mad

Oktober måneds benspænd bliver en kulinarisk rejse østpå – nærmere betegnet Rusland. Nu kan man jo sige meget om Rusland, men jeg må desværre indrømme, at jeg aldrig har været specielt trukket af deres madkultur. Det skyldes nok, at jeg har en fordom om, at det russiske køkken mest består af kål, vodka, syltede grøntsager og kaviar. Meeen jeg ved jo godt, at det er en alt for simpel fremstilling af et land, der strækker sig over mange tusinde km og derfor naturligvis også har langt mere at byde på madmæssigt. Så det skal jeg udforske nærmere – og jeg glæder mig!

Det russiske køkken har – i hvert fald tidligere – i høj grad været præget af, at russerne har op mod 200 fastedage om året, hvor man ikke spiser kød og ind imellem heller ikke fisk. Der burde derfor være grobund for en del vegetarretter i denne måned. Men jeg er dog også stødt på en del kødretter under mit research, så det skal jeg naturligvis også eksperimentere med.

Og lad mig lige slå én ting fast med det samme – med mindre jeg vinder en million, kommer jeg ikke til at blogge om kaviar i forbindelse med månedens benspænd! Jeg synes simpelthen, at det er alt, alt for dyrt.

Kan du anbefale en russisk ret eller to? Eller har du et godt forslag til en sjov og anderledes russisk ret, som jeg bør prøve i denne måned?16 thoughts on “Oktober: Russisk mad”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *