Nytårssnack: Krydrede græshopper
Nu kommer vi over i den lidt mere kuriøse ende af den gastronomiske skala, for jeg har benyttet mit nytårsbenspænd til at lave krydrede græshopper! Ja, du læste rigtigt. Det er jo blevet meget moderne (men ikke nødvendigvis udbredt) at indarbejde græshopper i madlavningen. Du har sikkert hørt om myrer på menuen hos noma eller måske om græshopper hos Kiin Kiin, men der er folk, der arbejder for, at mennesker begynder at spise insekter som alternativ til kød. Insekter er meget proteinrige og væsentlig lettere og billigere at producere frem for kød, så det er både et billigt og mere miljørigtigt valg at spise insekter i stedet for kød.
Nu er det så ikke (nødvendigvis) meningen, at man selv skal gå på jagt i egen have – man kan for eksempel også købe frosne melorme og græshopper som privatperson. Jeg købte en pakke frosne græshopper via Nemlig, men de kan også bestilles fra andre hjemmesider.
Og hvad skal man så gøre ved dem?
I dette tilfælde tøede jeg dem op og ristede dem i ovnen ved 180 i 15-20 minutter, så de blev gennembagte men heller ikke så sprøde, at de smuldrede, når man rørte ved dem. Derefter penslede jeg dem med lidt mørk sirup, inden jeg dyppede dem i lidt krydderier – jeg prøvede med sød paprika og med spidskommen, men du vælger selvfølgelig blot det krydderi, du bedst kan lide. De krydrede græshopper blev derefter sat på hver deres lille pind, der blev stukket ned i en bakke høj karse.
Krydrede græshopper er en ret spøjs og anderledes anretning som helt sikkert vil vække opmærksomhed hos nytårsselskabet. Spørgsmålet er så blot, om nogen tør spise dem tidligt på aftenen, eller om man skal vente til senere, hvor folk har fået noget at drikke… 😉