Marts: Thailandsk mad

Marts: Thailandsk mad

Jeg holder rigtig meget af thailandsk mad, og planen var egentlig at have det som benspænd sidste år, men da jeg samtidig havde mange forskellige retter fra hele Asien, jeg godt ville afprøve, så valgte jeg dengang det bredere Rundtur i Asien-benspænd. Nu går den imidlertid ikke længere – nu skal der thaimad på bordet, og jeg glæder mig til at svælge i mange lækre, krydrede, sprøde og forførende thairetter!

Derudover har jeg planer om at kombinere månedens benspænd med en ‘skattejagt’ hos det lille lokale thaisupermarked og se, om ikke jeg kan finde nogle skægge, skøre, spændende og mærkelige råvarer, jeg kan lege med.

Er der nogen retter eller råvarer, som du vil anbefale til månedens benspænd?24 thoughts on “Marts: Thailandsk mad”

 • Orv, det vil jeg glæde mig til at savle over. Thaimad har jeg aldrig selv lavet ret meget – fordi når jeg hører ordet tænker jeg straks på koriander aka ondskabens sæbeurt.

  Men der er skam kommet andre bol…krydderurter på suppen – og nu skal jeg lave tofu i karry MED koriander til aften. Måske bliver i dag dagen hvor jeg lærer at acceptere smagen? 😀

  Nadia Foodfanatic har jo en masse autentiske retter på sin blog du kan skæve til. Men hvad med hel fisk og nogle af de mere særprægede retter? Nå ja, jeg vil forresten gerne ha' at du laver ALLE de retter der er nævnt her. Sæt i gang! 😉

 • Klidmoster – jeg tror snart, du må på koriander- OG blåskimmel-tolerancekursus 😉

  Jeg har helt sikkert planer om at skele til Foodfanatic, for hun har blogget så mange lækre thairetter, at jeg bliver sulten bare ved tanken!

  Nu har jeg skimmet den liste igennem, og hvis du kan sørge for, at marts bliver på ca. 70 dage, så kan det godt være, jeg kan nå det 😀

 • NYBH – tak – jeg skal se, om ikke jeg kan finde på noget sjovt! Jeg har allerede forelsket mig i et par sære ting i thai-supermarkedet, som jeg ikke aner hvordan man bruger, så der er potentiale til, at jeg virkelig kan lære noget her 😀

 • Mmm thaimad. Jeg gik i skole med en pige fra thailand, og der var ikke noget bedre end at komme til middag hos hendes mor. Jeg glæder mig til at følge med i, hvad du finder på.

 • nej desvaerre, her paa Mallorca er der ikke det store udvalg, kan dog gaa paa Thairestaurant. Glaeder mig til at foelge med 😉

 • Årh jeg elsker thai mad. Jeg kan nævne hønsefødder som ingr 😉 Fik en gang en lækker stærk suppe hos en thai ven. Hans mor havde lavet denne skønne suppe med hønsefødder i. Hvilket vi opdagede da vi fik fisket en fod op 😀 Ret sjov oplevelse. Men for dælen det smagte godt !

 • Jeg har ikke lavet så meget Thai-mad, så jeg er rigtig spændt på at se, hvad du finder på af spændende ting.

 • Lene – jamen så må jeg se, om jeg ikke kan finde på noget sjovt, der er værd at kigge på – og måske prøve på en restaurant 🙂

 • Vibeke – irk! Det har jeg aldrig prøvet – gad vide, hvor man kan få fat på det, hvis man ikke lige har kontakt til en hønseavler… men sjov effekt! 😀

 • Hej Piskeris 🙂

  Jeg glæder mig til at følge med i din Thailandske måned..

  Jeg har en veninde, som har boet 1 år i Thailand. Hun lavede en Thailandsk papaya-salat til mig, og den smagte virkelig fantastisk – og jeg mener virkelig, at det er noget af det lækreste, jeg nogensinde har smagt!

  Måske kunne du prøve at eksperimentere med sådan en papaya-salat..

  De bedste hilsner fra Anita
  http://livogmad.blogspot.com

 • Det lyder vel nok spændende – vi er vilde med thaimad og spiser gerne på en lille ny restaurant her i nærheden, der har mange thairetter på menuen.
  Glæder mig til at se, hvad du finder på!

 • Miss A – mange tak! Jeg mener, jeg har lavet papayasalat på et tidspunkt, men det kan da være, jeg skal finde den frem af gemmerne. Det smagte nemlig ganske fint 😉

 • Madame – det lyder godt med sådan en lokal biks! Sidste år fik vi også en ny thai her i byen, og den skulle være god, men jeg har ikke fået afprøvet den endnu.

 • Jeg vil på det kraftigste advare imod tørrede rejer!! Det lugter meget lig fiskefoder til akvariefisk.. Men med din eventyrlyst, kunne det sagtens tænkes, at du tager udfordringen op, og finder på et eller andet godt at bruge de tørrede rejer til alligevel 😉 Jeg glæder mig til at følge med i denne måneds benspænd 🙂

  Mvh Anna

 • Anna – haha, nej det lyder ærlig talt ikke særlig tiltalende! 😀

  Jeg er ikke stødt på det før, men jeg kunne godt mistænke det lokale thaimarked for at have det på hylderne 😉

 • Spændende benspænd! Jeg synes ret godt om thaimad og er lidt vild med citrongræs (surprise!!!!), ingefær og red / green curry, så det var ingredienser jeg gerne så lidt opskrifter på. Glæder mig til at se hvad du finder på.

 • Camilla – mange tak! Uh, jeg har godt nok også fået meget rød og grøn karry gennem tiden! Glæder mig også til at komme i gang med det – men det bliver nok først søndag, jeg kommer i gang. Indtil da står det på KAGE! 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *