Madåret der gik 2022
Vi har netop sagt farvel til endnu et år, der bød på en del overraskelser og ikke mindst udfordringer.
Coronapandemien rasede de første måneder, men derefter slap den sit tag, og alt åbnede op igen. Gemalen og jeg udnyttede det til at spise ude en del gange i løbet af foråret. Her blev det også til en tur til Madrid, hvor vi blandt andet spiste på den Michelin-stjernede restaurant Ramón Freixa og den skrupskøre Inclan Brutal Bar.
Jeg havde udnævnt 2022 til at være året, hvor jeg skulle blive klogere på både dansk vin og ikke mindst mousserende vin, og de to ting viste sig ofte at hænge sammen. Jeg skrev en lang række indlæg om de danske vingårde, vi besøgte, og det vil jeg i øvrigt fortsætte med i 2023, da jeg har planer om at besøge endnu flere!
Sommeren gik med Copenhell, der havde det vildeste musikprogram ever, en rejse til Sydfrankrig med familien samt et lille roadtrip i det sydsvenske. Sidstnævnte var i øvrigt en rute, jeg planlagde tilbage i januar 2020, men så kom der lige en pandemi og udskød de planer…
Ferien i Sverige fokuserede på natur og små byer, så vilde kulinariske oplevelser var der desværre ikke. Vi havde dog en rigtig hyggelig oplevelse hos blandt andet Åhus Bryggeri. og hos bistroen Perspektiv, som jeg af en eller anden grund aldrig fik skrevet om.
Efteråret kom, og priserne på fødevarer, el og opvarmning fortsatte med at stige. Vi har spist en del vegetarretter de senere år, men de stigende fødevarepriser fik os til helt at droppe at købe oksekød (i første omgang i et år) samt skrue endnu mere op for de vegetariske måltider. Jeg forsøger så vidt muligt at bruge sæsonens varer, men nu gik der endnu mere sport i også at finde de økologiske varer på tilbud.
Vi skruede også ned for restaurantbesøgene, men da vi havde bryllupsdag i oktober, tog vi dog til Aarhus. På vej derover spiste vi en fremragende frokost på HOS i Odense og nød den meget veloplagte betjening. Og i den jyske hovedstad nød vi en fantastisk middag hos Syv Ni 13.
Der var også en smule rejseaktivitet i november, hvor vi brugte en weekend i Göteborg sammen med svigermor og blandt andet prøvede vildtrestauranten Pivo.
Årets sidste aften blev – for første gang siden coronapandemien start – i selskab med gode venner 🙂
Jeg håber, at 2023 byder på færre grimme overraskelser og flere positive nyheder. Nu vil jeg i hvert fald gå i gang med at planlægge benspænd og kigge mad-events for 2023, så jeg kan fylde kalenderen med spændende oplevelser.