girafLille giraf, som jeg har købt af Grydelappen

Jeg er flere gange blevet spurgt, hvad jeg vælger månedens benspænd ud fra, og om jeg så ikke spiser andet end det, som det enkelte benspænd går ud på i hver måned.

Et benspænd skal først og fremmest være en udfordring – eller i hvert fald gøres til en udfordring. Det kan for eksempel være en madkultur, en bestemt type råvarer eller en tilberedningsmetode, som jeg ikke kender særlig godt eller måske slet ikke har prøvet før. Det kan dog også være noget, som jeg kender særdeles godt, men hvor udfordringen så er at tilføje dette emne noget nyt og interessant – altså presse mig selv til at være mere kreativ. Jeg elsker at lære noget nyt og at eksperimentere i det hele taget. At det så også betyder, at vi sjældent spiser det samme to dage i træk, og at vi i det hele taget spiser meget varieret mad – ja, det er så en af fordelen ved at være madblogger og legebarn på samme tid 🙂

Og jo, jeg spiser skam andet den måned – med mindre benspændet da kræver, at jeg kun spiser en bestemt slags mad, men det har jeg endnu ikke valgt. Jeg har dog prøvet at være deltidsvegetar og deltidsveganer, hvilket var sjovt og meget lærerigt.

Hvis du vil finde frem til gamle benspænd og de retter, jeg lavede den pågældende måned, så kan du altid klikke på ‘Månedens benspænd’-menupunktet. Nu har jeg også tilføjet link til hvert enkelt benspænds-introduktion, så du let kan finde frem til de benspændsretter, jeg har lavet i den måned – det kan du for eksempel se på denne måneds benspænds-introduktion.

Har du en god idé til noget, som du synes, jeg skal vælge som benspænd, så er jeg altid åben for forslag. Jeg har dog allerede fastlagt de fleste benspænd for i år, men jeg skriver løbende ideer ned til potentielle benspænd 🙂