Oksekød i spinat
Da jeg havde gæster den anden dag, lavede jeg denne indiske ret, som jeg fandt inspirationen til i en af yndlingskogebøgerne – ‘Vores indiske køkken’. Jeg lavede dog en del ændringer i forhold til den oprindelige opskrift – først og fremmest blev den lavet på oksekød og ikke lam, og så erstattede jeg fløde med kokosmælk. Derudover blev en række andre ingredienser enten justeret op eller ned mængdemæssigt.
Oksekød i spinat
8-10 personer
1,8 kg oksekød skåret i tern
3 spsk olivenolie
10 g smør
3 store løg, hakkede
10 fed knuste hvidløg
16 grønne kardemommekapsler
12 nelliker
20 hele peberkorn
6 tsk stødt koriander
6 tsk stødt gurkemeje
6 tsk garam masala
4 tsk stødt chili
4 tsk salt
1 l vand
500 g frossen spinat
1 dåse kokosmælk
peber
Læg spinaten til optøning. Brun kødet i en stor gryde sammen med olie og smør og tag derefter kødet op. Steg løgene i gryden over middelvarme i fem minutter, tilsæt hvidløg og ingefær og lad det stege i yderligere fem minutter. Tilsæt kardemommekapsler, nelliker og sorte peberkorn og rør rundt i to minutter. Kom derefter alle krydderierne i og tilsæt lidt vand. Rør godt rundt i et par minutter, hæld kødet i og blandt det godt med krydderierne. Hæld vandet i og lad retten simre uden låg, indtil halvdelen af væden er kogt ind. Kom spinat og kokosmælk i og lad det simre nogle minutter. Smag til med salt og peber.
Note: Meget lækker og krydret – lige noget for mig! Retten blev serveret sammen med salat med koriander, vilde ris og pappadums. Jeg kan varmt anbefale at lave pappadums i mikrobølgeovnen – det tager ingen tid, er langt sundere og koster nok også mindre. Og og og – mindre opvask, ja tak!
Uhm, sikke en masse lækker mad..
Er ikke så vild med rå eller røget fisk, men har en veninde der laver fantastisk vegetarsushi- måske jeg skulle kaste mig ud i det snart…
Din indiske opskrift på oksekød i spinat lyder meget lækker! Jeg elsker indisk mad, så den ret må jeg prøve at lave efter 🙂
Ja det er en ussel by vi bor i hvad angår frisk fisk. Jeg har dog hørt at SuperBest i himmelev skulle være et besøg værd angående fisk, men har ikke selv prøvet det endnu.
Netto udgav for nogle år siden en kogebog om sushi http://d3shop.dk/kogeboeger-nettokogeboeger-22/kogebog-sushi-111.html som jeg sætter min lid til. Og så er den rørende billig.
Ha' en god hjemmearbejdsdag :-))
MissMuffin – tak skal du have. Det må du endelig fortælle om – jeg tror ikke, jeg har prøvet vegetarsushi 🙂
Madame – mange tak! Den var godt krydret uden at være meget stærk – jeg elsker den intense smag, indisk mad ofte har 🙂
Annettes – jeg mindes ikke at have set en fiskeafdeling i den SuperBest, men det er heller ikke mange gange, jeg har besøgt den. Vi har brugt den et par gange, hvor vi har handlet i den gode Nettobutik i Svogerslev, og min erfaring med den SuperBest er, at de har et spændende og godt udvalg af specialiteter – og en rigtig ringe grøntafdeling 😉
Denne fisk købte jeg i Kvickly, Hyrdehøj, og der har jeg flere gange været heldig med gode fisketilbud.
Hehe – det var godt, du nævnte den kogebog. Den har jeg også stående, men jeg havde glemt alt om den 😀
Og så er det i øvrigt skønt at kunne bruge frokostpausen med at blogge lidt, mens der spises – en klar fordel ved at arbejde hjemme 🙂
Jeg får akut sushitrang .. godt, der ikke er længe til den 11. april :o)
Det er vist også af ret ny dato med den der fiskeafdeling i Himmelev….Kommer jeg forbi deroppe skal jeg nok aflægge rapport :-))
Hanne – hørt hørt! Det bliver en aldeles fremragende søndag! Jeg glæder mig også 🙂
(det er ikke nu, jeg skal fortælle, at jeg snyder og skal spise sushi igen om en uge?)
Annettes – aaah, ok! Det vil være super 🙂
Jeg bruger som regel også røget laks 🙂
Den oksekødsret ser godt nok lækker ud og igen, jeg bliver nødt til snart at kaste mig ud i det indiske køkken, som jeg sjældent laver (bortset fra tikka)
Mange hilsner
Birthe
NYBH – det er også en dejlig ret, som kan få lov til at stå og simre en ekstra time 🙂
Jeg sidder lige pt. og spekulerer på, om jeg har prøvet at lave tikka, men det tror jeg ikke. Det må jeg da få gjort på et tidspunkt 🙂
Hvor meget ingefær skal der i?