Lidt om benspænd

Jeg er flere gange blevet spurgt, hvad jeg vælger månedens benspænd ud fra, og om jeg så ikke spiser andet end det, som det enkelte benspænd går ud på i hver måned.

Et benspænd skal først og fremmest være en udfordring – eller i hvert fald gøres til en udfordring. Det kan for eksempel være en madkultur, en bestemt type råvarer eller en tilberedningsmetode, som jeg ikke kender særlig godt eller måske slet ikke har prøvet før. Det kan dog også være noget, som jeg kender særdeles godt, men hvor udfordringen så er at tilføje dette emne noget nyt og interessant – altså presse mig selv til at være mere kreativ. Jeg elsker at lære noget nyt og at eksperimentere i det hele taget. At det så også betyder, at vi sjældent spiser det samme to dage i træk, og at vi i det hele taget spiser meget varieret mad – ja, det er så en af fordelen ved at være madblogger og legebarn på samme tid 🙂

Og jo, jeg spiser skam andet den måned – med mindre benspændet da kræver, at jeg kun spiser en bestemt slags mad, men det har jeg endnu ikke valgt. Jeg har dog prøvet at være deltidsvegetar og deltidsveganer, hvilket var sjovt og meget lærerigt.

Hvis du vil finde frem til gamle benspænd og de retter, jeg lavede den pågældende måned, så kan du altid klikke på ‘Månedens benspænd’-menupunktet. Nu har jeg også tilføjet link til hvert enkelt benspænds-introduktion, så du let kan finde frem til de benspændsretter, jeg har lavet i den måned – det kan du for eksempel se på denne måneds benspænds-introduktion.

Har du en god idé til noget, som du synes, jeg skal vælge som benspænd, så er jeg altid åben for forslag. Jeg har dog allerede fastlagt de fleste benspænd for i år, men jeg skriver løbende ideer ned til potentielle benspænd 🙂8 thoughts on “Lidt om benspænd”

  • Det er der to udfordringer ved – ét at Bedstevennen bor så langt væk (han må flytte tættere på – ellers bliver det for dyrt i taxaregninger), og to så laver jeg ikke ‘mam’ 😉

 • Ideer til benspænd:
  -Mexicansk benspænd… (jeg tænker ikke på en pose chips med en anden pose ost over, men rigtig mexicansk mad)
  -Kinesisk/orientalsk benspænd….
  -Mormor mad ( krebinetter, gule ærter, forloren skildpadde, kalv i dild osv)
  -Frostmad, altså mad der er købt frossent i supermarkedet.
  -Mad til f.eks 1 for 20kr. Her tænker jeg på ideer for dem som har et stramt budget. Man ganger så opskriften op til det antal man er i familien. Men sparemad.
  -Mad til 4 på 15 minutter – børnefamilierne kan nok bruge ideer, så det ikke kun ender med spaghetti og kødsauce.

  Det var sådan lige mine umiddelbare ideer. Følger spændt med hver måned og bliver så dejligt inspireret.

  • Asiatisk, ‘mormormad’ og hurtigmad (dog på max. 30 minutter) har jeg allerede lavet – se her: https://piskeriset.dk/manedens-benspaend/

   Pris-benspænd har jeg flere gange overvejet, men jeg ved ikke rigtig, hvordan det så bør bygges op, for jeg vil helst købe økologiske varer, og så bliver prisen jo en anden i forhold til, hvad mange reelt set er villige til at give for råvarerne.

   Mexicansk har jeg før overvejet, og den er bestemt ikke afskrevet, så måske den dukker op på et tidspunkt 🙂

 • Det kunne måske være “kolde middagsretter-benspænd” som gazpacho, agurkesuppe og ærtesuppe? Sådan når sommeren nærmer sig…

  Eller “Pizzabenspænd”? Både med variationer af dej, teknikker og fyld. Morgenpizza med æg og bacon, frokostpizza med rester fra i går, middagspizza og dessertpizza (som f.eks. her http://smagsloejer.dk/2012/08/desserthit-pizza-gino-med-friske-baer-marcipan-og-hvid-chokolade/)

  Eller “mad-med-vin-benspænd”. Lidt inspiration til os der elsker mad med vin, men ofte kommer til at lave den samme, hvis det skal være lidt lækkert, hvilket alligevel bliver kedeligt…
  Det var lige hvad jeg kunne komme på og håber på

  • Rigtig gode forslag! Uden at afsløre for meget kan jeg røbe, at et af forslagene allerede er planlagt til senere på året… 😉

   Tak for inspirationen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *