Jordbærkoldskål med kokoskammerjunkere
Hvad sker der, hvis man kombinerer de to bedste danske sommerdesserter – jordbær og koldskål? Man får en skøn pink jordbærkoldskål, som Barbie ville elske!
Jeg foretrækker normalt koldskål uden så mange dikkedarer – gerne med masser af citronskal i – men da jeg pludselig stod med en masse dejlige danske frilandsjordbær, så fik jeg lyst til at give konceptet jordbærkoldskål en chance. Jeg lavede en LCHF-udgave af jordbærkoldskål sidste år, og den blev også ganske god, men jeg savnede nu alligevel lidt ekstra sødme i den.
Jordbærkoldskål
2 personer
2 dl kærnemælk
2 dl græsk yoghurt 2%
12-15 friske danske jordbær
½ tsk vaniljesukker
½ dl rørsukker
Rens jordbærrene og fjern stilken. Hæld alle ingredienserne i en skål og blend dem til en ensartet masse. Lad din jordbærkoldskål trække i køleskabet en times tid og servér den derefter med knuste kammerjunkere og evt. lidt ristede kokosflager.
Note: Denne jordbærkoldskål er en rigtig lækker version af koldskål med masser af jordbærsmag. Den kan jeg bestemt godt finde på at lave igen – især når den får gemalen til spontant at udbryde ‘nøj hvor er den lækker!’.
Hvis du gerne vil have en lidt mere afdæmpet jordbærsmag i din jordbærkoldskål, kan du evt. nøjes med at putte 10 bær i, blende ingredienserne og derefter lade den trække i køleskab en times tid. Derefter smager du på koldskålen for at finde ud af, om du vil putte flere bær i den.
Jeg har tidligere blogget om mini-citronsmåkager, som vil egne sig fantastisk som kammerjunkere. De er dog forholdsvis søde, så jeg prøvede at fjerne marcipanen i den nye kokos-udgave. Det betød desværre, at kokoskammerjunkerne ikke blev nær så sprøde som de oprindelige småkager, så i nedenstående opskrift har jeg valgt at tilføje marcipanen.
Kokoskammerjunkere
50 stk.
100 g blødt smør
50 g revet marcipan
50 g kokosmel
2-3 spsk rørsukker
½ tsk vaniljesukker
100-125 g hvedemel
Rør smør, marcipan, rørsukker, vaniljesukker og kokosmel en blød cremet masse. Ælt melet i, indtil dejen hænger sammen. Stil den i køleskab i en time. Form dejen til ruller på ca. 2½ cm i diameter og læg dem i fryseren en times tid. Skær dem i skiver på ½ cm tykkelse. Bag småkagerne ved 175 grader i 12-15 minutter, indtil de begynder at blive let lysebrune i kanten. Lad kagerne køle af, til de er kolde og blevet hårde.
Note: Kammerjunkerne har en meget fin kokossmag, som passer godt til jordbærkoldskål.
Uhm, lyder som en sommerdessert lige efter mit hoved 🙂
Jeg tror bestemt også, den er noget for dig 🙂
Elsker din blog! Vil bare lige høre hvilken type græsk yougurt du bruger i henhold til fedt procent?
Tusind tak! I denne udgave brugte jeg 2% – hvis du bruger en på 10%, vil jeg anbefale, at du bruger ½ dl mindre 🙂
Hvor er den smuk med den lyserøde farve. Ser lækker ud 🙂
Mange tak! Det er også – i al ubeskedenhed – også den dejligste jordbærkoldskål, jeg har smagt. Elsker den meget tydelige jordbærsmag, den har 🙂
Sikke et dejligt syn og hvor lyder det lækkert 🙂
Mange tak! Ja, den lyser rigtig op – og har en skøn jordbærsmag 🙂
Yum – jeg elsker også jordbærkoldskål. Snyd ikke dig selv for at lave en omgang, hvor du river skal og presser saft fra 2 limes og putter i, det smager simpelthen himmelsk med den søde jordbærsmag – sådan laver vores mor den 😉 Og så elsker jeg at riste lidt kokos og putte ovenpå. Og peanutbutter. Uhm!
– Anne
God idé med lime – det har jeg ikke prøvet!